The product

For master students, in English: see the information in teletop and the instruction that will be given during the sessions, in the classrooms (L213 and L102), by Rik Min and Ben Reimerink.

Summary

Each group gets two 'sjablones' ('shells'):

In the files there are dummy information about the dummy mathematical model CASCADE. You have to throw out the dummy lines, numbers and/or words about CASCADE and paste the news from your model on the open places. That is to be done in about 20 steps. After that you have to compile the java-source-code into machine-code; so that your browser and your web-site can handle it.

De opdracht:

Voor de opdracht kan men gebruik maken van de computers in de practicumzalen van TO. Het werkstuk kan in principe op elke PC gemaakt worden. Er zijn geen bijzondere tools nodig; wel een 'sjabloon' (uit het het javaTHESIS-systeem) en een speciale library ('SimLib'). De docenten hebben alles van te voren uitgetest voor WindowsNT. In de practicumzaal (L102) is gedurende de geroosterde uren van dit vak practicumassistentie. Studenten kunnen (en mogen) (als ze dat willen) ook gebruik maken van hun eigen PC thuis. Dan moeten ze een speciale regeling treffen om het systeem, de compiler en de library te mogen gebruiken.

Er is bij het practicum van het vak 'Technology and Simulation' zowel technische als inhoudelijke, wiskundige en onderwijskundige begeleiding, t.w.:

Het onderwerp

Aangaande het onderwerp zijn jullie in principe gebonden aan het wiskundige model dat jullie wordt toegewezen. Jullie kunnen en mogen je voorkeur voor een casus kenbaar maken, maar in laatste instantie bepaalt de docent welk wiskundig model jullie moeten omvormen tot een volwaardig leermiddel voor op het web. (Zie de lijst met modellen elders: bij 'cases'.)

De aanpak

Jullie dienen in het eerste geroosterde practicum - op aanwijzingen van de begeleiding - de tools en de library van de servers van TO te halen; te downloaden en jullie werkstuk daarmee te maken. Je hebt een editor, een compiler en een library nodig. We gebruiken de java-compiler van het Jdk-systeem. Op de colleges zal dit worden toegelicht en uitgelegd.

De editor

De editor die je het beste kunt gebruiken is TxtPad. Maar u mag ook elke andere editor gebruiken. Maar TxtPad is in staat om makkelijk met java om te gaan en om eenvoudig te kunnen compileren en om eenvoudig fouten te zoeken.

Het simulatie-systeem

Het javaTHESIS systeem zelf bestaat uit drie onderdelen: Zie elders onder 'javaTHESIS'; en hoe je in dit systeem een wiskundig model kunt implementeren. Na implementeren dien je de file (nog) te compileren en (nog) in je web-site op te nemen.

De library

De library van het javaTHESIS systeem van TO heet 'SimLib' en bestaat uit 11 voorgefabriceerde class-files, t.w. 'thesisApplet.class', ModalDialog.class', 'YGraph.class', etc.

Enschede, Juni 1999; updated 2 jan. 2002.