Voorbeeld / Oefening met interne, browser objecten (met een dynamische output)

Gevraagd: Maak een - dynamische - Web pagina waarbij interne, browser objecten, zoals Date of Time worden gebruikt.

Werkwijze: Gebruik objecten, properties, methods en een (tekst-) veld; en als het je lukt ook setTimeout. De method setTimeout zorgt ervoor dat een proces - bijvoorbeeld een animatie - even wordt onderbroken. De method setTimeout voorkomt dat - bij dominante processen - de computer op tilt slaat.

Oplossing:

Als je deze methode en deze componenten kiest, en in Fusion - via de 'voordeur' dit ook wilt toevoegen aan/in jouw moederbestanden - dien je het bijbehorende script, zoals er hierboven een is aangegeven, altijd via de copy/paste-techniek te implementeren. Zie elders in/op onze sites.

Resultaat:

Je ziet dat er met javascript toch wel enkele (kleine) dynamische dingen te doen zijn (te maken zijn). Toch is javascript - zoals je weet - op dat punt heel beperkt. Voor echte goede, grote dynamische dingen zijn de scripttaal DHTML en de gewone hogere programmeertaal Java en - natuurlijk - onze specifieke, didactische applets ontwikkeld. Over 'standaard applets' gesproken, er volgen hier - op deze site - nog een groot aantal voorbeelden.

De method setTimeout zorgt ervoor dat de animatie iedere keer even wordt onderbroken (zodat er 'voor de computer' ook nog tijd 'overblijft voor andere dingen'). Hier 1000 milliseconden.

Enschede, 2 febr. 2001