Oproep voor een gemeenschappelijke 1 mei-viering annex demonstratieve optocht:

PvdA, SP, NCPN, GroenLinks en Lokaal FNV Enschede organiseren dit jaar samen de 1 mei-viering in Enschede met als thema: “Dag van de Arbeid, voor bestaanszekerheid en echte banen”. Deze vijf organisaties hebben daarvoor het 1 mei-comité Enschede in het leven geroepen. De 1 mei-viering (op dinsdag) heeft plaats in wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis. Voorafgaand aan de 1 mei-viering wordt er een demonstratieve tocht gehouden in de omgeving van het wijkcentrum. De start is om 19.15 bij De Roef en de aankomst om 19.45 uur, ook bij het wijkcentrum.

Bert Otten houdt de 1 mei-toespraak en interviewt daarna de politiek leiders/voorzitters van de deelnemende organisaties. Bert is oud wethouder sociale zaken Hengelo en oud vicevoorzitter landelijk PvdA-bestuur. Belangstellenden kunnen met de woordvoerders van de 5 organisaties in discussie. Ze kunnen bij marktkraampjes de nodige informatie krijgen van en over de PvdA, SP, NCPN, GroenLinks en Lokaal FNV Enschede. Naast inhoud is er ook ruimte voor ontmoeting in relaxte sfeer en ontmoeting met muziek van het NCPN-zangtrio “Hard en vals” en gitaar/zang van Willem Ouwehand en Nathan Heijnst.

PvdA en NCPN hadden de gewoonte om elk een eigen 1 mei-viering op touw te zetten in Enschede. Deze partijen besloten het dit jaar samen te doen en zochten samenwerking met SP, GroenLinks en Lokaal FNV Enschede. Daarvoor is een 1 mei-comité in het leven geroepen. Die bestaat uit: Annelies Futselaar (SP); Wim Jansen Lorkeers (PvdA); Corry Westgeest (NCPN); Marc de Vegt (GroenLinks) en René Tenkink (Lokaal FNV Enschede).

1 mei-viering, dinsdag, in Enschede: Wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17. Aanvang 20.00 uur. Start demonstratieve tocht om 19.15 uur.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u terecht bij: René Tenkink, coördinator 1 mei-comité Enschede. Email: rtenkink@gmail.com. Telnr. 06 48775336.