Omgaan met scripts

Om om te kunnen gaan met scripts (van derden) dien je eerst de betreffende script fysiek op een floppy of cd-rom aan te schaffen, te kopen of van de opdrachtgever (hier Rik Min) te krijgen.

De groepen - die door ons op het eerste college zijn/worden geselecteerd - maken om te beginnen een afspraak met Rik Min. Per mail of via de telefoon.

Script:
Beschouw een script van een ander altijd als een black box, d.w.z. dat je niet hoeft te weten hoe een dergelijk stukje code werkt. Technisch gesproken is een script datgene dat zich aan regels tussen de tags <SCRIPT> en </SCRIPT> bevindt. Dit script moet je met copy en paste in Fusion zien te krijgen. Ben Reimerink kan jullie precies vertellen hoe dat verder in zijn werk gaat.

HTML:
Een script heeft meestal ook een heel stuk HTML-code nodig. Beschouw dat ook als een black box, d.w.z. dat je niet hoeft te weten hoe een dergelijk stukje code werkt. Technisch gesproken bevindt HTML-code zich altijd tussen de tags <BODY> en </BODY>. Kies daar het stuk HTML-code uit wat je nodig hebt. Vaak is niet het hele stuk nodig; soms wel. Deze HTML-code moet je met copy en paste in Fusion zien te krijgen. Ben Reimerink kan jullie precies vertellen hoe dat verder in zijn werk gaat.

Na-editen:
Hierna moet je je werkstuk en je web-pagina - in wording - messtal nog wel verder voltooien met eigen teksten en/of eigen plaatjes en/of eigen video. Let daarop. Kleed dit product van derden nog wel op een (geheel) eigen wijze en op een (geheel) eigen manier aan.

Enschede, 22 okt. 2001