Flash:

Flash is een tool dat onder de naam van FutureSplash eerst verkrijgbaar was als plug-in. Met Futuresplash konden o.a. animated-gif banners mee ontwikkeld worden. Het voordeel van deze tool was dat er gewerkt werd met vector-gebaseerde afbeeldingen waardoor er een enorme tijd en bandbreedtebesparing ontstond. .

Een animatied GIF is een animatie die uit een aantal "verschillende" afbeeldingen bestaat en een van te voren vast patroon doorloopt. Omdat elke frame van een animated gif ingeladen moet worden, zal het relatief lang duren om een animated GIF in te laden. Verder zal de animated gif een vast patroon doorlopen en is er van interactie geen sprake.
In tegenstelling tot animated GIF's zijn Flash movies klein van formaat en interactief te gebruiken. De movies die in Flash gemaakt zijn gebruiken minder ruimte, doordat er gebruik gemaakt wordt van vector-afbeeldingen en een library. De movie kan - na gelang van het respons van de gebruiker - een bepaald patroon doorlopen. Er is op dat moment interacvtiviteit tussen de gebruiker en de movie.

Dynamische effecten kunnen ook verkregen worden door gebruik te maken van java applets die geintegreed worden in de HTML pagina. Hier zijn vele voorbeelden van op het Web beschikbaar. Echter bij het ontwerpen of veranderen van een applet kom je er niet onder uit om enige kennis en vaardigheden van het programmeren in Java te hebben verworven.
Flash movies worden net zoals Java applets geintegreerd in de HTML-pagina. Alleen het voordeel van Flash is dat er geen programmeertaal voor nodig is om een dynamische animaties te maken.Een dynamische stabiele animatie is dan ook vrij gemakkelijk te maken in Flash. Voor ingewikkelde movies kan er gebruik gemaakt worden van de scriptaal "Actionscript".

De voordelen op een rijtje:

De Flash movies hebben relatief weinig ruimte nodig en zijn daardoor uitstekend geschikt voor het internet.

Op een relatief simpele manier animaties maken.

 

 
Voor al uw vragen en / of opmerkingen kunt u contact opnemen met: Michell Tappel © Copyright 2000 All Rights reserved.