Inleiding
Electriciteit thuis
Wet van Ohm
Schakelingen
Transistor
Inleiding

 

Deze site gaat over natuurkunde. Leuk dat je 'm wilt bekijken. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er heel veel onderwerpen die bij natuurkunde horen. Bijvoorbeeld krachten, snelheid en magnetisme. Deze site heeft als onderwerp electriciteit.

Daarbij komen verschillende dingen aan bod. Allereerst zal er wat vertelt worden over electriciteit thuis. Je hebt namelijk dagelijks met electriteit te maken. Vervolgens gaat het over de Wet van Ohm. Wat die wet inhoudt, zal je daar wel verder uitgelegd worden. De derde pagina gaat over schakelingen. Je leert dan het verschil tussen parallele schakelingen en schakelingen in serie. En tenslotte is er ook nog informatie over de transistor te vinden op deze site. Er hoort zelfs een simulatie bij, waarmee jij kan uitproberen hoe de transistor werkt.

Als je informatie op de pagina's over de Wet van Ohm en over schakelingen gelezen hebt, kun je er ook nog sommen bij maken. Zo kun je kijken of je het echt goed begrepen hebt.

We hopen dat je de informatie op de site echt leuk vindt. Misschien vind je het wel zo interessant dat je je nog verder in natuurkunde wilt verdiepen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door examen in natuurkunde te gaan doen. En als je nog suggesties hebt voor verbetering van de site, mag je ons natuurlijk altijd mailen: .


Groet,

Saby de Bies
Annechien van de Lagemaat

 

 

[Inleiding] [Electriciteit thuis] [Wet van Ohm] [Schakelingen] [Transistor]