Door Marjolein Winterink, Tjeerd Berlo, Hilde Staal en Joost Fortkamp (2001)

 

 


 
 

Even proeven aan de praktijk

Probeer je voor te stellen dat je als cardioloog in het ziekenhuis aan het werk bent. Je hebt Maurice als patiënt. Hij krijgt een acuut hartprobleem. Probeer hem in leven te houden door het geven van de juiste behandeling. Je hebt één dag de tijd om hem te behandelen. In het venster hiernaast kun je een video bekijken met uitleg over het programma dat je onderaan deze pagina vindt. Om de video te starten, klik je op de play-knop. Om de video nogmaals te bekijken druk je opnieuw op de play-knop.

     
   

In het programma hieronder zie je een monitor die gestart kan worden door op de continue-knop te drukken. Je ziet dan een weergave van de hartfunctie en de nierfunctie.
De mogelijken die jij hebt om Maurice te behandelen, zijn:
• Het toedienen van vocht, of de patient laten drinken. Dit is aangegeven met 'drinken'. Je kan de patient meer of minder laten drinken door het schuifje naar boven of beneden te bewegen.
• Het geven van het medicijn 'digitalis'. Dit kun je doen door het schuifje bij 'digitalis' omhoog of naar beneden te schuiven.

De looptijd van het proces is één dag. Je kunt het proces stilzetten door de pauze-knop te gebruiken. Dit biedt je de mogelijkheid om op andere delen van de site naar geschikte informatie te zoeken.

Succes!