E-mail: ncpn.twente@worldmail.nl - Postbanknummer: 4698189

Persbericht

Juist NU 1 Mei vieren!

Samen voor koopkracht; tegen het kapitalisme

Het 1 mei-feest is de internationale feestdag van de werkende klasse. 1 mei-vieringen zijn in het leven geroepen om stil te staan bij de immense rijkdommen die de werkende mensen produceren. Daar moet zeker een keer per jaar bij worden stilgestaan, want door het jaar heen kan er vaak geen bedankje af. Op het jaarlijkse feest van de NCPN afdeling Twente is aandacht voor de gevolgen van de huidige crisis en er is natuurlijk feest. Feest omdat acties voor verbetering van de levensstandaard overal in de wereld georganiseerd worden.

Twee sprekers gaan vanuit verschillende invalshoeken in op het thema van deze avond: ‘Samen voor koopkracht, tegen het kapitalisme.

Rik Min, bestuurder NCPN Twente, zegt hierover: Die enorme rijkdommen gaan in Nederland niet naar de bevolking, maar grotendeels naar de kapitaalbezitters. Door de hebzucht van het kapitaal ontstaat er een tekort aan koopkracht bij de gewone bevolking en ontstaan er om de havenklap economische crises. Dit keer is de crisis extra groot en extra hevig. Door het internationale karakter worden miljoenen werkenden en uitkeringsgerechtigden bedreigd in hun levensomstandigheden.

Mark Jan Smit, bestuurslid van de Communistische Jongerenbeweging Overijssel (CJB) spreekt over het belang van de 1-mei viering voor jongeren, wat zij van deze crisis denken, en vooral wat jonge communisten willen doen.

Het dameszangtrio ‘Hard en Vals’ zingt o.a. het Enschede 1 mei-lied gecomponeerd door Wim Markerink. Hierin staat de ‘solidariteit in strijd’ als het belangrijkste kenmerk van 1 mei centraal.

Het tweede deel van de avond kan er geluisterd en gedanst worden op Nederlandstalige en swingend Engelstalige muziek en zang van het ‘Trio 054’.

De avond wordt afgesloten met het zingen van de Internationale.

Internationale gasten op deze avond zijn een afvaardiging van de Duitse Kommunistische Partij (DKP).

Iedereen is van harte welkom op vrijdagavond 1 mei in wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 te Enschede. De toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.45 uur. De avond begint om 20.00 uur. Voor meer informatie: 053 4763881 en www.ncpn-twente.nl

Enschede, 27 mei 2009

Enschede, 2009