Van: acone Rik Min [mailto:r.min@hetnet.nl]
Verzonden: maandag 5 september 2005 18:05
Aan: Kalshoven, Frank
Onderwerp: pensioengeheim en sigaren uit eigen doos

 

Geachte heer Kalshoven,

 

U vroeg te reageren op wat u noemde het pensioengeheim en dat de ABP inclusief de vakbonden ‘knollen voor citroenen verkopen’.

 

Dat klopt. Sterker nog, het is een monsterverbond tussen 4 spelers: werkgevers, overheid, pensioenfondsen en vakbonden, ZONDER de mensen die het geld hebben betaald en zonder de mensen van wie het geld 100% daadwerkelijk is. Wij werkers (hoofd- en handwerkers) zijn 100% de eigenaar van dat geld. Ook het werkgeversaandeel hebben wij notabene zelf betaald [1]. De pensioenbetalers; de werkers dus; wij dus; betalen de uitkeringen, de vut en pre-vut van mensen die door Zalm en Balkenende zijn en worden ontslagen. Dat is misbruik maken van de sociale verzekeringskassen; misbruik maken van mijn vertrouwen dat mijn geld wordt beheerd om mijn pensioen later te betalen. Niet om mij of anderen een pre-pensioen te geven.

 

Je bent werkloos buiten je schuld. Je gaat vaak in de vut en de pre-vut buiten je schuld. De meesten lijken vrijwillig te gaan, maar dat is maar hoe je het bekijkt. (Soms wil je haast niet meer een klote ballentent werken.) Laat de schuldigen de kosten betalen. Niet mijn mede-hoofd- en hand-arbeiders. Hun geld is ergens anders voor bedoeld, namelijk als het echt niet anders kan…

 

Ik ben al 30 lid, kaderlid en bestuurslid, maar heb - aangaande de vut en pre-vut - mijn bond hier vierkant aangevallen op het feit dat het misbruik is van WW-gelden; misbruik is van de ABP-gelden en misbruik is van belastingbetalers. Wat bij het reorganiseren van overheidsinstellingen en mensen in de vut of pre-vut te stoppen – sommigen noemen het notabene ook nog een natuurlijk verloop - is ongehoord. Vrij Nederland heeft er een jaar geleden al een boekje over opengedaan dat de ww bij afvloeiingsoperaties van de overheid en andere instellingen puur wordt misbruikt; ze noemde het met de vut gaan ‘de grote leugen’ (net zo als dat je vroeger mocht scheiden als je vertelde of loog dat je overspelig was geweest). Dat artikel van Vrij Nederland is met een oorverdovende stilte – intern en extern in de bonden en de andere media - onthaald. Typisch een monsterverbond van mensen die onze systemen verkwanselen en het geld niet willen halen waar het echt zit, typisch gedrag ook van sociaal-democraten in Nederland, maar ook elders in (west) Europa, die daarin keer op keer met de bedenkers van dit soort methoden – sigaren uit eigen doos - meegaan.

 

De ww-gelden en de pensioengelden worden op ontoelaatbare wijze door Zalm en andere werkgevers misbruikt. Net als vroeger de WAO-gelden. Dat was ook een monsterverbond gelden van de werkers te misbruiken om de crisis te betalen. Trouwens alle sociale verzekeringsgelden worden oneigenlijk gebruikt. IMMERS als mensen werkloos worden zal de veroorzaker van die werkloosheid nooit de schade betalen.

 

Hoogachtend,

 

Rik Min, pre-vutter

Wetenschappelijk Ambtenaar / Wetenschappelijk Medewerker / Universitair Docent

(1975 – 2005)

Schopmanlanden 22, 7542 CN Enschede

 

www.acone.nl

 

Kantoor:

r.min@hetnet.nl

053 - 4.30.30.73

 

Prive:

r.min@worldmail.nl

053 - 4.763.881

 

Postadres:

Schopmanlanden 22, 7542 CN Enschede

 

[1] Het begrip ‘werkgeversaandeel’ is ook zo iets: het is geen werkgeversaandeel maar een hoeveelheid geld dat verdient is door de werknemer en dat betaald wordt door de werkgever. Dat geld bestaat bij de gratie dat iemand dat geld verdient heeft en dus niet door de baas. Iemand heeft daarvoor werk gedaan. Als die iemand het werk niet doet is er ook geen geld. Woordinflatie; psychologische manipulatie en psychologische beïnvloeding.

 

----------- Zijn reactie -----------
From: Kalshoven, Frank [mailto:f.kalshoven@volkskrant.nl]
Sent: dinsdag 6 september 2005 15:01
To: acone Rik Min
Subject: RE: pensioengeheim en sigaren uit eigen doos

 

Geachte heer Min,

Hier is geen woord Frans bij. Ik ben het, in grote lijnen, van harte met u eens. Als u dan ook nog bedenkt dat deze praktijk onder het mom van solidariteit wordt verkocht, nou ja, u begrijpt wat ik bedoel.

Hartelijks,

Frank