WAT BETEKENT HET VALLEN VAN DE MUUR VOOR DE MENSHEID?

 

Toen de muur 20 jaar geleden viel en velen dat blijkbaar goed vonden, heeft de mensheid eigenlijk de hoop op een beter maatschappij, dan deze kapitalistische roofmaatschappij, weggegooid.

 

Zo dachten velen er al over toen ze het zagen gebeuren; en nu, 20 jaar later en vele, vele ervaringen rijker, zien velen dat nog steeds zo.

 

   Men moet nu eenmaal op een of andere manier de strijd tegen het kapitalisme aangaan. De afbraak van de verzorgingsstaat, afbraak WAO, afbraak AOW, de beurskrach, de bankencrisis, het koopkrachtverlies, etc. zijn onaanvaardbaar. Hier bovenop komt nog de dictatuur van de Lissabon-agenda: flexibility doorvoeren, meer mensen tot oproepkracht bombarderen, uurloonarbeiders creëren en vooral overal in alle kapitalistische landen de 24-uurs-economie doorvoeren.

 

De bovenliggende klasse uit alle landen van het kapitalistische systeem heeft - 20 jaar geleden - zijn kracht laten zien en zijn macht over de mensheid gebruikt/misbruikt, om bijna alle andere landen en miljoenen mensen in oost en west onder haar controle te brengen. Die controle loopt via verzekeringen, via hypotheken, via baan-afhankelijkheid en via chantage-elementen. Miljoenen mensen, gezinnen, en  ongeveer 150 landen, meestal ontwikkelingslanden, maar ook gewone ontwikkelde landen, kunnen daardoor bijna geen kant meer op.

    Alleen China en een klein aantal andere landen kunnen nog een eigen koers varen.

 

Bijna alle Tweede en Derde Wereldlanden, plus al die mensen met hypotheken, tophypotheken en andere dingen, zoals koopsompolissen, zijn in de klauwen van het bankkapitaal gekomen.

     De meeste landen en mensen kunnen hun schulden gedurende hun leven niet meer terugbetalen. En dat was (is) nu juist de bedoeling: een 100% afhankelijkheid van het bankkapitaal. Die 150 landen - en nog vele andere landen - kunnen hun staatsschuld uiteindelijk niet meer terugbetalen. In Nederland kunnen wellicht 3 tot 4 miljoen huishoudens hun hypotheek binnenkort niet meer terugbetalen. Deze vorm van uitbuiting door financiële slavernij, door afhankelijkheid, wordt nog steeds onderschat in het westen en zelfs ontkent. De Oost-Europeanen beginnen het in ieder geval wel al te beseffen. Nu de meeste Nederlanders, de meeste dagbladen en de meeste weekbladen nog…

 

Wij streven nog steeds naar en betere maatschappij, een socialistische maatschappij; een maatschappij waar de dictatuur van het kapitaal niet meer bestaat.

U ook? Laat het ons weten.

 

Nieuwe Communistische Partij – NCPN, afdeling Twente

Schopmanlanden 22, 7542 CN Enschede

ncpn-twente@worldmail.nl

www.ncpn-twente.nl

 

 

Lees ook het boek van Rik Min, ‘60 jaar leugens en bedrog’ met een analyse van de Koude Oorlog. Op internet.