Werken met tools van Macromedia

De laatste jaren krijgt de informatietechnologie een steeds grotere rol in de onderwijswereld. Zo kunnen er al complete vakken, via het Web gevolgd worden. Dit wordt ook wel "afstandsleren" genoemd. Maar hoe kan nu een goede website gemaakt worden en met welke tools kan dit gedaan worden.?

Om hier een antwoord op te krijgen, zijn een aantal tools van Macromedia onderzocht. Macromedia heeft namelijk een aantal tools ontworpen en op de markt gebracht, waarmee het mogelijk is om een interactieve en dynamische website te vervaardigen. Deze tools zijn Fireworks, Dreamweaver, Coursebuilder en Flash.

De grondbeginselen van de vier verschillende tools zullen in deze website, in de vorm van een kleine cursus, uitgelegd worden. De inhoud van de cursus zal niet bestaat uit hele lange teksten die gelezen moeten worden, maar uit korte oefeningen die gemaakt moeten worden. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat niet alle toepassingen en mogelijkheden van elke tool behandeld worden.

Ik hoop dat door het volgen van de verschillende cursusonderdelen duidelijk wordt, hoe er met de verschillende tools gewerkt moet worden en dat de drempel om zelf een interactieve en dynamische website te bouwen verlaagd wordt.

 

Voor al uw vragen en/of opmerkingen over deze tutorial kunt u contact opnemen met de ontwerper: Michell Tappel. © Copyright 2000 All Rights reserved.

Deze tutorial is een onderdeel van het vak MMOP van Kommers & Min. Voor al uw vragen en/of opmerkingen over dat vak en deze tutorial kunt u contact opnemen met: Rik Min