Dreamweaver 3.0

Dreamweaver is een professionele visuele editor voor het creŽren en managen van web sites. Dreamweaver behoort tot de WYSIWYG-editors (What You See Is What You Get) en door een object uit een gereedschapspalet aan te klikken zal de code door de editor gegenereerd worden. Echter in Dreamweaver bestaat ook de mogelijkheid om zelf HTML-code toe te voegen.

Het creŽren en vormgeven van de webpagina's gebeurt in het document venster, het werkgebied van Dreamweaver. Het managen en coördineren van de website zal in de Site Window plaatsvinden. De Site Window kan qua werking vergeleken worden met de verkenner van Windows.

Het document venster van Dreamweaver begint met een leeg wit scherm. Door gebruik te maken van de verschillende gereedschappen, die in de vorm van paletten en vensters aanwezig zijn, krijgt de pagina vorm en inhoud. Het gereedschapspalet bestaat uit 6 verschillende paletten. In elk palet staan een aantal iconen met bijbehorende functie afgebeeld. Door een palet te kiezen en met de muis op een icoon binnen dit palet te klikken zal in het werkgebied de bijbehorende functie of element komen te staan. De paletten zijn naar eigen keuze en stijl van werken aan te passen. Een nadeel is dat voor de beginnende gebruiker de omgang met de Interface enige tijd en gewenning kost. Dit komt door de vele vensters en palets die binnen dreamweaver gebruikt kunnen worden.

In de Site Window wordt de structuur van de website gemaakt en deze dient als basis voor beheren van de website. De SiteWindow bestaat uit een Local Folder en een Remote Site. Met een ingebouwde FTP-client kan de gemaakte website (Local Folder) op de surfer (Remote Site) worden gezet..

Verder bestaat de mogelijkheid om aan te geven in welke browser en welke versie de website geschikt moet zijn.

 

 

 

 

 
Voor al uw vragen en / of opmerkingen kunt u contact opnemen met: Michell Tappel © Copyright 2000 All Rights reserved.