Let op dat elk formulier nog naamloos is. Je kunt t.a.t. het betreffende formulier een naam gaan geven, als je dat wilt, bijvoorbeel 'form4', 'form5' of 'form12'. Dan kun je later makkelijker parameters van het ene formulier elders op een ander formulier gebruiken.
Een oplossing is:
<SCRIPT> function hallo() {alert ("Op deze web-page zult u een ...")} <SCRIPT><FORM> <INPUT TYPE="button" VALUE="echt script & functie" ONCLICK="hallo()"> </FORM>
Let op dat de WEB-structuur (met <HTML> <BODY> etc.) steeds goed in elkaar moet blijven steken (gevolgt door </HTML> </BODY> etc.).
Omdat er bij functies in principe altijd parameters worden meegegeven, zul je er al vast aan moeten wennen (en functies zijn daar ook aan te herkennen) dat er achter de fuctienaam haakjes horen te staan. Hier is dat niet zo. Hier is het dus gewoon hallo(). Dat er geen parameters worden doorgegeven komt regelmatig tot vaak voor. Dat je dat weet.
Je mag er vanuitgaan dat we met de taal JavaScript te maken hebben. Daarom is het ook goed om dat bovenin aan te geven <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">. Doe dat ook.
Als je hier op klikt zie je de in de functie geprogrammeerde ascii-tring verschijnen in een alert-box.
Enschede, 8 jan 2001