Example with a complex object

Here you see ....

A solution in programming is:

Je ziet in dit voorbeeld dat de (unieke) naam van de applet 'Transitor1' is geworden en dat er een groot aantal parameters (PARAM) met een bepaalde naam (NAME), zoals nrOfTGrids, topOffset, etc. een waarde (VALUE) hebben gekregen, zoals "8", "20", etc. Deze waarden worden bij het inlezen van de applet gebruikt. Wij noemen - in het kader van dit vak - deze manier van parameterwaarden doorgeven dan ook 'statisch'. We noemen dit de default-instelling van de applet. Zo zijn er instellingen mogelijk voor de appletnaam, de background, het rooster (het grid), de hoogte, de breedte (van de ruimte waarbinnen de applet moet komen), de witranden (de offset), etc.

Je ziet hieronder wat het gevolg van een en andere is. Als je op de knop 'continu' klikt .... en kun je leren hoe het gedrag van het onderliggend fenomeen is en reageert op veranderingen. Veranderingen zijn in te stellen met de scrollbars.

Je ziet hierboven de output van een applet. Je kunt langs de y-as zien dat ...... en langs de tijds-as ..... Dat is omdat bij de .... de ... tussen de 0 en de 100 .... schommelt en de tijd .... seconden .... betreft. Bij de TRANSISTOR willen we langs de tijd-as 8 pulsen zien en loop de spanning tussen 0 en 12 Volt.

Korte toelichting op de transistorschakeling:


De schakeling is opgebouwd uit vier weerstanden en twee condensatoren. Het weerstand R1 is 174 kOhm, de weerstand R2 is 56 kOhm, de weerstand RC is 4 kOhm en de weerstand RE is 1.99 kOhm. De gelijkstromen (geel: .....) en de wisselstromen (rood: ....) worden grafisch weergegeven.

Voor het kunnen implementeren heb je niet alle gegevens en .... nodig. Wil je je beter orienteren in alle ins en outs dan kun je .... In voorbeeld 18c wordt .... beter toegelicht...

Enschede, 15 dec. 2000.