Welkom
Boomlaag
Struiklaag
Kruidlaag
Quiz
Links

Flora

Welkom

Welkom op deze site over planten, bomen en struiken!!

Overal waar je om je heen kijkt vindt je ze: planten, bomen en struiken!  Ze zijn van levensbelang voor alle andere levende wezens op de wereld. Ze dienen als voedsel, als zuurstofbron, schuilplaats, woonplaats, medicijn, gereedschap of gewoon voor de sier.

Op alle pagina's zijn interessante wetenswaardigheden te vinden over de bekendste planten, bomen en struiken uit Nederland!!

Wanneer je buiten op straat om je heen kijkt naar al het groen vind je drie verschillende lagen: de boomlaag, de struiklaag en de kruidlaag. Op deze website kom je alles te weten of de planten uit de drie lagen. Test je kennis over planten op de quizpagina, waar je ook planten zelf leert determineren.  Of misschien heb je wel zin in een lekker toetje met bramen. Klik op de buttons die aan de linkerkant van de pagina's staan of op de groene linkjes onderaan de pagina's om bij het door jou gekozen onderwerp te komen.

Veel Plezier!!!

Vele Nederlandse namen van planten zeggen iets over een eigenschap of het gebruik ervan. Zo dankt de "Jeneverbes" zijn naam aan zijn bessen, die vroeger bij het maken van sterke drank werden gebruikt. Deze Nederlandse namen kunnen echter van streek tot streek verschillen. Om verwarring te voorkomen hebben geleerden over de hele wereld afgesproken de Latijnse namen te gebruiken. Daarom vind je naast de Nederlandse naam ook de Latijnse naam van alle planten, bomen en struiken op deze site.

[Welkom] [Boomlaag] [Struiklaag] [Kruidlaag] [Quiz] [Links]