=== weblog ===

Rik Min

Commentaar op het nieuws

(idem, losse ingezonden brieven)

U wilt reageren? Klik hier.

Korte inhoudsopgave. Diktators/dictaturen: (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w). Pensioenen: (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w). Fascisme: (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w), (w). Leugens: (w), (w). Srebrenica: (w), (w), (w), (w).

Een voorspoedg nieuwjaar

Enschede, 31 dec. 2023. Iedereen een goed 2024 gewenst. En nu allemaal nog los zien te komen van dat GroenLinks-denken over dat hele nuttige Russisch aardgasproject, dat klimaatalarmisme, dat soenitisch moslim-extremistisch-denken, en het Poetin- en Assad-bashen. Al die dingen komen uit de koker van de USA, die tweespalt zaait bij links, en bij ons allen de wereldvrede, en de wereldwijde wederzijdse handel (de zijde routes) in gevaar brengt.

Weg uit de armoede (2 miljard?)

Enschede, 18 dec. 2023. Ik prijs me gelukkig dat ik tot de bevolkingsgroep in het westen en in het oosten behoor die vindt dat het de communistische partij goed is gelukt de tientallen Russische volkeren uit de armoede te trekken; weg uit de absurde armoede van de Tsaren; het feodale systeem daar. Anders leefden men er nog steeds in. Ook prijs ik me gelukkig dat ik tot de bevolkingsgroep in het westen en in het oosten behoor die vindt dat het de communistische partij in China is gelukt de tientallen volkeren daar uit de armoede te trekken; weg uit de absurde armoede van het feodale systeem daar. Anders leefden men er nog steeds in. Of Pietje dat nu gedaan heeft of Jantje is mij om het even. Ook prijs ik me gelukkig dat ik tot de bevolkingsgroep in het westen en in het oosten behoor die vindt dat het de communistische partij en het Rode Leger is gelukt – jarenlang alleen vechtend - west en oost-Europa uit de klauwen van het fascisme los te rukken. Anders praatte nu iedereen in Europa Duits; van Siberië tot de Atlantische oceaan.  

De zogenaamde Holodomor was geen massamoord van Stalin

Enschede, 18 dec. 2023. Die zogenaamde Holodomor was geen massamoord, zoals de oekrainse fascisten al jaren beweren Er ontstond honger rond 1932/33. Dat klopt. Dat was omdat al het schaarse voedsel (graan) uit de Oekraine moest worden verspreid over de hele Sovjet Unie. De Oekrainers - de oude feodale denkers - hielen het schaarse voedsel (graan) - dat nu eenmaal daar vandaan kwam - voor hun eigen. In de opslagplaatsen. Het werd aan niemand beschikbaar gesteld. (Achtergehouden voor speculatie of om het beleid van de SU te saboteren.)

De fabrieken rond Moskou, Leningrad en de Donbas hielden hun ijzerwaren-productie toch ook niet voor zichzelf? Dat trekje van de Oekrainers, en m.n. van de oude feodale heren, was nog een oude reflex vanuit het oude systeem van feodalisme (om er mee te kunnen speculeren).

Dat trekje hebben ze de afgelopen periode 2000 - 2020 weer vertoond. Dat hadden ze bijvoorbeeld rond 2005 toen bepaalde lieden al het Russische gas wat contractueel allemaal naar het westen toe moest worden getransporteerd, voor zichzelf hielden (om de Russen te pesten, te blameren). Dooor rekeningen aan de Russen op strategisch vervelende momenten niet te betalen. Rusland stak door deze sabotage er uiteindelijk een stokje voor. Maar het waren de Oekrainers die de win-win-situatie voor het oosten en het westen saboteerde! Niet Rusland. De Russen kregen evenwel de schuld voor het niet leveren van hun gas. Daarna nam Rusland het initiatief om het veel duurdere Oostzeegaspijplijn-project te starten.

De huidige inflatie in het westen komt dus door het gedram van de Oekrainers met het niet leveren van gas door hun Rusland-fobie. Hierdoor hebben wij in het westen geen goedkoop aardgas meer en is het oostzeegaspijplijn-project eerst op die manier gesaboteerd en later letterlijk opgeblazen.

From the river to the sea

Enschede, 13 nov. 2023. Hoe kan iemand nou niet weten dat Palestina al eeuwen het gebied is dat loopt ‘from the river to the sea’? Dat leerden we vroeger al op school: daar wonen joden, moslims en christenen voor 1948 vreedzaam bij elkaar. Hoe kan iemand nu niet weten dat zionisme racisme is (en apartheid). [VN-resolutie, 1975]. Daar heb ik als Palestina-activist nooit anders geweten. Het racisme, de discriminatie en de uitsluiting van de Palestijnen is alleen maar erger geworden. Hoe kan iemand nou niet weten dat de sjah van Perzië in 1979 verdreven is door de communisten in samenwerking met sjiiten. Nu heet dat land Iran en is terecht nog steeds kwaad op ‘de Grote en de Kleine Satan’ (Israel). Mag dat niet? Die diktator (die Sjah) was een vriend van Israel en de USA; en had een onvoorstelbare smerige geheime dienst die met die twee andere geheime diensten samenwerkte...

Moet ik dat nu nog – na al die jaren - uitleggen?
Is het Nederlands onderwijs zo slecht geworden?

Linkse diktators? Weet men wel waar men het over heeft?

Enschede, 8 nov. 2023. Waarom gooien sociaaldemocraten, sociaaldemocratische krantenredactieleden en/of bepaalde sociaaldemocratische radio-, televisie- en kranten-redactieleden toch altijd alle dictators of dictaturen op een hoop? Men doet dat bij zowel rechtse als ‘linkse’ dictators of dictaturen. Sommigen schrijven zelfs dictators “die misbruik maken van marxisme” (en nog net niet leninisme?).
Ik neem dan voetstoots aan dat men Lenin ook bedoelt. (En natuurlijk doelt men op Mao en Stalin, maar dat terzijde.)
‘Linkse dictators’ bestaan eigenlijk niet, tenzij men leiders van een socialistisch land bedoelt en omdat men niks moet hebben, of niks begrijpt, of om misnoegen te ventileren, over het oeroude begrip ‘dictatuur van het proletariaat’. Dit klassieke begrip voor socialistische landen (met een leidinggevende communistische partij zoals Cuba) geeft al heel lang en heel vaak misverstanden. Misverstanden die – volgens mij - oplosbaar zijn; maar ook geeft het toch nog steeds misverstanden die haast niet op te lossen zijn omdat mensen - mentaal onbewust - elke keer maar weer blokkeren. Vooral sociaaldemocraten.
De term ‘dictatuur van het proletariaat’ hangt samen met dat in socialistische landen nu eenmaal iedereen gewoon tot de werkende klasse behoort. (En er dan pas echte democratie mogelijk is.) De  bezittende klasse, die in het kapitalisme de grote en middelgrote productiemiddelen en het grootkapitaal bezit, bestaat niet. Zoals het kapitalistische systeem de ‘dictatuur van het kapitaal’ heet, noemde men het al langer dan honderd jaar zo om aan te geven dat de werkende klasse voortaan ‘de baas’ is. (Het kapitaal niet meer.) En dat is theoretisch dan ook zo. Hoewel in China stapje voor stapje aandelenbezit mogelijk is.
Daarom is en leider van een socialistisch land (maar ook van half socialistische landen) nog geen dictator! ‘Linkse dictators’ bestaan dus niet.
Dictators zijn altijd rechts! Daar mag geen misverstand over blijven bestaan; vind ik. Pinochet, Mussolini, Franco, Salasar, etc. waren of zijn dus diktators.

Castro en Xi zijn dus geen diktators.

Links is de laatste jaren op veel terreinen volstrekt op het verkeerde been gezet (III)

Enschede, 14 okt. 2023. Het doel van Israel (met de uitlokte massamoord van 7 oktober op 700 tot 900 burgers) was en is de totale vernietiging van Gaza en de Palestijnse bewoners maar met name de vernietiging van Iran en Syrie. Al dan niet met kleine (of grote)  kernwapens. Waardoor en passant ook Hezbollah uitgeschakeld wordt.

Hezbollah en Iran zijn namelijk GEEN speelbal van Israel en de USA. Net als Syrie; en zelfs Irak niet meer. Hamas wel; net als IS, El Qaida, El Nusra en het zogenaamde ‘Vrije’ Syrische leger. Die worden direct en indirect betaald door de USA, de UK (en Nederland).

Links is de laatste jaren op veel terreinen op het verkeerde been gezet (II)

Enschede, 19 okt. 2023. De steeds maar weer herhaalde opmerking (van o.a. het CIDI) dat “de Arabische landen c.q. alle moslimlanden joden gezuiverd hebben” (en op vlucht gejaagd hebben) en “dat Israel daarom het recht heeft een joodse staat te zijn in een zee van vijandige landen” is een gemene leugen.

De Arabische (c.q. de moslim-) wereld heeft altijd vredig samengeleefd met de joodse gemeenschappen. Met name in Irak, Syrie, Palestina, Egypte, etc. De kwestie is dat door zionistische gestook vanaf 1948 en zelfs door zionistische aanslagen op joodse bezittingen en synagogen, zijn joden naar Israel gelokt. (Bijvoorbeeld in Irak met het opblazen van de synagogen om joden bang te maken voor moslims.) Met name onder valse voorwendsels zijn joden uit de Arabische (en moslim-) wereld naar Israël gelokt. Met name ook voor kanonnenvoer. Dit is ook (met geweld en valse vlag-akties) in Latijns Amerika gebeurd. Ook in Europa gebeurt dit, om met geweld, of het dreigen met geweld, joden naar Israel te lokken.

Dit is in de afgelopen 70 jaar diverse keren gebeurd en dit angst oproepen gebeurt nog steeds - en is vaak heel effectief - om joden naar Israel te laten emigreren. Men wil nu eenmaal numeriek overwicht bereiken. Dat blijkt vandaag de dag weer door de Palestijnen uit de Gazastrook te dwingen naar de Sinaï-woestijn (dus Egypte) te vluchten.

Maar ooit komt aan dit soort misdadige valse vlag-opeaties een eind. Israel wordt dan te gevaarlijk voor joden.

Links is de laatste jaren op veel terreinen volstrekt op het verkeerde been gezet (I)

Enschede, 14 okt. 2023. Links is inmiddels - na al die jaren dat er door communisten wereldwijd voor gewaarschuwd is - volstrekt op het verkeerde been komen te staan. De PLO ook. GroenLinks ook. Arafat ook. De PNA vanwege hun band met de CIA helemaal.

Daar in die door USA psychologen, politicologen en sociologen opgezette slimme Oslo-akkoorden (100% voorgekookte psych-opt), ligt de kern van de uiteindelijke verkeerde strategie van de Palestijnen. (En van vele anderen.)

In de Oslo tijd - maar ook ver daarvoor - begonnen bepaalde lieden te praten over een Palestijnse staat. Pure kul. Net als een Servische of een Kosovaarse staat. Die Palestijnse staat is er immers al. (Dat is en blijft Israël; what is in the name.) Dat was de valkuil die toen al wagenwijd open was gezet door de zionisten. Een eigen staat is immers nog erger dan apartheid. (Maar ook stond die valkuil al eerder open, namelijk in 1947/48 door de toen blijkbaar al corrupte VN.)

Hamas is net als ISIS en El Qaida in Syrië en Irak domweg het speeltje van de USA en Israël.

De recente moord op 900 israeliers is vergelijkbaar met de (vooropgezette) moord op 2000 burgers bij 9/11 en de (vooropgezette) moord op 300 personen bij MH17. Allemaal doorgestoken kaart om links in de publieke opinie systematisch, jaar in jaar uit, op het verkeerde been te krijgen en te zetten.

(Net als steeds maar weer Trump en Poetin te vergelijken met Hitler of Mussolini; namelijk als fascisten)...

We moeten terug naar: Palestina is voor iedereen, christenen, joden en moslims. Terug naar het wat je best het Heilige Land kan noemen voor alle gosdiensten, religies, christenen, orthodoxen, joden, soenieten en sjiiten en mensen van verschillende komaf. Gewoon een multiculturele staat tussen alle andere Arabische Staten. Zoals het 1000, 2000 of pakweg 3000 jaar geweest en gegroeid is.

De barrière op land tussen Azië, Europa en Afrika moet geslecht worden. Handelsroutes moeten hersteld worden.

Weg met het zionisme.

Nederlaag van nazi-Duitsland in 1945 is slechts een pauze

Enschede, 20 aug. 2023. Op facebook gelezen: "De nederlaag van nazi-Duitsland in 1945 is slechts een pauze gebleken in een langere historische strijd tegen het fascisme. We zien die strijd nu spelen in Oekraïne, en met de waanzinnige psychopathische agressie van Washington tegenover Rusland. In mei was het 78 jaar geleden dat nazi-Duitsland werd verslagen. Het kwaadaardige Derde Rijk was weliswaar verslagen, maar een dieper liggend monster was niet gedood. Nazi-Duitsland was slechts één versie van het westerse imperialistische fascisme, een macht die na de oorlog in volle kracht opdook in de vorm van de Verenigde Staten van Amerika en hun verschillende westerse klanten" [facebook].

Nederlanders denken nog steeds dat Poetin een communist is

Enschede, 17 aug. 2023. De communisten in Nederland hebben het heel moeilijk om een zinnig tegengeluid te geven over de strijd van het westen in oost Oekraïne. Bijna alle Nederlanders denken namelijk nog steeds dat Poetin een communist is. Dus komen wij, communisten, te staan tegenover alles waar we al meer dan 70 jaar tegenover stonden in de Koude Oorlog. Het gevolg is dat Nederlanders en de Nederlandse media momenteel helemaal los gaan tegen Rusland en China in deze Tweede (warme) Koude Oorlog.

Leugens, nepnieuws en medialeugens kankeren voort

Enschede, 17 aug. 2023. Ik ben als communist van zowel de oude communistische partij van Nederland (de CPN) als van de nieuwe communistische partij (de NCPN), heel wat gewend m.b.t. de leugens, nepnieuws en medialeugens die men vertelde over de voormalige Sovjet Unie, maar nu Rusland en Oekraïne kapitalistisch zijn, nog steeds, en in verhevigde mate voortkankeren. De bedoelingen van Oekraïne zowel als Rusland worden in het westen en in de westerse media compleet verkeerd voorgesteld. Met gevolg een bloedige oorlog waar we allemaal in meegezogen kunnen gaan worden.

Gratis advies aan de SP

Enschede, 24 juli 2023. “De SP richt zich op arme mensen”. En zoals zij dat noemen: “de onderkant van de samenleving”. De SP kan zich beter net zoals communisten richten op de werkenden, en vooral de loontrekkenden. Dan gaat het ook in twee of drie stappen beter met “de armen” en “de werkenden armen”. Ons kapitalistische systeem is immers zo verschrikkelijk rijk dat ze makkelijk “de onderkant van de samenleving” eerst een bijstandsuitkering en later een AOW kan geven. Letterlijk geven. Voor de kapitalisten is het probleem van opstand, klassenstrijd en loonstrijd – in dit soort ‘verzorgingsstaten’ - met dit soort regelingen, voedselbanken en bereidwillige kerken, dan opgelost. Elke tegenspraak is dan bij voorbaat in de kiem gesmoord. Iedereen tevreden? Nee natuurlijk niet.
De werkende bevolking heeft door haar arbeid de rijkdom van de kapitalisten bij elkaar verdient. De werkende klasse financiert ook al deze regelingen al! Deze rijkdom uit arbeid hoort niet bij de rijken te komen. En zeker niet als deze rijkdom wordt gebruikt om alle mensen in onze samenleving stil te houden. De rijkdom van de arbeid van de werkende bevolking hoort niet naar de bezitters van het kapitaal te gaan; naar de bezittende klasse, maar naar de werkenden en uitkeringsgerechtigden. En zeker niet aan geheime diensten, oorlog of de NATO te geven. De bezitters van het kapitaal zijn al rijk genoeg van de uitbuiting van de kolonies en hele generaties arbeiders. Zij betalen maar een schijntje aan belastingen en aan onze uitkeringen.
De SP moet zich richten op de loonstrijd en het terugdringen van de macht van het kapitaal, het grootkapitaal en de bezittende klasse die de productiemiddelen in handen heeft. En dat kan! Die strijd is eerlijk en gerechtvaardigd. Immers alle rijkdom komt voort uit arbeid verricht door de werkenden. Daar hoort het naar toe te vloeien. D de armen en de werkende armen hebben daar ook het meeste aan. (Als – bijvoorbeeld - het minimumloon omhoog gaat, gaat de bijstand en de AOW ook omhoog.)

80 jaar medialeugens

Enschede, 15 juli 2023.

Eens komen alle medialeugens uit over

waarom men Hitler vanaf 1932 al toestond de Sovjet Unie te overvallen; het nut van het niet-aanvalsverdrag van Stalin in 1939; de onzinverhalen over Stalin; de moord op Kennedy; dat de Sovjet Unie al die jaren bezig was het westen aan te vallen; dat de Sovjet Unie bezig was landen in oost Europa te bezetten; het niet gunnen dat Afghanistan in 1979 socialistisch werd; het niet accepteren dat de Sjah van Perzië verdreven werd; het gestook van Radio Europe en Vaticaanstad in Polen; de securitate en Causescou in Roemenie de start van de Joegoslavie-oorlog; de Srebrenica-kwestie; de start van de Syrie oorlog; de bewapening van de moedjadien (in o.a. Bosnie en Afghanistan); de westerse banden met ISIS en het moslim-extremisme; de waarheid van het zionisme en de laatste apartheidsstaat (Israel); de vernieling van de staat Libia en de moord op Kadaffi; de Maidan-contrarevolutie in Oekraine (staatsgreep); de rol van Curaçao (Nederland) in het destabiliseren van Venezuela; de MH17 kwestie; China, Hongkong en bijvoorbeeld de Oeigoeren; het opblazen van het goedkope Russische aardgas-project; en de inflatie die daarvan het gevolg is.

Deze lijst kan moeiteloos nog langer worden gemaakt...

Rutte (VVD) t/m Schouten (CU)

Enschede, 14 juli 2023. Iedereen is nu afgetreden en vertrokken: Rutte (VVD), Kaag (D66), Hoekstra (CDA) en Schouten (CU). Zeer opmerkelijk na bewezen (smerige) diensten! De MH17 kwestie er door heen te hebben gedrukt, de Oekraine-oorlog er bij het grote publiek door heen te hebben gedrukt, de gaspijplijn-project te hebben laten ploffen en de WTP (de pensioenroof) er door heen te hebben gejast. Allemaal met smerige leugens.

Eens komt de waarheid achter hun besluiten allemaal uit.

Wij hebben hun landen verwoest.

Enschede, 17 juni 2023. Nederlanders beseffen niet hoe het komt dat er zo veel vluchtelingen naar ons land komen. Het westen heeft de hele wereld gekolonisseerd, geplunderd en de leefomgeving van veel landen, volkeren, families en personen in Afrika (Congo, Libie, etc.) en Azie (Afghanistan, Vietnam, Korea, Indonesie, etc.) kapot gemaakt. Ook in Latijns Amerika (Suriname, Venezuela, Cuba, Mexico, etc.) en niet te vergeten oost-Europeanen (Joegoslaven, Roemenen, etc.). Wij hebben de hele wereld in vuur en vlam gezet. En mensen gebruikt en misbruikt voor onze doeleinden. Amerikanen, Britten en Nederlanders voorop. Dat leverde stromen Vietnamese bootvluchtelingen en Molukkers op die naar Nederland vluchten? Dat geldt nu voor vluchtelingen uit Syrie, Joegoslavie en Libie. Hun landen hebben wij kapot gebombadeerd. We stonden erbij en deden niks. Nog vallen Nederlanders nog steeds de schellen niet van de ogen.

Brezezinski is de nieuwe Hitler: hij schreef Mein Kampf

Enschede, 16 juni 2023. Zoals Hitler 'Mein Kampf' schreef en daarin hoe hij de Salvische volkeren "zou gaan kerstenen, vermoorden en de Sovjet Unie zou koloniseren" schreef Brezezinski 'the Grand Chessboard'. Dat boek is nog duidelijker dan 'Mein Kampf'. Niet alleen "Rusland moet gekoloniseerd worden" door het westen maar "ook China moet veroverd worden". En "de grondstoffen moeten geroofd en naar het westen vloeien".

Begrijpen wij Nederlanders nu waar het fascisme huist?

Scheiding van kerk en staat.

Enschede, 10 juni 2023. Scheiding van kerk en staat is essentieel in het huidige tijdsgewricht... Kijk naar Turkije. Links Turkije heeft de strijd niet durven aan te gaan en is nu al zijn posities kwijt.

Politieke leiders worden domweg door de USA vermoord

Enschede, 6 juni 2023. Hoeveel politieke leiders zijn er inmiddels wel niet vermoord? De chantage als je niet doet wat de USA wil, is door alle decennia heen nu wel duidelijk. Iedereen wordt dus gechanteerd. Niet alleen afrikaanse, arabische en Latijns Amerikaanse leiders, zelfs alle EU-leiders.

Facebook, Twitter, etc.

Enschede, 6 juni 2023. Facebook, Twitter, Google, Microsoft en Apple (de big 5 tech-bedrijven) zijn feitelijke net als de NSA hele grote wereldwijde spionagediensten voor de USA. De deep state in de USA wil gewoon de mening van iedereen weten zodat ze er op kunnen anticiperen. De wereldwijde politieke beweging die hen bestrijd voorblijven. Incl. alle inwoners van de BRICS-landen om die machtige, politiek economisch en sociale ontwikkeling tegen te gaan!

Oekraine

Enschede, 8 mei 2023. Oekraine heeft na de overwinning van het kapitalisme en het binnenhalen daarvan ook meteen fout op fout gemaakt. Maar dat is heel bewust door de USA allemaal zo gewild. Brezinsky, ‘the great chesbord’. Die hebben Gorbatsjov dat verraad aan het socialisme laten plegen. Socialisme1.0 werd door Gorbatsjov en de USA opgedoekt. Net als Joegoslavie in 7 stukken werd gehakt, is de Sovjet Unie – door Gorbatsjiov en de USA - in 15 stukken gehakt. (De 15 oude sovjet republieken die keurig samenwerkte.)

De USA heeft daarna een groot aantal van deze stukken, o.a. Oekraine,  Bosnie, Kosovo, speeltuinen voor het kapitalisme gemaakt.  

Oekraine blokkeerde traineerde 20 - 30 jaar lang de gasleveranties uit Rusland en deels ook de zijde route China-Rotterdam. In opdracht van de USA. Net zoals de oeigoeren deels ook de zijde route instabiel maken in opdracht van de USA.

In de USA huist het fascisme. Dat is inmiddels wel gebleken...
Dus USA: handen af van de BRICS-landen.

De ellende in de Oekraine

Enschede, 8 mei 2023. Nederlanders snappen niks van de ellende die de Oekrainse bevolking momenteel ondergaat. En waar die ellende vandaan komt? De Nederlanders hebben samen met de USA en de mainstreammedia het socialisme in oost Europa afgepakt en die landen kapitalistisch gemaakt. Met kapitalisme komt er oorlog. Wie is dus verantwoordelijk voor de ellende die de Oekrainse bevolking momenteel ondergaat? De USA, de NATO en ook de meelopers in Nederland!

Nederlanders vinden het heel normaal om regeringen omver te gooien - zoals die in Kiev in 2014 - net zoals ze dat toentertijd in Korea, Israel 1948, Vietnam, Perzie 1954, Afghanistan 1979 , Roemenie, en na de val van het socialisme in oost-Europa, ook in Joegoslavië, Libie, Irak, Syrie, Venezuela en Oekraine (in 2014) ook normaal van de USA vonden. En binnenkort willen de Nederlanders ook nog de regering in China - en die in Rusland - omver gooien. Allemaal omdat ze niet snappen hoe de hazen lopen en wie de schuldig is van de ellende in de Oekraine.

Het zal de Nederlanders en de USA echter niet lukken. Lees mijn boek '70 jaar leugens, bedrog en regime changes'.

De oorzaak van de val van de oost Europese socialistische landen

Enschede, 24 jan. 2023. De oost Europese socialistische landen zijn gewoon vermalen, via Polen, de paus, oost-priesterhulp, de USA, Radio Free Europe en Radio Liberty. Meer dan 60 jaar lang heeft de bezittende klasse (de bourgeoisie) massaal en via een wereldwijde omsingeling, met alle hulpmiddelen die ze links en rechts maar kon krijgen, het socialisme in oost-Europa bestreden. De opstand van de werkende klasse (het proletariaat), die begon rond 1905 en eerder, tot 1918, ook in Duitsland, mocht gewoon niet lukken. Vele malen werden socialistische gebieden betreden; zaaiden ze dood en verderf; saboteerden restanten van de middenklasse continu de eigen fabrieken en bedrijven. Waar Hitler faalde, won Reagen met zijn atoomdreiging en raketschild. Gorbatsjov ging op zijn rug liggen en verbood in opdracht van de USA - in ruil voor vrede (!!??) - zijn eigen communistische partij. Daarna splitste - wederom in opdracht van de USA - de Sovjet Unie op in 15 republieken. Met alle gevolgen van dien: een volledige uitverkoop! De enige waar het imperialisme nu tegen aan loopt is "de Russische beer in het Kremlin" (die gesteund wordt door de communistische partij van China en door 100 zetels in de Doema van de communistische partij van Rusland).

Het nut van communistische partijen - het steunen van onafhankelijke staten tegen het imperialisme

Enschede, 22 jan. 2023. China is een socialistisch land. Rusland niet. Maar beiden zijn ze onafhankelijk. De USA kan dat niet uitstaan.De USA wil hun grondstoffen nog steeds roven. De communistische partij heeft China sinds 1948 in de vaart der volkeren opgestuwd. (Met ups en downs.) In Rusland is de communistische partij verraden. (Door Gorbatsjov zelf. In opdracht van de USA?!) Tegen de verdrukking in is er in ieder geval heel wat gepresteerd in deze landen met 800 miljoen resp. 1.2 miljard bewoners. (Gelukkig is Jeltsin de clown, nu van het toneel verdwenen.) De communistische partij van China heeft nu 80 miljoen leden. (Die zijn niet gek hoor!) en in de Doema hebben de communisten tussen de 80 en 100 zetels. Zij zijn daarmee de grootste oppositiepartij van Rusland. (Mooi toch?!) Het westen is juist de agressieve partij. Kijk naar Joegoslavië, Kosovo, Irak, Libie, Venezuela, Nigaragua, Indonseie (1965), Vietnam, Korea (1954), Roemenie (de moord op Causecau), Polen (1989), Oekraine (2014 en eerder), etc. Ik noem dat fascisme. De spook "huist in de spelonken van het Pentagon" [Rik Min, '70 jaar leugens en bedrog', 2017].

Wat is er gaande in Iran?

Enschede, 20 jan. 2023. In Iran is een regiem change aan de gang. Men gebruikt altijd progressieve (naïeve) groepen. Om de schijn op te houden. De USA wil op deze slimme manier Iran in het westers kamp lokken; en het land tegen Rusland en China opzetten. In Brazilië en India ook. Tegen de BRICS-landen.

Onze westerse wereld is een smerige wereld.

Enschede, 18 jan. 2023. Onze westerse wereld is een smerige wereld. Sterker nog: we zijn zelf onderdeel van deze smerigheid omdat we niet door hebben dat we al 70 jaar door De USA worden belazerd. We worden nu nog steeds opgestookt tegen Rusland en China. Plus dat de USA en de EU heel Latijns Amerika, Afrika en zuid Azië zit te ontregelen. Zelfs de EU. Maar het zal ze niet lukken de BRICS landen, de Roebel en de Chinese munt te verslaan. Ik heb als communist (NCPN) geen enkel vertrouwen in de andere linkse partijen. Die lopen allemaal achter de visie van de NRC, de Volkskrant, Reuters, de USA en Rutte aan. We worden permanent belazerd. Ook met de zeespiegelstijging. Ook met Oekraïne. Ook met van het gas af. Ook met de energietransitie van Timmermans. Die 1000 miljard EU-gelden van hem hierin steken is volkomen onnozel en voor 85 % zinloos.

Hoe bestrijd je het politieke midden?

Enschede, 13 jan. 2023. Het politieke midden - en in hun kielzog bijna alle media - maken voortdurend alle (extreem) rechtste partijen belachelijk (FvD of PVV) en alle echt linkse partijen worden al jaren belachelijk gemaakt (de communisten). Het politieke midden waant zich op deze slimme manier onaantastbaar, want ze weten dat linkse partijen nooit met rechtse partijen zullen overleggen of samenwerken en rechtse partijen nooit met linkse partijen. Ook niet tijdelijk. We zagen dat in het debat over de AOW-leeftijd. De meeste linkse politici wilden die houden op 65 jaar en de PVV ook. Agnes Jongerius sloot toen de PVV uit en daardoor verloor de oppositie het in de Tweede Kamer, en won het politiek midden. Met de PVV erbij was er een (krappe) meerderheid om de AOW leeftijd op 65 jaar te handhaven. Er worden in Nederland voortdurend cordons sanitairs gelegd. In Belgie zie je dat, maar in Nederland is het dus net zo. De kunst om de politiek van het politiek midden in Nederland af en toe te verslaan is tijdelijk een monsterverbond te sluiten. Bijvoorbeeld in het pensioendebat. Maar we zien het ook bij de Gele Hesjes. In het pensioendebat zouden de Bas van Kent (SP) samen met de Leon de Jong (PVV) en 50Plus een vuist kunnen maken tegen de plannen van Rutte, PvdA en GL. Zelfs nu nog kan dat.

Logisch dat de VVD de grootste zal blijven

Enschede, 13 jan. 2023. Als de regering met ons belastinggeld het huizenbezit, het lenen, hypotheken, het ZZP-schap en nu ook eigen potjes met aandelen - zoals nu in de nieuwe pensioenwet wordt opgenomen - gaat bevorderen, is het volkomen logisch dat je hiermee een VVD-mentaliteit kweekt. De bevolking gaat de hele tijd de beurskoersen in de gaten houden; en zal dan natuurlijk ook VVD gaan stemmen. Dit is wat Thatcher voor ogen had: iedereen een eigen huis, een eigen hypotheek en eigen aandelen aansmeren, dan smelt bij de arbeidersklasse vanzelf het klassenbewustzijn als sneeuw voor de zon.

De strijd tussen kapitalisme en socialisme: Noord Korea

Enschede, 25 dec. 2022. De strijd gaat nu eenmaal al 150 jaar tussen kapitalisme en socialisme. En nog steeds! Korea speelde daar en belangrijke rol in. Cuba en de Sovjet Unie ook. En nu China. Lukt het hen om de wereld - via o.a. de BRICS - te verenigen in het goede kamp?

Hoe en wat in een socialistische maatschappij

Enschede, 13 dec. 2022. De taak van een communistische partij (zowel in China, Cuba als eerder in de Sovjet Unie) is om te zorgen dat het kapitalisme nooit meer terug komt. Dat idee wordt enorm breed gedragen. De communistische partij van China heeft dan ook 90 miljoen leden. De communistische partij leidt bestuurders, beheerders en politici op; ook mensen die geen lid zijn van de communistische partij.

Bedenk dat in China de bezittende klasse als klasse is opgeheven. Iedereen werkt. Iedereen hoort dus tot de werkende klasse. Ook rijke mensen kunnen lid zijn van de communistische partij [2].

In China is de communistische partij gaan beseffen dat ondernemers geen kapitalisten zijn, en kapitalisten geen ondernemers. Het gespaarde geld van de werkende bevolking wordt centraal beheert en belegd. Ondernemers kunnen geld lenen van de centrale bank, die het spaargeld van de bevolking beheert, het kapitaal dat in een socialistische maatschappij het nationale financieringskapitaal is [1]. En tegelijkertijd ook fungeert als handels- en industrie-kapitaal [zie de werken van Marx op dit punt].

VOETNOOT:
[1] De staatsbank(en) beleggen en investeren (voor hun spaarders) in binnenlandse bedrijven. Hun spaarders krijgen 3, 4 of 5%. Niet meer en ook niet minder. (Dat wordt ieder jaar vastgesteld.) De winsten van bedrijven komen dus ten goede aan de Chinese bevolking: de Chinese spaarders en (via de banken) de overheid de rest. Of omgekeerd. Zie ook: https://rikmin.nl/Socialisme2.0/Hst8.html
[2] Een feit is wel dat salarissen die ondernemers zich zelf geven soms hoog zijn. Dat maakt inderdaad dat men in een socialistisch land rijk kan worden. Maar verder is alles transparant: accountants zijn onafhankelijk, geldstromen zijn transparant, contant geld verdwijnt in principe niet naar het buitenland, etc..

Diep medelijden met de Oekrainers.

Enschede, 10 dec. 2022. Het is heel zielig voor de Oekrainse bevolking (en die ontelbare vluchtelingen) maar de bevolking van Oekraine is - 10, 20 tot 30 jaar - gebruikt, misbruikt en verraden door de westerse landen. Zelf hebben ze dat nog niet door dat ze door fascisten geleid en misleid worden en speelbal zijn van duistere krachten in de USA en de EU. Ik heb diep medelijden met al deze gedupeerden die nu de westerse kant op komen (6 miljoen?). Drie miljoen uit Oekraine - die zijn opgejaagd door de fascisten en de NATO, hebben in ieder geval gekozen de andere kant op te gaan; richting Rusland. En dat allemaal omdat we zo nodig - geforceerd, 2 jaar, geleden van Timmermans en Nijpels - van het goedkope Russische aardgas af moesten!! Dat is nog het trieste van de hele tragedie van de misleidde Oekraïense bevolking.

Socialisme zal het kapitalisme moeten overwinnen; niet andersom

Enschede, 28 nov. 2022. Al eeuwenlang vecht de werkende klasse voor meer respect voor hun arbeid. Dat heeft in de vorige eeuw geresulteerd in meerdere socialistische maatschappijen en een steeds angstiger en kleiner wordende groep kapitaalbezitters. De angstiger en kleiner wordende groep kapitaalbezitters heeft veel concessies moeten doen en zo zijn er verzorgingsstaten opgetuigd. Die verzorgingsstaten zijn zodanig dat de onvrede onder de werkende bevolking keer op keer - met geld – kan worden afgekocht. Er is immers gigantisch veel geld bij deze steeds angstiger en kleiner wordende groep kapitaalbezitters. Er is zoveel geld dat er in die verzorgingsstaten een enorm goed opgetuigd systeem is ontwikkeld om inlichtingen te verzamelen, geheime diensten en er een ‘bijstand’-systeem van overheidsgelden, bestaat om uitvallers op te vangen in een sociaal vangnet. Uit dat sociale vangnet kom je dan bijna niet meer. Tenzij er wonderen gebeuren. En omdat er een gigantische hoeveelheid aanbod is aan goedkope arbeidskrachten, economische vluchtelingen, middenstanders en middengroepen, blijven de lonen de hele tijd relatief heel laag en voor de grote massa onder de inflatie; en komen zelfs zelfstandig werkende mensen (bijvoorbeeld ZZPers, flexwerkers en freelancers) bijna niet aan opdrachten; tenzij ze zich kapot werken.

Inmiddels zijn de heersers binnen de kapitalistische maatschappijen in oorlog met bijna alle andere landen die hier onderuit willen. En dan heb ik het nog niet eens over de tragedie die de bevolking in de Oekraïne nu meemaakt, en die wordt vermorzeld door de smeerlapperij van de NATO en hun duistere plannen om Oekraïense grondstoffen, voedselrijkdom (granen) en zijn strategische ligging (om obstructie te kunnen plegen bij transcontinentale gaspijplijnen en zijderoutes) en dat over de ruggen van de Oekrainers uitvecht. (Wat allemaal niet had gehoeven – die miljoenen vluchtelingen - als men naar de vredelievende krachten in de wereld had geluisterd.) Gevolg: gierende inflatie in de EU en een dreigende bankroet.

De afgelopen 70 jaar hebben de USA en de EU 40 stiekeme en minder stiekeme oorlogen gevoerd in Afghanistan, Vietnam, Indonesie, Joegoslavie, jarenlang tegen het oostblok, tegen het Midden Oosten, Palestina, Syrie, Libie, Pakistan (Kahn), Brazilie, Venezuela, India (de BRIC-landen), etc. En nu zijn - in de vlucht naar voren van het kapitaal – Rusland en China aan de beurt. Met zware gevolgen voor de werkende klasse in het westen en de rest van de wereld: een enorme economische crisis op alle fronten.

De woorden democratie, vrijheid, etc.

Enschede, 27 nov. 2022. Als mensen 'democratie' zeggen, zeggen ze er nooit bij dat ze een kapitalistisch land bedoelen. Ze bedoelen: een democratie is een kapitalistische land. Alle andere landen deugen dan niet. Socialistische landen noemen ze automatisch diktaturen.

De haat tegen de Sovjet Unie - bijvoorbeeld - was niet omdat het de Sovjet Unie was maar om dat het een socialistisch land was. Idem China en Cuba. De haat tegen (en/of de angst) voor China is omdat het een socialistisch land is.

De haat tegen onafhankelijke landen zoals nu Rusland is, is om dezelfde reden ingegeven, namelijk de angst dat die landen naar de socialistische landen - naar China of naar het BRICS systeem - toe bewegen.

Met het woord 'vrijheid' is hetzelfde aan de hand. Alsof in anders soortige landen geen vrijheid (of democratie) is.

Het westen is in oorlog met landen die hun democratie en vrijheid anders hebben georganiseerd dan kapitalistische landen. In kapitalistische landen geldt de diktatuur van het kapitaal. Wat is dat voor vrijheid? Wat is dat voor democratie?

Hoe komt dat? Al die Oekraïense vluchtelingen en alle doden

Enschede, 2 nov. 2022. Het trieste van alle Oekraïense vluchtelingen en alle doden die nu sinds 24 februari vallen is dat het al tijdens de oranje revolutie in de Oekraine begon dat dat regiem de gasleveranties van Rusland naar Europa zat te saboteren. Er bleek minder gas uit de gaspijplijn te komen dat Rusland er in stopte. Rusland besloot een gaspijplijn door de Oostzee aan te leggen om Europa van een geode stabiele leverantie te garanderen. De USA zat toen al alles te saboteren. Zelfs Hollandse pijplijn-leg-bedrijven werden gechanteerd en trokken zich terug (Herema). Daarna werd Duitsland onder druk gezet door de USA met gas uit Rusland te stoppen. Uiteindelijk werden ‘der grunen’ en de SPD in Duitsland en GroenLinks in Nederland ingeschakeld om het gaspijplijn project definitief op te blazen. Zo werd een voor een vredig Europa win-win-situatie in de kiem gesmoord met waanzinnige gevolgen.

Inflatie

Enschede, 31 okt. 2022. De inflatie is 100% de schuld van der grunen, de SPD (in Duitsland) en GroenLinks (in Nederland) die in opdracht van de USA een week voor 24 februari 2022 het 2e Oostzeegaspijplijn-project opbliezen en na 24 februari het vertikten om goedkoop gas uit Rusland in Roebels te betalen.

Rusland is een kapitalistisch land

Enschede, 28 okt. 2022. De communisten in Nederland zijn het allemaal wel over eens dat Rusland momenteel wel degelijk een kapitalistisch land is. Syrie, Libie en Joegoslavie waren toentertijd ook min of meer kapitalistische landen en we namen als standpunt in dat de agressor de USA is en was!

Dat mag je echter niet vergelijken met het wereldwijde imperialisme van het internationale groot kapitaal. Met als uitvoerende lange arm, de militaire macht van de US-Army. Daar horen China en Rusland dus zeker niet bij.

In de Oekraine-kwestie is de agressor ook de USA. Zoals in Korea, Vietnam, Afghanistan, Hongarije (1956),Polen (1989), Moskou (1991), Joegoslavië, Libië, Venezuela, Syrie, Oekraine (rond 1996 en in 2014), etc. En dat zijn ze al 75 jaar!

Vandaaruit moeten verdere analyses dan ook worden opgebouwd.
Daar zijn we als communisten mee bezig.

De klimaat discussie is onzinnig

Enschede, 28 okt. 2022. De hele klimaat discussie is onzin. Het hoort over de onvoorstelbare vervuiling te gaan: roofbouw, plasic soep, het milieu, de waterhuishouding, de vervuiling door geneesmiddelen en drugs in waterleiding, dijken in Bangladesh, oerwouden en wilde dieren bescherming (overigens niet tot in het oneindige), vuile bommen gooien, verspilling, overproductie, bitcoin-mining, woestijnontginning, bommenplanten, etc.

Bewegingen worden achter de hand gehouden totdat de USA ze kan gebruiken

Enschede, 29 sept. 2022. De Amerikanen gebruiken elke beweging voor haar eigen doeleinden. Dat is bijvoorbeeld in Syrie (en Joegoslavie) gebeurd en gebeurt nu in Iran. Lees boek 'Permafrost' waarin beschreven staat dat elke beweging wordt bevroren tot op het moment dat de USA die beweging nodig heeft. Ongeacht wat voor soort beweging!

Thiery Baudet

Enschede, 22 sept. 2022. Naar aanleiding van het weglopen van het kabinet tijdens de Algemene Beschouwingen toen Baudet hele rare verbanden begon te leggen in de Tweede Kamer op facebook wil ik het volgende zeggen: Thiery Baudet is compleet maf (zeg maar gestoord) met zijn rare verbanden en het in een adem afgeven op "communisten, de Franse revolutie en de Russische revolutie", maar dan geef je hem toch van katoen? Ik ben persoonlijk ook beledigd door zo iemand. We hebben immers veel bereikt door de Franse revolutie en de Russische revolutie. We zijn van de feodale elite afgeraakt, koningen, keizers en hebben een geweldige technologische en wetenschappelijke ontwikkeling doorgemaakt. Ook de armoede is door de communisten in 2/3 van de wereld (Rusland, China en Afrika) enorm afgenomen. Maar ik zal nooit weglopen. Gewoon hard tegen hard.

Vluchtelingen

Enschede, 24 aug. 2022. Veel mensen beseffen niet dat vluchtelingen mensen zijn die tot groepen behoren die door de het imperialisme zijn gebruikt of misbruikt om hun eigen land kapot te maken, grondstoffen te laten roven, en dus hun eigen regering aan te vallen. Denk aan Vietnamese bootvluchtelingen, Molukkers, soenitische Syriers, Afghanen, etc. Hun landen hebben teruggevochten en gewonnen. Ik zou zeggen: ga terug, als je kunt of wil, en help je kapotgeschoten land op te bouwen. En trap nooit meer in de leugens van de Amerikanen, de CIA en het Pentagon.

Tegen de opdringerigheid in de Oekraine en Taiwan

Enschede, 31 juli 2022. De Amerikanen voelen zich oppermachtig op dit moment in de geschiedenis. Niet alleen militair maar ook technologisch, althans op het gebied van ICT, Internet, computers, zoekmachines, distributiecentra, amazone, normalisatie, operating systems, etc. Hun opdringerigheid in de Oekraïne wordt nu gevolgd door opdringerigheid bij Taiwan. Willen ze op twee fronten oorlog gaan voeren? (Tegen twee kernmachten?) Ze voelen zich sterker dan ooit en denken dat dit ook dan het moment is! Daarom zijn de komende schermutselingen op die twee fronten, en de komende leugens in de media die daarbij horen levensgevaarlijk voor ons, vredelievende mensen. Rusland mag dan wel kapitalistisch zijn, maar China is socialistisch en wordt geleid door een communistische partij die heeft laten zien waar het marxisme leninisme toe in staat is. Kortom we moeten waakzaam zijn, en niet in de leugens en het bedrog van het imperialisme trappen, de hegemonie waarmee ze de laatste 70 jaar 100 openlijke en stiekeme oorlogen gevoerd hebben; en miljoenen slachtoffers hebben gemaakt. Handen af van China en Rusland! Het is ons aller belang.

De feiten met betrekking tot de oorzaak van alle verschrikkelijke dingen vanaf 24 februari jl. - doden, gewonden en miljoenen vluchtelingen - liggen in mijn boek al beschreven: 70 jaar leugens en bedrog. Meer dan 70 jaar lang is de internationale rechtsorde veronachtzaamd - neem alleen al Palestina in 1948 - en uiteindelijk kapot gemaakt door de imperialisme/kapitalisme/neoliberale opdringerigheid en hun min of meer geheime oorlogen en hun medialeugens. Waar was iedereen dan in Nederland toen wij juist - meestal alleen - op de barricades stonden bij het verkrachten van Joegoslavie, Kosovo, Irak, Libie, Afghanistan, Servië 1999, oost Europa, en m.n. ook de Sovjet Unie, Venezuela, Nicaragua, Suriname, Brazilie, Columbia, Oekraïne 2014 et cetera. Niet omdat we die leiders als rolmodel hebben, maar omdat hun regering en hun land verkracht werd en hun grondstoffen geroofd.

Schaalvergroting

Enschede, 16 juli 2022. Schaalvergroting fout? Dat zou kunnen. In het kapitalisme lijdt het tot overproductie, onmenselijke situaties, uitbuiting door de RABO-bank, en werkloosheid voor anderen. Het wordt (dus?) tijd voor coöperaties en boeren in loondienst: sovchozen, kolchozen, en boeren in loondienst. Gewoon landarbeiders.

Kan de wereld eindeloos groeien?

Enschede, 16 juli. 2022. Men zegt wel eens: de wereld kan niet eindeloos groeien. Dat is waar. Maar het is ook waar dat iedereen in de wereld het recht heeft op een huis, goed voedsel, goed vervoer plus een goede gezondheidsvoorzieningen en goed onderwijs in de buurt. En er zijn nu eenmaal 7 miljard mensen op deze wereld. (Ik heb ze niet op de wereld gezet.) Dus mondiaal gezien moet er iets van groei zijn. Dat is onontkoombaar.

Oekraine

Enschede, 7 juli 2022. Sommige media blijven maar overeenkomsten zien tussen Hitler en  Poetin. 

Inderdaad, het mag niet wat Poetin deed, maar wat hebben we de afgelopen 74 jaar gezien? De een na de andere inmenging in andermans aangelegenheden....

Hitler wilde stukken van Tsjechoslowakije en Oostenrijk hebben en Poetin wil een stuk van Oekraine bevrijden van onderdrukking. Dat is al iets heel anders. Hitler vond dat ondanks de wege de Vrede van Verzaille waar afgesproken was dat na de Eerste Wereldoorlog Duitsland geen sterk leger mocht op bouwen. Poetin heeft al een sterk leger. Hij wil juist dat het westen zich aan de afspraken van het eind van de Koude Oorlog houdt. Er was afgesproken dat Rusland en de USA bepaalde hoeveelheden atoomwapens zouden vernietigen en dat Rusland de haven van Sebastianpol zou mogen blijven gebruiken voor zijn atoomvloot. Het is de enige haven die Rusland heeft in het zuiden. Er werd ook nog 35 miljard dollar voor betaald aan de Oekraine. Na de coupo in Kiev (2014) werd er over Sebastianpol zelf een akkoord gesloten met Merkel, Macron, Oekraine en Rusland (het Minsk II akkoord).
Mensen die Poetin dus met Hitler vergelijken zijn dus zeer kwaadwillend. En brengen de vrede geen stap dichterbij.

Finland

Enschede, 29 juni 2022. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog wilde de Sovjet Unie ook enkele bufferzonnes. Want ze was toen ook omringt door allerlei semi-fascistische staten. Staten en regeringen die achter Hitler stonden. Zoals Polen, Finland en Roemenie. Net als Rusland nu door de NATO. Leningrad (nu St. Petersburg) had perse een bufferzone nodig, anders was die stad niet te verdedigen geweest. De SU heeft toen tijdelijk een stuk van Finland opgeeist. Dat heeft deze socialistische maatschappij dan ook uiteindelijk de overwinning op Hitler opgeleverd. Na de oorlog heeft de Sovjet Unie dat stuk ook weer keurig teruggegeven aan Finland. Nederlanders weten dat niet. Die klagen nu weer over de gerechtvaardige wens van Rusland niet te dicht allerlei NATO-wapens bij hun grens neer te zetten.

De communistische partij van China als stip op de horizon

Enschede, 23 juni 2022. De werkende bevolking in Nederland (1) ziet nu, na de val van het socialisme (2) in Rusland (3), dat we nu in China met een uitstekend goed voorbeeld te maken hebben wat de werkende bevolking van een land, in een socialistische maatschappij, allemaal kan bewerkstelligen als die onder leiding staat van een goede en sterke communistische partij (4). Een werkelijk goede stip op de horizon! Maar dat moeten we de bevolking in Nederland wel kunnen uitleggen.

In Rusland is nog 1/3 van de bevolking marxist, communist of socialist. De communistische partij is daar de grootste oppositie partij. In China heeft de communistische partij 80 miljoen leden. Ook rijke mensen kunnen daar lid zijn van de communistische partij. Voor sommigen hier in Nederland is dat iets waar ze even aan moeten wennen.

De communistische partij van China heeft ontdekt dat rijk-worden en rijkdom geen belemmering zijn voor een gezonde ontwikkeling van de gehele bevolking (hypothese 1). Er zijn mensen in deze socialistische samenleving die dus spaargeld hebben. De een iets meer dan dan een ander. Dat geld is meestal verdient in die industriele zones. Hun spaargeld is onderdeel van de nationale financieringskapitaal, want spaargeld wordt beheerd door de Chinese staatsbank (en enkele kleine banken), en wordt gebruikt om ondernemers van geld te voorzien of te laten starten. De communistische partij en het Volkscongres hebben daaar toezicht op. China heeft ontdekt dat ondernemers geen kapitalisten zijn en kapitalisten geen ondernemers (hypothese 2). Ondernemers ondernemen (altijd) met geleend kapitaal.

VOETNOTEN:
(1) De werkende bevolking bestaat in Nederland uit loontrekkenden en niet-loontrekkenden, arbeiders, ZZPers, flexwerkers, overheidspersoneel, personeeel werkzaam bij multinationals, witte- en blauwe-boorden werkers. Rijk zowel als arm. En alles daar tussenin. De werkende klasse is heel groot. 99% van de bevolking hoort hiertoe. Dat is in China ook zo.
(2) Het socialisme in Rusland, maar ook in andere landen in oost-Europa, was een enorm goed lichtpunt, richtpunt en stip op de horizon voor grote delen van de Nederlandse bevolking. De Nederlanders zagen enorme vooruitgang tot zelfs de ruimtevaart aan toe maar ook de bereidwilligheid om overal ter wereld mee te helpen het juk van het kolonialisme af te schudden. In Afrika, Azie en Latijns Amerika. Een enorme verdienste. Tot op het laatste moment in 1991 aan toe. We noemen dat het socialisme 1.0.
(3) Het socialisme is voor het eerst in Rusland ontstaan en is door Jeltsin in samenwerking met de USA in 1991 vernietigd. De Sovjet Unie ontstond in 1918. Daarna sloten andere landen zich er bij aan: Duitsland (oost), Polen, Oekraine, Roemenie, Wit-Rusland, Bulgarije, de Baltische staten, Joegoslavie, Albanie, Korea (noord), Cuba en China.
(4) De communistische partij van China heeft ver voor de val van het socialisme in de Sovjet Unie een paar revolutionaire regels doorgevoerd. Er werden in zuid China enkele industriele zones ingevoerd waar multinationals uit kapitalistisch landen joint ventures mochten aangaan met Chinese bedrijven. De winsten die daar gemaakt werden (door de lage lonen, maar relatief hoog) gingen voor 50% direct naar de Algemene Middelen van de staat, het nationaal finacieringskapitaal. Hierdoor werd China een rijk land, ook mede door de patenten die ze verwierf en de goodwill om de meest briljante studenten te kunnen laten studeren in het westen. Ook vele gewone Chinezen werden daar rijk van. Sommige mensen konden hele goede salarissen afdwingen bij die buitenlandse multinationals. Er ontstond - mede door die bedrijvigheid in die industriele zones - een middenklasse in China.

Oost-Indisch doof

Enschede, 16 febr. 2022. Wat een onvoorstelbare methode van debatteren van die Rutte: gewoon nergens op ingaan en niet luisteren naar de volkomen logische oplossingen die Martien van Rooyen aandraagt. Rutte durfde - gisteren in het debat over de koppeling en de pensioenen - zelfs te zeggen dat het de 2000 miljard euro in de pot ook is voor de toekomstige werkenden. Werkenden die nu nog niet werken en dus nog nooit een cent premie hebben betaald. De pot met met geld is niet van de werkgevers; en al helemaal niet van de politiek of het kabinet. Het kost Rutte en Knot geen cent om die wurgwet op te heffen. Het is geld van de participanten. Uitgesteld loon. Bij hogere uitkeringen wordt de staat der Nederlanden zelfs slapend rijk van hogere inkomstenbelasting die dan de staatskas binnenkomen...

Rijkdom

Enschede, 14 febr. 2022. De bezittende klasse is zo rijk dat ze alles kunnen kopen, opkopen en omkopen...

Het probleem van rijkdom bij de bezittende klasse (de '1%' van Occupy of wel de 10 families die meer dan 50% van de rijkdom van deze aarde in bezit heeft), is dat ze de media kunnen opkopen, redacties kunnen omkopen en alle inlichtingendiensten en instituties naar hun hand kunnen zetten. Dus met het geld van de uitbuiting van de werkende klasse, het geld dat zij voor hen verdiend hebben, wordt de werkende klasse - de massa (de '99%' van Occupy) - arm, dom en in de gaten gehouden...

Elke arbeider en elke groep arbeiders, witte of blauwe boorden-arbeiders, moet in zijn eigen fabriek of instituut strijd voeren voor zijn eigen geld. Zo niet, dan gaat de meerwaarde (de winsten) naar de aandeelhouders. Jaloezie tussen Portugese arbeiders en Nederlandse arbeiders is absurd. Dan gaat helemaal niemand vooruit.

Medialeugens

Enschede, 11 febr. 2022. Medialeugens zijn 100 x erger dan nepnieuws. Nepnieuws komt uit de massa en is makkelijk te herkennen. Medialeugens worden doorgegeven vanuit persbureaus (meestal Reuters) en zijn bijna niet te herkennen. Van de 1000 berichten met nepnieuws kan iemand met gezond verstand er 999 binnen een paar tellen herkennen als nepnieuws. Van de 100 medialeugens duurt het vaak maanden of jaren eer de massa er 5 door heeft. De 95 anderen kunnen nog jarenlang voortleven. Neem alleen al alle medialeugens over de socialistische landen, Joegoslavië, Libië, Roemenie, Afghanistan, Indonesië, Oekraïne en zelfs nu over Rusland. Lees mijn boek over leugens en bedrog: https://www.rikmin.nl/70jaar/index.html. Daarom gebruiken kranten vandaag de dag het woord medialeugens niet meer maar steeds het woord nepnieuws. Daarmee verhullen ze de echte smerige leugens: medialeugens!

De koppeling van de AOW aan het minimumloon

Enschede, 30 jan 2022. Er is een enorm technisch probleem met de koppeling van de AOW en het minimumloon en dat is het volgende: Het vraagstuk van de koppeling van de AOW aan het minimumloon, is in de praktijk een geweldig goed. Een goede koppeling is van belang, MAAR first things first (want anders komt er niks van de koppeling terecht). Idem de koppeling met de bijstand. In de praktijk is er namelijk een enorm regeltechnisch probleem. Ik ben ingenieur, specialist in complexe wiskundige problemen en regeltechnicus van huis uit (TU Delft). Ik kan jullie zeggen dat als we niet eerst (even) de koppeling loslaten en de lonen verhogen (en m.n. ook het minimumloon) dan zijn de werkgevers GRAAG bereid dat te doen, want er is immers geld zat in het bedrijfsleven, maar de werkgevers wensen echter NIET op te draaien voor de AOW! Logisch. En dus stokt alles! De lonen willen ze best wel verhogen, maar betalen (of meewerken) met een echte verhoging van de AOW dat willen ze natuurlijk niet. Dat is ook niet hun taak. Daarom stokt de loonstrijd steeds. De AOW is namelijk een heel ander potje en een heel ander verhaal. Dat is een verhaal van de Algemene Middelen, het potje, de schatkist van Rutte! Daar - uit de schatkist - moet de verhoging van de AOW komen. Als je die twee dingen - en die twee totaal verschillende potten met geld - niet van elkaar scheidt - regeltechnisch gesproken - dan verandert er niks. Nul komma nul. Zowel niet aan de lonen, het minimumloon, en ook niks aan de AOW. En blijft alles zwaar gekoppeld op zijn plaats. Er verandert dan niks.
(Dat is het verhaal van de krabbenmand. Als een krab over de rand van de mand dreigt te klimmen, trekken de andere krabben hem naar beneden. Dat is de aard van een krab.)
Als eenmaal de lonen en het minimumloon door het bedrijfsleven verhoogd zijn moet DAARNA de strijd gevoerd gaan worden voor een hogere AOW. En dan kun je en moet je uiteraard het argument voor koppeling gebruiken. Maar doe je dat eerder dan komt er van beiden NIKS terecht!

Een hekel aan links?

Enschede, 3 jan 2022. Door de meeste programma's van de VARA krijgen mensen een hekel aan links. Door o.a. de toon, de insteek, het vingertje en het niet doorvragen. En dat is niet alleen zo bij vara-programma's, maar ook bij de onderwerpen, de insinuaties en het niet doorvragen bij de VPRO, amnesty international, save the childeren, de Volkskrant, e.d. krijgen mensen een hekel aan links. Terwijl de meeste dingen waar men 'op aanslaat' niks met links, echt links of met socialisme te maken hebben.

De Krim; verklaart voor Nederlanders!

Enschede, 24 dec 2021. Wat is er met de Krim aan de hand? Het gaat om de Russische vloot. Die ligt in Sebastianpol. Het is bij contract getekend dat die vloot - hun atoomvloot - van de Russen is, niet in gevaar mag komen. Er is ook voor betaald. Ik geloof 35 miljard dollar; toentertijd. Voor 20 of 30 jaar; meen ik! Dus als de Krim in handen komt van Kiev (of de NATO), vinden de Russen dat je dan aan hen komt. De Russen willen Roemenië, Bulgarije, Estland, Letland en/of Joegoslavie "niet terug"; laat staan veroveren. Dat zijn volstrekt gepasseerde stations en een verkeerde voorstelling van zaken in de weterse media. Ze zijn alleen bang voor NATO-troepen aan hun grenzen, net zoals de USA toentertijd bij de Cuba-crisis geen vijandelijke wapens op 50 km van hun grens wilde. Als beide partijen niet verstandig aan tafel gaan zitten, komt er oorlog. Dat is wel zeker. Biden is geen haar beter dan Trump. Dat blijkt maar weer. De USA dreigt met van alles. Stellen onredelijke sancties in. Het is de logica van het kapitaal. Het 'groot-kapitaal', het imperialisme, zoals wij communisten dat noemen, wil de wereldhegonomie. Dat wilde ze in 1914, in 1939-1941, in 1989-1991, en nu nog steeds. Nederland is mede-plichtig; loopt zelfs deels voorop.

Wordt het niet teveel? Is een volkswoede niet onvermijdelijk?

Enschede, 30 nov 2021. Als je de volkswoede, die zich nu ruim 70 jaar ophoopt in het Midden Oosten, en al die slachtoffers (miljoenen), overziet, en je neemt ten eerste alleen al het op zich goede van de teruggave van geld van joden van Zwitserse banken, het ten tweede op zich goede van de teruggave van schilderijen die voor bodemprijzen van joden zijn gekocht (of ‘afgenomen’), het ten derde op zich goede van de teruggave van geld van de NS voor transporten van joden, dan komt er op een gegeven moment wel degelijk een tijd dat de Palestijnen - net zo goed helemaal terecht - Israel gaan terugeisen. Volkswoede kun je immers niet kanaliseren. In Zuid Afrika konden de racisten dat ook niet!

Wat betekent bevrijding van een land? Wat is een volksbeweging? Wat is een authentieke strijd?

Enschede, 25 augustus 2021. De mensen, en vooral de Nederlanders moeten beseffen dat de Taliban (in Afghanistan) compleet iets anders is dan de Mujahedien die daar 40 jaar vochten en inmiddels zijn geelimineerd. De Mujahedien waren voor een groot deel import uit vooral Soennitische landen. En opgestookt door het imperialisme. De Taliban daarentegen zijn ondanks alle berichten daarover gewone Afghanen. De Taliban nu is dus een min of meer authentieke bevrijdingsstrijd. Misschien vechten er wel socialisten en communisten mee (net als in Perzie/Iran tegen de Sjah) [1][2]. De Mujahedien daarentegen vochten voor de Amerikaanse belangen in Joegoslavie, Kosovo, Irak, Syrie, en zelfs nu nog deels in zuid Rusland en zuid China om al die regio’s proberen te destabiliseren [3]. De bevrijdingsstrijd nu in Afghanistan 2021 en toen in Palestina 1947/1948 is, en was, een strijd zonder socialistische elementen. De bevolking van Afghanistan zal het er nu voorlopig mee moeten doen [4][5][6][7].

Voetnoten:
[1] Bij de omverwerping van de Sjah van Perzie vochten er ook communisten / socialisten mee met Komeini. De bevrijding van Perzie in 1979 gebeurde door de ayatollahs en de communisten - de Tudeh-partij - samen.
[2] Op de Grebbenberg in 1940 vochten er ook communisten / socialisten mee. En bij de bevrijding van Nederland in 1944/1945 vochten er ook communisten / socialisten mee. Sterker nog het communistisch verzet vocht mee met AR-mensen (anti-revolutionairen), prins Bernard (reactionair) en met Wilhelmina (reactionair) voor de bevrijding van Nederland. De bevrijding van Nederland gebeurde nota bene o.l.v. reactionairen.
[3] De Taliban zijn (dus ondanks alle verhalen) iets complets anders dan de IS en de Mujahedien.
[4] In 1947 - 1948 vochten de Arabieren (de gewone moslims) ook voor de bevrijding van hun land. Dat is toen niet gelukt. De zionisten deelde Palestina op. Maar dat was toen ook min of meer een authentieke strijd. De (overigens mislukte) bevrijding van Palestina gebeurde - bij gebrek aan een socialistisch / communistische partij - toen ook o.l.v. reactionaire moslimleiders.
[5] Het is nu eenmaal anno 2021 in Afghanistan geen socialistische revolutie en ook geen socialistische bevrijdingsbeweging. Dat was het rond 1979 – 1992 wel. Maar die revolutie is toen kapot gemaakt door de Mujahedien, de USA (stingerraketten), Saoedi Arabie (oliedollars) en Nederland (de NAVO).
[6] Na de bevrijding van een land start de klassenstijd pas. Je kunt nu eenmaal niet eerst de klassenstrijd voeren en dan pas zorgen dat je land bevrijd wordt van bezetters, kolonialen en/of neokolonialen. Mao kon in 1948 zijn land China pas bevrijden door de jarenlange samenwerking met nationalisten. Soekarno idem dito. Soekarno werkte voor de bevrijding van Indonesie samen met de moslim-beweging in zijn land.
[7] Er zijn in de geschiedenis meer overeenkomsten met deze bevrijdingsbeweging in Afghanistan. Te weten: Indonesie (1948), China (1948), Joegoslavie, Bosnie (Srebrenica), Palestina (1947 - 2021) en o.a. Syrie (2010 - 2021). (En natuurlijk ook verschillen.)

Klimaatverandering

Enschede, 25 juli 2021. Een klimaatverandering in Nederland zou kunnen. Maar klimaatveranderingen zijn van alle tijden. De CO2-emissie in Europa heeft er niet veel mee te maken. Het geld van Timmermans (1000 miljard euro?) kan beter gewoon aan dijkbewaking worden uitgegeven. Zoals we al meer dan 800 jaar keurig netjes doen. Van het gas af in Nederland is zinloos en is - volgens mij - alleen maar bedacht om Rusland pesten.

Misschien zakt ons continent wel en stijgt daarom de zeespiegel. Heeft iemand daar wel eens over nagedacht? In de NRC van deze week stond over deze suggestie een interessant artikel van continenten die de komende honderdduizenden jaren naar elkaar toe schuiven, zoals ze ooit ook van elkaar zijn afgedreven.

Vrije school

Enschede, 21 juli 2021. De oud-leerlingen van Vrije scholen hebben allemaal een innige relatie met het woord vrijheid. Mensen die eraf komen zijn zeer ontvankelijk voor anticommunistische verhalen. Ze zijn ook zeer ontvankelijk voor verhalen van autoritaire leiders. En dan bedoelen ze van volgens hen vreemd gekozen leiders van socialistische landen, zelfs nu van het kapitalistische Rusland en Wit-Rusland. Aan de machthebbers in Oekraine en westerse diktators denken ze per definitie niet. Zo erg zijn ze geindocrineerd.

Rekenrente

Enschede, 23 juli 2021. Rekenrente is een wurgwerktuig! En als wurginstrument (c.q. als dooddoener naar de bevolking toe) bewust gecreëerd om het kapitaal (die 1700 miljard euro) uit handen van ons, de eigenaren te trekken. Ten tweede slaat het begrip 'rente' nergens op omdat de pensioenfondsen geen spaargeld (cash) hebben! Pensioenfondsen hebben een stapel papieren met goed renderende schuldbekentenissen, aandelen, vastgoed en obligaties. Pensioenfondsen horen te rekenen met een gemiddelde opbrengst op vermogen, aandelen, vastgoed, etc.! En die opbrengst is al tientallen jaren circa 7%.

Laten we de gepensioneerden maar een poot uitdraaien

Enschede, 23 juli 2021 Met dit ongelooflijk belachelijk argument heeft Koolmees en zelfs Bosker van de FNV de gewone leden van de vakbond vorig jaar de publieke opinie ingepalmd. Het gross van de vakbondsleden heeft namelijk maar een klein beetje aanvullend pensioen boven op hun AOW. En door de belofte de AOW te indexeren zijn ze praktisch allemaal door de bocht gegaan en indirect bepaalde FNV sectoren en de meeste FNV lp-leden! Sterker nog: met stiekum de gedachte de mensen met een aanvullend pensioen - boven op de AOW - van meer dan 800 of 1000 euro per maand eens lekker te naaien. Immers dat is de trend in Nederland: lekker die rijke grijze blanke pensionado's met hun dikke koophuizen te grazen nemen...

Kapitalisme en welvaart

Enschede, 19 juli 2021. Tussen kapitalisme en socialisme is geen derde weg. Het kapitalisme heeft (vanwege de arbeid van de werkende bevolking) welvaart gebracht voor een specifieke diverse groep mensen, maar die grote groep mensen die er absoluut of relatief van hebben geprofiteerd, staan nu wereldwijd de ontwikkelingen in de weg voor verdere welvaart wereldwijd voor de gehele bevolking.

Angst is de drijfveer om veel geld binnen te kunnen harken

Enschede, 15 juli 2021. Als mensen angst ergens voor hebben zijn ze vanzelf bereid veel geld te betalen om dreigend onheil voor te zijn. Men is dan zelf bereid veel belasting te betalen. Angst kan reëel zijn, maar angst kan ook worden aangepraat. Dat laatste zien we nu onder onze ogen gebeuren. Er wordt ons angst aangepraat voor zeespiegelstijging, angst voor de Russen, angst voor een virus, angst voor cyberaanvallen. We zijn bereid 2000 miljard euro in Europees verband voor klimaatdoelen te geven. EU-commissaris Timmermans had anders nooit zo veel geld bij elkaar kunnen krijgen als er niet jarenlang angst was aangepraat. Terwijl het plastic gewoon in de oceaan wordt gedumpt en de aarde wordt geplunderd. GroenLinksers zijn bereid om nu extra veel belasting te betalen. Arme sloebers die net aan een autootje kunnen betalen zijn zelfs bereid om aan de pomp voor een liter benzine meer dan 2 euro te betalen. Deels werkt de psychologie zo; deels wordt het aangepraat. Maar ook de bezittende klasse heeft zo zijn angsten. Ze betalen grif miljarden en miljarden voor raketten, tanks, bommenwerpers en ander oorlogstuig. Ook betalen ze grif aan inlichtingendiensten; deels om de eigen bevolking er onder te houden. Zo groot is hun angst hun macht krijt te raken. Vanwege de angst voor een socialistische revolutie hebben ze al meer dan 100 jaar miljarden en miljarden uitgegeven aan bewapening en oorlogen om 'de Russen', 'de Chinezen' en de communisten buiten de deur te houden. Wat hebben twee wereldoorlogen en een koude oorlog allemaal wel niet gekost? (Die kwamen allemaal voort uit angst - aangeprate angst.) Ook de angst om in de hel te komen is voor priesters en dominees een enorme bron van inkomsten geweest; en nog. Duizenden jaren hebben gelovigen vermogens geschonken aan kerken en moskeeën. Het zal mij benieuwen of de bevolking van west Europa bereid is Timmermans zijn 2000 miljard euro te geven. En welke angstvisoenen Timmermans ons allemaal nog gaat voorhouden.

Diktatuur van het proletariaat

Enschede, 20 juni 2021. De werkende klasse heeft het recht om een uitbuitend systeem omver te werpen. Dat recht had de bevolking van Cuba in de vijftiger jaren, de bevolking van China in 1948, van Rusland in 1918, van Vietnam in 1975, van Korea in 1954, van Portugal rond 1970, van Duitsland rond 1920. De middenklasse (en de bezittende klasse) hebben dat recht niet. Maar heeft dat wel duizenden malen in de geschiedenis toegepast alsof het een recht was: in de VOC tijd, met kolonialisme, neo-kolonialisme, Chili 1970, de kleurenrevoluties, de Sovjet Unie ondermijnen, de volksrepubliek China kapot willen maken, Castro vermoorden, Kadaffi vermoorden, Syrie kapot willen maken, een joods staat willen oprichten in 1948 in andermans land, apartheid invoeren in Zuid Afrika, de indianen uitroeien zowel in Noord- als Zuid-Amerika, etc...
  Dat heet al 150 jaar "diktatuur van het proletariaat" en dat "ontstaat haast vanzelf als er algemeen stemrecht komt" [Marx, 'marxisme0.0'].) Dat woord 'diktatuur' is overdrachtelijk, en vanaf die tijd altijd verkeerd uitgelegd, en natuurlijk tegen ons gebruikt. Het wil niks anders zeggen dat 'het kapitaal' - de geldschieter - niet meer de baas is, maar de werkende mensen. Een volksdemocratie (zoals in China en Cuba) met volksrepublieken (zoals in de SU).

Finland in de periode 1939 - 1941

Enschede, 17 juni 2021. De mensen begrijpen nog steeds niks van de periode 1939-1941. Iedereen wist in de Sovjet Unie dat Hitler er uit was om de SU kapot te maken, te veroveren, te koloniseren om de grondstoffen te roven. Lees 'Mein Kampf' er maar op na. (Blijkbaar mogen we het daarom nog steeds niet lezen.) Daarom wilde de SU twee veiligheidszones (bufferzones) hebben om zich tegen Hitler en het fascisme te verdedigen. Een bij Leningrad (want Finland was fascistisch) en een in oost Polen (de kliek in Polen was ook reactionair-fascistisch). Toen de SU de kans kreeg om een niet-aanvalsverdrag met Duitsland te tekenen nam zijn een paragraaf op die behelsde dat ALS een van tweeën de ander zou aanvallen de ander die bufferzones zou krijgen. De SU had Finland beloofd dat gebied na de oorlog weer terug te geven. Maar toen Finland met Hitler in 1941 Leningrad ging aanvallen werden Finland en Hitler verslagen. Dat steekt de Finnen tot op de dag van vandaag. Maar zonder deze bufferzones was Hitler nu in oost en west Europa aan de macht geweest. Mensen begrijpen dat soort strategisch opereren - en vooruit kijken - nog steeds niet.
  Finland stond aan de kant van Hitler. En Leningrad werd van de kant van Finland uit tussen 1932/1937 en 1941/1942 bedreigd...

Oeigoeren in China

Enschede, 14 juni 2021. Mag een overheid groepen moslims beïnvloeden (om radicalisering tegen te gaan...)? Binnen de Oeigoeren waren(en zijn) veel moslim-extremisten die in Syrie, Irak en Joegoslavie wilden gaan vechten. Dat radicalisme – en geld aannemen voor moskeeën uit Saoedi Arabië en het naar Syrie (en ISIS) gaan -  is vooralsnog gebroken. In Nederland is moslim-radicalisme en moslim-extremisme nog steeds niet gebroken. Daar kregen de Nederlandse moslim-extremisten van de Nederlandse regering zelfs stiekem mooie, dure witte Toyota's, moderne communicatiemiddelen en nachtkijkers mee. Ik denk dat goede berichtgeving, opvoeden en heropvoeden daar in China succes heeft. Nu moeten de Nederlanders dat nog gaan snappen.

Palestijnen vechten tegen een afscheidingsbeweging (het zionisme)

Enschede, 28 mei 2021. Het is volkomen achterhaald en zelfs politiek misdadig om de Palestijnen een eigen staat aan te praten. Dat is feitelijk in het Oslo-akkoord gedaan. En volkomen mislukt. De Palestijnen pikten het niet. Daar is (helaas) toen afgesproken dat de PNA (en niet de PLO!) 3 tot 4 miljard dollar per jaar krijgt “om zich te trainen een eigen staat met een eigen politie en geheime dienst op te zetten”. (Dat met de steun van de CIA.) Het was de bedoeling om de PNA ‘verslaafd te maken’ aan al die dollars. (En hopelijk ook corrupt te maken, om hen dat dan bij de Arabische massa aan te kunnen wrijven.)  Egypte kreeg ook 3 tot 4 miljard dollar per jaar om de grens met Gaza potdicht te houden. Bedragen die de belastingbetaler in de EU en in de USA elk jaar moet ophoesten. Nu al 35 jaar lang. Sterker nog ze kreeg van haar vriend de USA 4 miljard dollar militaire steun per jaar om de Palestijnen te kunnen onderdrukken. Israel zelf hoefde – zodoende - geen dollarcent te betalen. Niet aan de PNA; niet aan Egypte; niet voor haar bewapening. Een schande! Bevolkingsgroepen een eigen staat aansmeren is een volkomen fout idee. (Zie toelichting.) Het enige wat correct is, en de enige oplossing is, de nu joodse staat, om te vormen tot een staat voor joden, moslims en christenen. Vrij van apartheid en gelijke rechten voor iedereen. Israel is van en voor iedereen; niet alleen voor joden. Jerusalem is van de Palestijnen! De joden zijn ook Palestijnen.
  Toelichting: Afscheidingsbewegingen zijn fout. Bevrijdingsbewegingen (zoals het ANC, de PLO, Hamas en de PFLP) zijn goed. Het zionisme is ook een afscheidingsbeweging. Het heeft met leugens (het is ons beloofde land) en bedrog (via de VN) een stuk van Palestina ingepikt. Sinds die ene resolutie uit 1948 heeft Israel daarna niet een resolutie van de VN of de Veiligheidsraad meer uitgevoerd.

Gaza

Enschede, 21 mei 2021. In de NRC van 21 mei staat “dat Hamas kan leven met een Palestijnse staat” en verderop nog ”binnen de grenzen van 1967”. Geloven ze dat zelf? Op dat kleine stukje grond? En waar de helft van de bevolking lid is van een verenigd volksfront? Ik zou ten eerste tegen hen zeggen: wie gelooft dat de bevolking van Gaza in Gaza willen blijven wonen? Dat was in 1948 een tentenkamp in een kaal stuk woestijn. En dat is het min of meer nog steeds. En ten tweede dacht de NRC nu echt dat men van Gaza ook nog eens een islamitische staat wil maken? In Gaza heeft dat geen enkele prioriteit. Ook op de Westbank gebeurt dat heus niet. Daar wonen veel christenen en joden waarmee ze gewoon in een land samen willen wonen.

Molukkers

Enschede, 18 mei 2021. Dinah Marijanan (Ommen, 1956), de schrijfster van het boek 'De Molukkers; een vergeten geschiedenis', schrijft in de NRC dat “de meeste Nederlanders niets weten van het Molukse verhaal” en dat er “weinig empathie is” met ‘de Molukse zaak’. Mijn ervaring is dat juist Molukkers in Nederland weinig van ‘het Molukse verhaal’ weten! Ik ben bang omdat dat komt omdat de tweede en derde generatie, en wellicht ook de eerste generatie, niet beseften dat de Molukkers in Nederlands Indië in een vreemde krijgsdienst vochten tegen de bevrijdingsbeweging in Indonesië. Ze leven – denk ik - nog te veel in hun eigen bubble; en geloven in hun eigen waarheid van een eigen mini-staatje alleen voor Molukkers. Los van Indonesië. Dat is hen toentertijd door de Indonesiërs zeer kwalijk genomen, maar ook door progressieve Nederlanders die tegen de kolonisatie van Nederlands Indië door Nederlandse bedrijven en Nederlandse regeringen waren. Daarom steun ik de Molukse zaak niet.
  (Afscheidingsbewegingen zijn altijd speelbal van koloniale machthebbers en van het imperialisme geweest. Ik ken tientallen voorbeelden die ik hier maar niet noem maar op mijn website en in mijn boek ‘70 jaar leugens en bedrog’ wel.) Bevrijdingsbewegingen niet. Bevrijdingsbewegingen vechten tegen een buitenlandse onderdrukker. En vechten voor het gehele land. Niet voor een deel daarvan. Daarom zijn afscheidingsbewegingen fout en bevrijdingsbewegingen goed.)

Het klimaat is het probleem niet

Enschede, 28 apr. 2021. Het klimaat is het probleem niet, maar de zichtbare en onzichtbare vervuiling van de aarde, de zee, de ruimte en de lucht. Het milieu gaat eraan, de natuur en onze leefomgeving, wereldwijd. Dat van die zeespiegelstijging is secundair en vooralsnog niet veel aan te doen. De stijging van de temperatuur idem dito. De mens heeft op een of andere manier invloed, maar hoe is nog steeds niet opgelost. Het aantal mensen op aarde en meer dan 2 of 3 kinderen krijgen zal moeten worden bediscussieerd. Want ieder mens die nu leeft, heeft recht op een huis, vervoer en een redelijk inkomen. Daar kan Timmermans beter zijn 1000 miljard euro aan uitgeven dan aan overal warmtepompen neer te zetten die we zelf betalen moeten. Ze willen alleen maar van het gas af om geen goedkoop Russisch gas te kopen. Sterker nog, ik hoorde zojuist op het nieuws dat ze warmtepompen die op gas werken, willen installeren. Er klopt van alles niet aan de plannen van Nijpels, Timmermans en Samson.

De rol van geld bij de vredesbeweging

Enschede, apr. 2021. Het is niet waar dat de vredesbeweging in Nederland geld heeft gehad van welke Nederlandse regering dan ook of van de overheid, zoal sommige media suggereren [Tom Meeuws, NRC]. De authentieke Nederlandse vredesbeweging heeft nooit geld gehad van de Nederlandse overheid, alleen een keer ooit - naar horen zeggen – duizend gulden van de ambassade van de Sovjet Unie om de Koepelkerk in Amsterdam te kunnen huren voor een congres tegen de neutronenbom. (Dat stond toen in de Telegraaf en werd niet ontkent of bevestigd.)
Alles is altijd uit eigen zak betaald. Ik kan het weten want ik heb jaren actie gevoerd en geld opgehaald voor de vredesbeweging. Wat wel is gebeurd, is dat de andere vredesbewegingen werden betaald door allerlei groepen in Nederland en uit de USA om de Nederlandse vredesbeweging op een ander spoor te zetten c.q. kapot te maken. Eerst op het spoor dat alle atoom raketten niet zouden deugen (niet alleen de Amerikaanse neutronenbom, de Amerikaanse kruisraketten en de Amerikaanse Pershin raketten die in Nederland zouden moeten worden gestationeerd); toen dat atoomenergie niet zou deugen; en toen dat we het voortaan maar over het milieu en klimaat moesten hebben. Hierdoor zijn de oorspronkelijke doelen – de Amerikaanse atoombewapening in Europa - vakkundig buiten beeld gemanipuleerd. Met heel veel geld: miljarden dollars, guldens en euro’s. Inderdaad: repressieve tolerantie – zoals u schrijft - en met 100% succes. Het is (dus) inderdaad waar dat je met onbeperkte hoeveelheden geld een beweging monddood kan maken. Door andere vormen van die beweging te steunen [een cIA methode]. Alleen de eigenlijk beweging waar het om draait, niet.
Het is een klassieke vorm van inkapseling geweest dat de vredesbeweging in Nederland – waar ooit miljoenen mensen achter stonden - niet meer bestaat. Alleen zijn er nog wat pacifistische groepjes overgebleven.

De rol van geweld

Enschede, 22 apr. 2021. Een proletarische revolutie is tegen de onderdrukking van het proletariaat. Een dergelijke revolutie is een gevecht op leven en dood. De bezittende klasse moet nu eenmaal als klasse uitgeschakeld worden.

Contra-revoluties zijn volstrekt anders. De bezittende klasse of de gegoede burgerij elimineren iedereen die niet meedoet. En houden met angst, repressie en terreur de massa van de werkende klasse er onder.

Links

Enschede, 23 mrt. 2021. Sommige PvdAers, SPers en GLers vroegen zich af waarom links in Nederland zo weinig stemmen haalt?

Dit soort links wat we in Nederland hebben, volgt al tientallen jaren slaafs de agressieve politiek van de Amerikanen. Nu nog steeds hakken deze partijen  - net als rechts doet - in op Rusland, China, Venezuela, het Syrie van Assad, het Libie van Kadaffi, e.d. Dit soort links volgt slaafs alle Amerikaanse boycots;  alle regime changes; ook nog steeds de boycotes tegen Cuba en Iran. Doe daar toch niet aan mee! Dit soort links stond te klappen toen de muur viel, en het socialisme, toen de Sovjet Unie door de Amerikanen in 15 stukken werd opgedeeld. Toen Joegoslavië in 7 stukken werd opgedeeld. Toen Servië – later - in opdracht van de Amerikanen Milosevic uitleverde aan Nederland. Toen de Bosnische moslims vanuit Srebrenica - in de rug gedekt door Nederlandse VN-troepen - dag en nacht, dag in dag uit de hele omgeving terroriseerden, plunderde, huizen van Joegoslaven inbrand staken, moorden, verkrachten, etc. Dit links begreep niet dat toen deze moslim-extremisten in Srebrenica gewapenderhand wilde uitbreken, ze werden gedood. (Ze hadden zich over moeten geven; en niet uit de omsingeling – achter de rug van Dutchbat om - moeten uitbreken.)    Toen wist ik, dit links begrijpt o.a. niks van volkswoede, uitbuiting, onrechtvaardigheden en het wereldwijde imperialisme.

Als je niet kan begrijpen waarom die landen zijn wat ze zijn en doen wat ze doen, kun je ook je eigen bevolking niet begrijpen...

Winsten horen belast te worden. Niet zo zeer inkomen

Enschede, 9 mrt. 2021. Bezit en inkomen uit bezit moet aangepakt worden. Het allerergste is dat bezit van aandelen, obligaties en onroerend goed niet aangepakt wordt (belast). Feitelijk worden alleen de gewone CAO-inkomens en de Nederlander als consumenten (via BTW) belast. Ik denk die wel 90% van de Algemene Middelen ophoesten. En trouwens 100% van de Sociale voorzieningen! En waar gaat al dat geld naar toe? Naar onderdrukkingsmiddelen, geheime diensten, politie, leger, militair-industrieel-complex, gelijk geschakelde pers, etc.!

Nederland een door en door corporatistisch land

Enschede, 31 jan. 2021. Het drama van Nederland is dat Nederland een door en door corporatistisch land is. (“Klassenvrede i.p.v. klassenstrijd”.) Een uitvinding van Mussolini en de Kerk van Rome. Daar hoort bij de ‘Sociaal Economische Raad’, de SER bij. ‘Polderen’ noemen we dat. Een flauwekul-woord. In de SER is uitsluitend de vakbond de gesprekspartner van de minister en van de ondernemers. De politiek praatte van af dat moment (1946?) alleen nog maar met de vakbond en m.n. met de top.     De bezittende klasse, de kapitalisten, de aandeelhouders, bestieren zo de nationale geldstromen, incl. de fondsen. De mensen die buiten de vakbond zitten hebben geen stem. Dat is gebleken in de pensioenstrijd, maar ook in de strijd om het ziekenfonds en de strijd om de woningbouwcooperatiefondsen. In de verantwoordingsorganen van de pensioenfondsen zitten alleen maar meelopers. Dit gebeurde in de jaren zestig bij de boeren met het landbouwschap. De individuele boer had toen niks meer in te brengen. Net als nu met de gewone werknemer. De politiek praatte vanaf dat moment alleen nog maar met het landbouwschap. De gevolgen zijn tot op de dag van vandaag te zien. Verraad is daardoor aan de orde van de dag. Dit moeten wij doorbreken. Het is de hoogste tijd.

Trump mag niet meer twitteren

Enschede, 7 jan. 2021. Hiermee is bewezen dat zelfs presidenten niet de macht hebben. De macht ligt elders. In het militair-industrieel complex, de deep state of domweg in het kapitalistische systeem en de bezittende klasse. M.n. de hogere bezittende klasse. Die hebben verordonneerd dat Trump niet meer mag twitteren...

Wat er in het Capitool gebeurde was een strijd tussen twee kapitaalgroepen. Het grootkapitaal dat onderling strijd om de macht...

... gedaan door acteurs die door de deep state werden ingehuurd om valse vlag-operaties uit te voeren...?

Ik gok er namelijk op dat er wel gefraudeerd is. Immers beide partijen weten hoe dat werkt. Ze hebben de afgelopen 70 jaar overal ter wereld direct of indirect verkiezingen gemanipuleerd. En omdat ze dat van elkaar weten - en het niet publiekelijk kunnen zeggen - wordt het nu dan ook zo hard tegen hard gespeeld...

Fascisme

Enschede, 7 jan. 2021. Het is bloedserieus momenteel in de USA, EU en NL. Er is echt een tweestrijd aan de gang in de USA, maar ook hier. Leven we in het fascisme of keren we ons af van het fascisme... Iedereen vindt regime changes en inmenging (van buiten) in binnenlandse aangelegenheden van een ander normaal. Ik niet. Mensen die zomaar boycots verordineren in Venezuela, Wit Rusland, Syrie, Rusland en China zijn fascisten. Rutte III dus ook. Terwijl een boycot van Israel - wat een stelletje moordenaars en inmengers in andermans aangelegenheden zijn niet gebeurd (Iran, Libanon, Nederland, UK, etc.) !

Klimaat

Enschede, 29 dec. 2020. klimaten veranderen en verschuiven over de wereld. Dat ontkent niemand. De kwestie is waar het aan ligt en of je daar iets tegen moet doen. En of de zeespiegel wereldwijd zal stijgen. Daar zijn wetenschappers niet uit. Dijken bouwen is effectiever dan het denken dat het verminderen van CO2 alles oplost.

Zodra de zeespiegel is gestegen tot boven 50 cm van nu, roep me dan. Dan geef ik spontaan al mijn spaargeld aan de regering om de dijken op te hogen... Hier of in Bangladesh; dat maakt mij niet uit...

Lobbyen en lobbyisten

Enschede, 27 dec. 2020. Lobbyisten horen afzonderlijke Tweede Kamerleden niet te benaderen maar de partijen; desnoods eerst bij hun wetenschappelijk bureau. Vervolgens horen - zoals het hoort - voorstellen op vergaderingen, conferenties en congressen door de leden uiteindelijk bekeken te worden; en besluiten te worden genomen. Dan pas mogen Tweede Kamerleden handelen. Conform standpunt van de partij!

Hoe ontstaat fascisme

Enschede, 21 dec. 2020. Hoe kan het dat juist veel middenstanders en veel kleine ondernemers naar fascistische of popilisitsche partijen trekken? De middenstanders en de kleine ondernemers zijn tijdens een crisis vaak het meest en economisch het eerst de dupe. Die hebben maar beperkte buffers. Krijgen ook geen krediet meer van de bank. Gaan dan welliswaar schelden op 'de kapitalisten' maar eerder nog op joden of moslims en beseffen niet dat ze juist afhankelijk zijn van de koopkracht van de loontrekkenden, de arbeidersklasse. Kiezen dan voor rechtse oplossingen en populisten. Was ook zo in de 'Weimar-republiek' 1920 - 1932. Daarna kwam Hitler min of meer redelijk gemakkelijk (althans min of meer logisch) aan de macht.

G -> W -> G

Enschede, 17 dec. 2020. Wat is de betekenis van bovenstaande formule als er geinvesteerd wordt; en er door arbeid waarde wordt geproduceerd?

G0 -> W + meerwaarde -> G0 + G1

Door arbeid (van loonarbeiders, een productiemiddel en investeringskapitaal G0) wordt waarde geproduceerd. Waardoor waarde ontstaat. De loonarbeiders krijgen een loon (ter waarde W); de rest (de meerwaarde) krijgt de geldschieter, de eigenaar van het productiemiddel. Van de geproduceerde waarde gaat W in loon naar de arbeider; de meerwaarde gaat in geld G1 naar de aandeelhouder van G0 (en die wordt elke maand rijker en rijker). [Het loon is hier een constante.]

Hoe moet de schatkist van een land gevuld gevuld worden?

Enschede, 14 dec. 2020. We hebben de afgelopen 2 eeuwen - sinds de Franse revolutie - het vermogen (m.n. de grond) van de landadel en de grootgrondbezitters in stappen van ze afgenomen. (Grond zonder dat er op gewerkt wordt is immers toch niks waard.) Zo moet het met het kapitaal (m.n. het grootkapitaal) ook gaan. Want met alleen de toenames er van belasten of alleen maar inkomstenbelasting bleven de (groot-) grondbezitters en blijven dus ook het (groot-) kapitaal-bezitters onevenredig veel macht houden. En zeker in een democratie. Kapitaal (hier: geld) is - net als grond - niks waard als de werkenden geen arbeid leveren en de meerwaarde dus niet produceren. "De grond behoort hen die er op werken"; was de oude socialistische leus. Zo hoort vandaag de dag de leus voor het kapitaal en het grootkapitaal ook te zijn: zij die 'op' (of met) kapitaal werken (en dus ook de meerwaarde produceren), "aan hen behoort het kapitaal".

Je kunt in een land ook zorgen dat mensen niet teveel vermogen op kunnen bouwen, dan heb je dat gedonder met die belastingen (erfbelasting, inkomstenbelasting en vermogensbelasting) niet. Er een maximum aan iemands vermogen verbinden kan theoretisch - als eerste stap (binnen het kapitalisme) - zeker een oplossing zijn. Boven een of twee miljoen alles verplicht afgeven. Alleen kon je vroeger (en nu ook) grond en huizen niet naar een ander land meenemen; maar geld en goud wel.

En hoe moet het met erfbelasting (van m.n. grote vermogens)? Een erfbelasting om (grote) vermogens aan te pakken kan ook, maar is vaak te rigoureus. Geeft enorme conflicten en ontwijkgedrag. Je kunt ook eisen dat de erfgenaam niet meer dan 1 of 2 miljoen erft. Dus een maximum. Anders komen er toch waanzinnige ruzies en opstanden. Vooral bij de klein erfenissen onder de miljoen per persoon.

De miljonairs behoren de crisissen te betalen - dat moet onze leus zijn - de miljonairs hebben wel genoeg geprofiteerd van onze voorzieningen. Dus niet de gewone man pakken en/of door middel van CAO-loonbelastingen.

Zo moet de schatkist van een land dus gevuld gevuld worden...

Werkloosheid in Nederland en de ZZPers

Enschede, 8 dec. 2020. In Nederland hebben ze de werkloosheid op willen lossen door iedereen aan te praten ondernemer te worden., freelancers of ZZPer. Of begin een winkeltje. Alle HBO-instellingen en universiteiten hebben dat jaren overal rondgebazuind! "Ga naar de bank" en "leen een half of een kwart miljoen". "Moet kunnen". Inmiddels zijn velen failliet. En zitten 90% met de gebakken peren: werkloos/werkzoekend, schulden en in de bijstand. Allemaal was het om het aantal werklozen in de statistiek te verlagen tot 400.000 man/vrouw. Terwijl de werkloosheid in werkelijkheid 1 tot 2 miljoen is. En wellicht meer. Heel veel mensen worden niet als werkzoekend meegerekend in de cijfers. Hoeveel mensen zoeken niet een goede baan of een goede job? Hoeveel hebben er geen flex-baantje? Hoeveel jongeren hebben er goede toekomstperspectieven? Perspectief op een gezin? Een goed betaalbaar huis?

Israel en democratie

Enschede, 1 dec. 2020. Israel heeft niks met democratie te maken. Het is hooguit een democratie alleen voor joden. Net als Zuid Afrika geen democratie was. Die was alleen voor blanken. Israel is een kolonisatie project in Palestina. Dat op zich is al een flagrante schending van alle internationale wetten, staatsrecht en volkerenrecht.

Kapitalisme

Enschede, 7 nov. 2020. Het kapitalisme is het hoogste stadium van het kapitalisme. Het creëert zijn eigen doodgravers. Al het geld (en rijkdom) wat verdient wordt door arbeid accumuleert (en komt) uiteindelijk na 10, 20, 50 en 100 jaar vanzelf in de handen van een kleine groep kapitalisten [conform de accumulatietheorie van Marx, 1845]. En daar ligt het renteloos te rotten in hun kluizen. Waardoor er overal in de wereld crisissen ontstaan en uiteindelijke EEN grote crisis. De uitbuiting van de arbeid en de aarde gaat net zo lang door tot de zaak instort tenzij we onderweg op bepaalde plekken (of overal tegelijk) socialistisch worden [idem Marx, 1845]. In de tussentijd - omdat ze alle rijkdommen bezitten, kunnen ze eindeloos veel smerige geheime diensten, corrupte media, religies, politie en legers op de been houden om dat tijdstip steeds maar weer uit te stellen...

Oorlog voeren

Enschede, 3 nov. 2020. Nederland voert oorlog tegen ISIS in Irak - niet dat ik er erg in geloof - integendeel - maar nu er eindelijk een munitieopslagplaats van ISIS in Irak is gebombardeerd, vind ik dat uitstekend. De regering in Irak - hoewel westersgeorienteerd - heeft nu eenmaal steun gevraagd tegen moslim-extremisten. (In tegenstelling tot de regering in Syrie.) Zoals bekend heeft ISIS altijd al haar strategische goederen en wapens opgeslagen tussen de bevolking in; in zowel Irak als Syrie. Kijk maar naar Idlib waar 2 tot 3 miljoen gewone mensen zijn gegijzeld en de meerderheid tegen hun wil opgesloten zitten tussen hamer en aambeeld. Dat spel van moslimextremisten – de bevolking als dekmantel gebruiken en gijzelen -  kent en weet iedereen die op de hoogte is van oorlogvoeren tegen ISIS terroristen. Ook El Nusra en El Quida gebruiken die taktiek. De kwestie van Hawija is dat omwonenden die bij een ISIS-opslagplaats wonen, weten dat ze gebruikt worden door ISIS en zijn vaak zelf ISIS-aanhanger.

Het is volgens mij zeer ongebruikelijk  - en heel onnozel - dat Nederland nu schadevergoedingen gaat uitkeren. Ik heb het nog nooit zien gebeuren de afgelopen 70 jaar. Niet in Indonesië, niet in Korea, niet in Nieuw Guinea, niet in Vietnam, niet in oost-Europa. Zijn de eisers soms betrokken bij westerse steun aan ISIS. Zoals we inmiddels weten is dat gebeurd door westerse landen, zoals door Nederland als Israel: jeeps, nachtkijkers, communicatiemiddelen en wat diens meer nog. Zijn dié goederen soms bij toeval in Hawija getroffen door Nederlandse bombardementen? Is de Nederlandse regering daarom zo gul met vergoeding voor geleden schade? Het verlorene terug te geven? We kennen een dergelijk recent voorval uit de Tsjetense oorlog. Daar kwam toen miljoen euro's aan losgeld bij de moslim-exxtremiten terecht.

Bij de dood van Gijs Schreuders, een eigenwijze ex-CPNer

Enschede, 1 nov. 2020. Gijs Schreuders liet al zijn communistische principes al ver voor 1982 varen. Hij gaat - voor mij als ex-CPN, horizontaal (en nu NCPN) - de geschiedenisboeken in als vijandig naar de CPN en een 100% eurocommunist. Het eurocommunisme was een stroming die alle "moskou-georienteerde communistische partijen" "misdadigersbendes" noemde (zoals Duco Hellema, ex-CPN en ex-IPSO, ons nu ook al circa 20 - 30 jaar betitelt en officieel in zijn colleges - en elders - de Nederlandse studenten - als "wetenschappelijk bewezen" want anders zou hij dat niet mogen doceren - verder vertelt) [Mails en brieven hierover van zijn hand heb ik in mijn archief].
Hij heeft samen met Elsbeth Etty een dikke vinger in de pap gehad om de CPN op een noodlottige verkeerde koers te zetten. Regelrecht de afgrond in. Net als Gorbatsjov. Alle drie erg naief. Het kapitalisme is 100 x sterker dan dat deze personen dachten, begrepen en blijkbaar niet wisten. De vader van Gijs (Barend) heeft Corry en mij - in Utrecht - lid gemaakt. Barend Schreuder schijnt - hoorde ik haast uit de eerste hand - enorm teleurgesteld te zijn geweest in zijn zoon.
Hij heeft de CPN ondermijnd en dus geholpen kapot te maken. Dat soort mensen horen - als ze het niet meer zien zitten - uit zichzelf weg te gaan en hun lidmaatschap op te zeggen. Net als Gorbatsjov had moeten doen. Maar nee ze gingen 10 stappen verder: helpen de communistische beweging - toen - kapot te maken.

Complotten

Enschede, okt. 2020. De meeste artikelen over complotten raken nooit de kern van de zaak. Veel dingen die men een complot noemt zijn volkomen logisch en natuurlijk. Ook dingen die met macht te maken hebben. Neem diffusieprocessen of oorlog. De ene groep mensen verdringt nu eenmaal een andere groep mensen. De ene gebeurtenis verdringt nu eenmaal de andere gebeurtenis. Het is nu eenmaal de logica van diffusie c.q. diffusieprocessen in de biologie, de evolutietheorie, de sociologie, de politicologie, de geopolitiek en de logica van het kapitalisme, kolonialisme en imperialisme. De ‘complottheorie’-theorieën – zowel in de sociale media maar ook als dagelijks terugkerend item in de pers leiden de aandacht af van de werkelijke gebeurtenissen en complotten in de wereld. Hoe stommer complotten zijn; hoeveel meer aandacht ze krijgen. De werkelijke complotten in de wereld worden door mij al tientallen jaren bestudeerd. Voordat het tegenwoordige woord complot bestond. Vooral de politieke complotten, medialeugens, nepnieuws e.d., daar waar belangen van de regeringen, multinationals en het grootkapitaal om de hoek komen kijken. Die moeten blijvend worden bestudeerd. Waarheidsvinding is essentieel. Uiteraard negeer ik alle onzin; maar niet hoe wij (als Nederland) Vietnam zijn ingerommeld; Korea zijn ingerommeld; Irak zijn ingerommeld; Libie zijn ingerommeld; Syrie (met onze F16) zijn ingerommeld. Hoe Soeharto een kleine miljoen “communisten” heeft vermoord. Ik noem dergelijke ‘complotten’ veel liever de logica van de politiek. Verdringingsprocessen. Het recht van de sterkste. De slimste op dat moment. De logica dus van de strijd van de werkende bevolking van een land versus de bezittende klasse.

Dus wat zijn complotten? In de kapitalistisch (imperialistische) politiek (van het westen) stikt het ervan: Het ontstaan van Israel bijvoorbeeld. De machtsgreep van de Chicago-boys op Chili (de moord op Allende). De machtsgreep in Venezuela (die meneer die zich president wilde noemen). De (26?) complotten tegen Castro. Het Tonkin-incident. Het filmrolletjes-incident in de Srebrenica-kwestie. Enzovoorts, enzovoorts. (Zie voor veel meer de bijlages uit mijn weblog.)

Ze hebben in ieder geval allemaal niks met ‘democratie’, ‘vrijheid’ en/of ‘mensenrechten’ te maken.

Wat zijn leugens

Enschede, 31 aug. 2020. Wat zijn nu eigenlijk leugens? En wat zijn medialeugens?
 • "Homeopatie helpt"
 • "Vacineren is slecht"
 • "Mediteren is goed voor je"
 • "Mindfullness is goed voor je"
 • “Russen schieten met raketten burgervliegtuigen uit de lucht” (MH17)
 • “De tweede Russisch aardgaspijplijn door de Oostzee moet tegengehouden worden”
 • “Maduro in Venezuela knecht zijn eigen volk”
 • “Saddam Hoessein laat couveuses door zijn troepen in elkaar slaan”
 • "Je moet geen onderscheid maken tussen migranten en asielzoekers"
 • "Je hoeft tegenwoordig geen onderscheid meer te maken tussen links en rechts"
 • "Soros is een held"
 • "Er zijn ook goed inmengingen in de aangelegenheden van andere landen" (Oekraïne, Wit-Rusland, Syrie, etc.)
 • "Nederland moet meer inmengen in andermans aangelegenheden" (zoals in Hongkong, Venezuela, etc.)
 • "Rusland wil de Baltische staten inpikken"
 • "China is een gewoon kapitalistisch land"
 • "De Sovjet Unie heeft in 1939 Polen, Estland, Letland en Litauwen ingepikt"
Via leugens en medialeugens wordt nepnieuws gemaakt. Als dit maar lang genoeg en veel herhaald wordt, wordt de bevolking gehersenspoeld (zeg maar geindoctrineerd) met gekunselde verhalen. Op een gegeven moment leeft men dan in een virtuele werkelijkheid. Een werkelijkheid die niet meer gebaseerd is op eerlijke ware verhalen. Niet meer gebaseerd op enige waarheid.

Srebrenica

Enschede, 8 sep. 2020. De media schrijven nog steeds onzin over het drama van Srebrenica. Ik was rond 1995, toen dat drama zich ontknoopte, hoofdredacteur van het weekblad Manifest, een communistisch weekblad met heel veel contacten wereldwijd en ook met de Joegoslavische communisten. Ik werd direct betrokken bij de politieke aspecten dat de Kroaten en de Bosnische moslims Joegoslavie kapot maakten. Die Kroaten waren de oude fascisten en de Bosnische moslims waren overwegend moslim-extremisten (van wat later bleek van het ISIS-soort).
We hadden goede contacten. Daarom was ik als een van de weinigen in Nederland goed op de hoogte over wat er werkelijk gebeurde in Joegoslavië en Srebrenica. Srebrenica was een roversnest. Er waren daar binnen op het laatst 10.000 tot 20.000 moslim-extremisten verzameld. Die kwamen toen al uit alle delen van de wereld. Ze hadden van de Verenigde Naties ontwapend moeten worden, want het was een zogenaamde safe haven. Maar dat VN-besluit is nooit uitgevoerd. (Want de politiek had – blijkbaar toen al - andere plannen.) Niemand gelooft - nu al 25 jaar lang – deze visie van de communisten.
Elke avond gingen moslim-extremisten - achter de rug om van Dutchbat – rovend, plunderend, verkrachtend en moordend de wijde omgeving in.
Uiteindelijk is het toen tot een botte volkswoede gekomen. Niet de mannen en de vrouwen die zich overgaven en in de bussen werden weggevoerd, zijn omgekomen. Zij juist niet. Maar de moslim-extremisten braken gewapenderhand uit en gaven zich niet over. Hadden ze het maar wel gedaan, dan hadden ze nog geleefd.

Later bleken er tussen de 5000 en 10.000 tot 15.000 wel aan de omsingeling te zijn ontkomen. Die zijn verder in Kosovo (bij de UCK), Syie (bij El Nusra en El Quida), Irak (idem) en vooral bij ISIS actief geworden. Ze zitten nu – nog steeds zwaar bewapend - in Idlib (Syrie)....

Srebrenica

Enschede, 25 aug. 2020. Srebrenica was een roversnest! De media ontkennen dit nu al 25 jaar! Vandaar onderstaande bord waar ik tijdens de ochtendzitting voor het gebouw van het Strafhof mee gestaan heb.


Foto ANP / NOS

Kolonel Karremans de commandant van Dutchbat, heeft recent een zeer overtuigend ooggetuigenverslag geschreven; "Srebrenica Who Cares". Vrij vertaald: Wie heeft zich eigenlijk om ons bekommerd? ISBN 90-72047-54-0. Het is uitgegeven bij Arko. Drie jaar heeft hij gezwegen over de waarheid zoals hij die om zich heen zag en aan den lijve ondervond als verantwoordelijke ter velde. Ondanks aanvallen op zijn persoon, van o.a. de media zoals De Volkskrant, heeft hij gemeend te zwijgen. Volgens de media en de Bosnische moslims was zijn optreden 'anti-moslim' en heeft hij heeft twee 'foute' uitspraken gedaan. Kortom: hij was 'dus partijdig'. Men heeft in de media zelfs geprobeerd Karremans als 'niet-geschikt' te portretteren en recent heeft Vrij Nederland hem nog als een ijdeltuit laten neerzetten, met name omdat hij een boek heeft geschreven. De safe-havens waren uitvalsbases van moslim-terroristen! Srebrenica was een roversnest! De VN - en met name de VS en Frankrijk - heeft rond juli 1996 op hoog niveau een deal gesloten - om delen in het westen met de Serven te ruilen voor delen in het oosten - en dat 'vergeten' aan Kok en Voorhoeve (?) mede te delen. Men ontkent dat nu, omdat men zich schaamt dat men niet van de Serven of de Bosnische Serviërs kan winnen. Daarom willen Kok en anderen nu geen parlementaire enquête, want dan moeten ze met de billen bloot, dat ze dat (al reeds) wisten. Het staat in het boek van Karremans. Verder staat in het boek van Karremans zwart op wit dat de moslimstrijders in de safe-haven bewapend waren en jarenlang uitvallen naar de Serven deden. Dat is dus schending van de akkoorden en derhalve een dom soort 'terrorisme'. Ik verwijt de politiek dat men daar geen stelling en geen actie tegen nam. Verder weet iedere boerenlul (sorry voor het woord) dat men in 'safe-havens' van de VN dat, als je gewapend uitbreekt - als groep van gewapende moslimstrijders, in die bewuste nacht van 10-11 juli 1995; zonder dat je de Nederlanders op de hoogte brengt - dat je dan als "moslim-strijder" en "vijand" wordt aangemerkt en doodgeschoten kunt worden, op een mijn kunt lopen; en dat - als je je niet overgeeft - de Serven dan het morele argument en het oorlogsrecht hebben je als 'aanvallende groep' eventueel dood te schieten. Dat is en blijft evident.

Inmiddels heel wat bronnen geraadpleegd, maar de belangrijkste feiten, die men hoort te weten kan men nalezen op Wikipedia bij Nasser Oric en Srebrenica of omgekeerd bij Srebrenica en Nasser Oric. Srbrenica heeft 3000 inwoners gehad en achter de rug van Dutchbat waren in de loop van de tijd 30.000 strijders daar verzameld. De opdracht van Dutchbat was die te ontwapenen. Dat is NOOIT gebeurd. Een van mijn Nederlands bronnen (MvD) was daar tussen 1992 en 1993 vaak en hoorde van het Rode Kruis dat het daar een grote ellende was. De Bosnische moslims schoten over de hoofden van Dutchbat haast dagelijks op de omliggende gebieden. Ze roofden, plunderden en verkrachten vrouwen. ’s Nachts braken ze uit. Alles boven de 12 jaar werd verkracht. Ook de oorspronkelijke bevolking van Srebrenica. Mladic had en ultimatum uitgevaardigd dat als de gewapende elementen zich voor 28 juni niet over gaven, hij aan zou vallen. Karremans wist dat allemaal en de laatste bladzijden van zijn boek staat dit allemaal keurig vermeld. Daar komt ook het woord 'kut-moslims' vandaan. Dutchbat haatte ‘de Bosnische moslims’. Lees maar na. Men vroeg (later) Mladic hier over en hij vertelde dat – als Dutchbat de gewapende elementen had ontwapend - hij dan niet zou zijn binnen gevallen. Dan waren de gesneuvelden niet gesneuveld.

Over de getallen van de gesneuvelden kan oeverloos gepraat worden, maar het feit is dat Srebrenica slechts 3.000 inwoners had en als je mannen van 16 tot 60 jaar rekent, kunnen er nooit 8.000 omgekomen zijn. De moslim-extremisten (10.000 - 20.000?) die konden ontsnappen hebben elders (in Syrie, Irak, Libie en Mali) bij ISIS, El Nusra en El Quiada nog huisgehouden. En de 300 man bij de duizenden vrouwen en kinderen die zich die dag hadden overgegeven en in de bussen zijn weggereden, hebben er maar enkelen de dood gevonden. Van die mannen zijn 99% ongedeerd gebleven.

Voor Nederlanders is het moeilijk deze feiten en de waarheid te weten omtrent Srebrenica. Zelfs voor het NIOD. Ik denk voor de gewone medewerkers van dagbladen en weekbladen ook.

Handen af van onafhankelijke landen

Enschede, 22 aug. 2020. Veel mensen lijken tegenwoordig niet meer te weten wat een echte dictator of echt fascisme is. Franco, Soeharto, Pinochet, Hitler, Moebarack, Somosa, Jeltsin, Moeboutou, Salasar en Pappa Doc waren dictators. Al deze figuren zijn door staatsgrepen en/of bloedbaden aan de macht gekomen. Ze regeerden en onderdrukten hun bevolking op een fascistische wijze.
Tegenwoordig wordt iedere president of premier die in oost Europa en ook in Latijns Amerika een onafhankelijk koers vaart een 'diktator' genoemd. Ik vraag me steeds af: wat hebben die leiders ons westerlingen dan wel niet aangedaan? Wat hebben mensen die door ons tegenwoordig diktator worden genoemd, zoals Soekarno, Ho Chi Minh, Fidel Castro, Kadaffi, Milosevic, Chavez, Lula, Morales en Loekasjenko ons in vredesnaam aangedaan dat ze weg moesten? Al deze mensen waren juist gewoon gekozen of hadden hun land bevrijd van onderdrukking en westerse inmenging.

Onnoemelijke rijkdom bij 60 families wereldwijd

Enschede, 17 aug. 2020. Omdat het kapitalisme/imperialisme zo onmetelijk rijk is, kan ze alles kopen en alles flikken. Daarom moeten socialistische landen zich helaas tot de tanden toe bewapenen. En dan nog ben je niet veilig. Ze kopen gewoon - via hersenspoeling en emoties - de hoofden en de harten van de bevolking via films, muziek, westerse way-of life en de rest van de hele Holywood-cultuur.

Met een aanvullend pensioen ben je kapitalist.

Enschede, 17 aug. 2020. Iemand die gepensioneerd is en een verplicht aanvullend pensioen heeft, is kapitalist want hij leeft van zijn (collectief) vermogen, van het voor hem uitgezette (collectieve) kapitaal. Zelf vind ik dat ook niet normaal, maar in het kapitalisme is dat in Nederland gebruikelijk. Maar nu we eenmaal na ons 65ste/67ste verplicht kapitalist zijn, moeten de rechtse politici er wel met hun poten er van afblijven. Want ik zie het ook als een stukje socialisme (binnen Nederland) waarvan ze het vruchtgebruik ons blijkbaar niet gunnen. En het inderdaad ons niet blijken te gunnen. Het eigendomsrecht van die 1700 miljard euro belegd kapitaal is ons ontnomen. Met medewerking van onze sociaal-democratische (!!) vakbond FNV waar ik al 44 jaar lid van ben. Puur verraad dus. In een socialistische maatschappij is het wel logisch dat men - bij leven - gezamelijk collectief investeert in de maatschappij (om de jongeren aan werk en het land vooruit te helpen). En om na je 60ste/62ste daar van te kunnen leven. Maar daar is het socialisme.

Loekasjenko en Wit-Rusland

Enschede, 17 aug. 2020. Toen Gorbatsjov zijn eigen communistische partij van de Sovjet Unie (de 'CCCP') in opdracht van Reagan en zijn adviseurs ophief en de weg vrijmaakte om 12 tot 15 losse, onafhankelijke, kapitalistische, neoliberale staten te maken en Jeltsin daardoor gemakkelijk (met geweld) de macht in Rusland kon pakken, kon Wit-Rusland ontstaan. Dat Wit-Rusland wil nu eenmaal onafhankelijk blijven en geen vazalstaat worden van de NATO of de EU. Rusland wil ook geen vazalstaat worden van de NATO of de EU en onafhankelijk blijven. Rusland heeft daarom liever geen NATO-raketten in zijn voortuin. Niet in de Oekraine en niet in Wit-Rusland. Rusland en Wit-Rusland (en trouwens China ook) willen de huidige opbrengsten van hun industrie, hun landbouwrijkdommen en hun grondstoffen nu eenmaal in hun eigen land houden voor de voorspoed van hun eigen bevolking. Is dat zo gek? Als Wit-Rusland de weg volgt van de Oekraine is de werkende klasse daar (en de middenklassen ook), morgen al hun perspectief kwijt en worden hun landen door het westers grootkapitaal voor de tweede keer leeggeroofd. Daarom doen premiers en presidenten in Rusland en Wit-Rusland dat wat ze doen.

De 'coup van Jetsin' was een ordinaire regime change van de USA...

Enschede, 21 apr. 2020. Er zaten toentertijd 300 tot 500 Amerikaanse adviseurs in Hotel Russia, waaronder enkele Nederlanders. Een van die Nederlanders heb ik ooit gesproken. Die vertelde mij hoe Jeltsin werd gecoached. Helaas zijn naam vergeten. Verhaal van die adviseurs in dat hotel heeft ook in de Nieuwe Revu gestaan. Schokkend! (Nergens anders! Nog schokkender.) Kortom een 100% Amerikaans uitgevoerde regime change! De hoofd-truc was om de (monolitische) communistische partij van de sovjet Unie buiten spel te zetten door de Sovjet Unie zelf in 15 stukken te hakken. Daardoor had de communistische partij van de Sovjet Unie geen grip meer op de gebeurtenissen. Tegen die tijd dat elke van die 15 stukken een eigen communistische partij had, was het leed al geschied. Overigens heeft Gorbatsjov zijn eigen communistische partij, waar hij voorzitter van was, een maand voor de coup van Jeltsin met die tanks, opgeheven. Vraag me niet hoe hij dat flikte maar daarom is Gorbatsjov voor mij een verrader. Wat men verder ook over hem zegt bijvoorbeeld dat hij "een atoom-oorlog heeft voorkomen"...

Wat is democratisch...

Enschede, 19 apr. 2020. In een socialistische samenleving is de staat 'de kapitalist'. En die speelt die rol ten behoeve van de gehele bevolking. De bevolking krijgt naast zijn gewone loon dus alle voordelen van het kapitalisme in welke vorm dan ook. Dus gratis onderwijs, gezondheidszorg, e.d., en ook in extra inkomen in geld en andere voordelen.

Basisinkomen

Enschede, 19 apr. 2020. Een basisinkomen kan alleen maar in een socialistische samenleving. Een basisinkomen = socialisme! In een socialistische samenleving heeft iedereen een gegarandeerd inkomen en/of gegarandeerd een baan. Want de kapitalisten hebben 300 jaar lang bewezen nog nooit een cent te hebben willen betalen voor mensen die geen werk of geen baan hebben of hadden. Altijd moest de werkende klasse zelf de mensen die geen werk hadden of invalide werden, betalen. Zo zijn de WW, WAO, WIA, Arbeidsongeschiktheidswet, Invaliditeitswet, e.d. ontstaan. Altijd via ons eigen geld, onze eigen premies! Daarom heten dat ook sociale premies omdat de kapitalisten, aandeelhouders e.d. daar NIET aan meebetalen. In een echte socialistisch samenleving betaalt wel IEDEREEN mee, rijk, arm, dun, dik, enzovoorts. Want daar is de bezittende klasse - de kapitalistenklasse - de uitvretersklasse - na 300 jaar vechten als klasse - als oppottende uitbuitende asociale klasse - uitgeschakeld.

Coronavirus

Enschede, 19 apr. 2020. Het Coronavirus is een echte ramp. Zo werkt de natuur nu eenmaal. Schimmel, bacterieen, virussen, verrotting, verval, het hoort er allemaal bij. Alles vergaat. Ook levend wezens gaan dood. Klein of groot. Niet alles is namelijk maakbaar of repareerbaar. Wees blij dat we al van veel ellende af zijn. Alleen nog niet van dit. Over 2 tot 5 jaar is er een oplossing. Net als voor AIDS. De mensen zijn knap. Maar niet knapper dan de natuur.

Oeigoeren zijn moslims

Enschede, 2 mrt. 2020. Nederlanders beseffen niet dat Oeigoeren moslims zijn waarbij velen enorm geradicaliseerd zijn. Zo erg dat er tienduizenden bij ISIS mee-vechten en nu op weg naar Europa zijn, omdat ze hun Heilige Strijd verloren hebben. Ze zijn de afgelopen 20 jaar opgestookt door Turkije en de CIA. Kregen valse paspoorten. Mede ook om deze regio instabiel te maken voor de zijderoute over land die over hun gebied loopt. Allemaal om China, Rusland en Syrie te pesten. Nederlanders die al die verhalen over de Oeigoeren geloven en niet deze context zien, moeten hun luister- en kijkgeld terug halen...

Crisis bij het kiezen

Enschede, 1 mrt. 2020. Veel politici vragen zich al jaren af wat er "met het kiezersvolk aan de hand is"? Het antwoord is vrij eenvoudig. Het is hun eigen schuld!
De 'conservatieve partijen' aan de rechterkant weten dat een normaal mens sowieso niet op ze zou stemmen. Dus daar zit het probleem niet. Dat moeten 'ze' daar zelf maar oplossen. Hoe meer crisis bij rechts hoe beter. De 'linkse partijen' aan de linkerkant hebben te veel naar 'mensen met diploma's' en andere 'intellectuelen' geluisterd en het contact met de onderklassen en de arbeiders verloren. Te veel non-problemen worden te veel tot in het oneindige bediscussieerd zonder dat er vooruitgang te bespeuren is. Daar zit het echte probleem voor goedbedoelend links.
Door deze twee fenomenen is er in het westen, in de USA, en niet op de laatste plaats in Nederland, een zeer grote groep mensen ontstaan die niet meer gaat stemmen. Wel meer dan 50% van de bevolking ging en gaat niet meer stemmen. Zo kregen populisten en populistische partijen allerlei kansen. Maar echt links - roodlinks - schoot er niets mee op. Het gekrakeel in de media is oorverdovend. De echte belangen van de bevolking - een beter loon en lagere woonlasten - komen niet aan bod. De echte linkse partijen - de communistische partijen - kunnen dit niet doorbreken. Hoe nu verder? Wat nu het eerste aan te pakken?

Iedereen heeft hetzelfde belang: een goed inkomen

Enschede, 3 febr. 2020. Iedereen heeft - in het kapitalisme - hetzelfde belang. En dat belang is een goed inkomen. Dat inkomen kan namelijk alleen maar verkregen worden door arbeid te verrichten. Met de handen of met het hoofd. Daarom zou er in Nederland en de rest van de wereld eigenlijk in principe maar een partij hoeven te zijn. Een partij voor de werkende klasse. Problemen kunnen binnen die ene partij worden opgelost. De bezittende klasse daarentegen hoeft niet te werken. Die kan leven van zijn kapitaal. Die heeft genoeg aan een klein partijtje. Of nog mooier: geef hen een hoekje in een brede arbeiderspartij. (Zoals in China.) Waarom is dat niet voor iedereen duidelijk? Een 18-jarige - binnen een land met een kapitalistisch systeem - hoeft zijn leven lang niet te werken als hij bezittingen erft. De leden van de bezittende klasse en hun kinderen hoeven alleen maar hun geld uit te zetten en halen daar maandelijks of jaarlijks revenuen - opbrengsten - uit. Een 18-jarige kan dus op die leeftijd al rentenieren. Dit is een niets-doende-klasse. Alle leden van die klasse parasiteren op de werkende klasse (en op ondernemingen). De bezittende klasse laat het werken aan arbeiders en aan ondernemers over. De ondernemers - maar indirect alle betrokkenen - nemen de risico's van een onderneming, en de kapitalisten lenen hem geld via aandelen of leningen om te ondernemen. De bezittende klasse wordt stinkend rijk. Vooral als de werkende klasse niet door heeft dat ze slechts een gezamenlijk belang hebben: namelijk het geld terughalen waar het blijft: bij de bezittende klasse, de aandeelhouders van de onderneming. Ondernemingen zijn in de ogen van deze kapitalisten alleen maar geldverdienmachines. De onderneming zelf interesseert hen geen sier. Het maakt hen niet uit waarin 'geondernomen' wordt en hoe hard iedereen moet werken. Als er maandelijks of jaarlijks maar geld uitkomt. De ondernemer zelf hoort dus ook tot de werkende klasse. (Uitzonderingen graag melden bij de schrijver.) De 'ondernemer' werkt, net als de witte- en blauwe-boorden arbeider, voor de rijkdom die zich ophoopt in de kluizen van de bezittende klasse. En ondertussen 'ruled' de bezittende klasse 'the world' - ergens in chique sauna's, hotels', vijf sterren-restaurants of bordelen in Davos of in de beroemde Bilderberg-aktiekomitees. Dat moet omgedraaid worden. Het geld hoort voor ons te werken. Niet tegen ons te werken. En dat kan in een socialistische maatschappij. Daar is de bezittende klasse - als klasse - uitgeschakeld. Iedereen werkt. Iedereen heeft een inkomen.

Keppetje dragen politici ongepast

Enschede, 29 jan. 2020. Voor het eerst sinds lange tijd was ik het eens een keer eens met Max Pam in de Volkskrant, vandaag. Hij schreef namelijk dat "het dragen van een keppeltje in het openbaar door niet-joden enigszins ongepast is". Hij doelde op Rutte. Sprekers doen ook plotseling "geen kruis om hun nek als ze een groep Katholieken toespreken". Het "keppeltje is een religieus teken", terwijl "de meeste joden" - denkt hij - "atheïst zijn". Gert Jan Segers kreeg ook een veeg uit de pan. Pam vond/vindt dat gekoketteer van hem met joden (Israel?) gênant: "laat hij dan namens de hele Christenheid excuus aanbieden". "Dat zou hem beter gestaan hebben".

De verzetsbeweging en de bevrijdingsbeweging in Gaza

Enschede, 29 jan. 2020. Gisteren een belangrijk debat bijgewoond in Amsterdam met een lid van de verzetsbeweging in Gaza. Zij streven - zoals iedere Palestijn en veel anderen zijn het daar mee eens - naar de bevrijding van heel Palestina. Een land voor joden, 'moslims' ('Arabieren') en christenen. Het volksbevrijdingsfront bestaat uit diverse geledingen. Absoluut niet alleen uit Hamas, zoals de media ons willen doen geloven, maar ook communisten (PFLP), socialisten (op de Baath-partijen georienteerden) en diverse andere seculiere groepen. De organisatie was in handen van het het Ned. Palestina Komitee en FFIPP. Belangrijk - voor ons Nederlanders - is te weten dat 'de moslims' in Gaza momenteel aan het kiezen zijn of ze in het 'soenitische kamp' (met Saoedi Arabie, Turkije en Aljazira) willen blijven of dat ze kiezen voor het 'sjiitische kamp' (met Syrie, het anti-Amerikaanse Irak, Iran en Hezbollah). Dit kwam in het debat slechts zijlinks aan de orde. De spreker hield zich hierover op de vlakte. Hoewel hij gelovig - en in god geloofde - zei te zijn. Duidelijk is wel dat de bevrijding van Syrië van het moslim-extremisme de ogen van vele moslims en Arabieren in het algemeen, wel heeft geopend...

Auschwitz, 75 jaar geleden

Enschede, 25 jan. 2020. Ik vind het hypocriet, alles wat ik vandaag gezien heb. Vooral dat klotje van Rutte en alles eigenlijk. Waarom - bijvoorbeeld - moet de regering in Londen nu opeens een kat krijgen? De Poolse regering in London was 10 x erger, en veel hypocrieter. (Tot op heden liegen de Polen hoe de vork tussen 1939 en 1945 en later in de steel zat .) Ik herdenk al meer dan 65 jaar de slachtoffers van Hitler, ben dag en nacht bezig met de waarheid te zoeken over WOII, maar begin weerzin te krijgen tegen dit soort gehuichel. Ook rond het Anna Frank-huis - waar ik maandelijks langskom - trouwens. Vooral omdat met Nederland bevriende staatshoofden Poetin en 'de Russen' maar blijven boycotten en provoceren. Zeg me wie je vrienden zijn. Wacht maar af morgen. Dan zullen we zien wat die met Nederland bevriende 'Polen', 'Oekraïners' en zionisten dan voor 'de Russen' en m.n. tegen Poetin in het dwangarbeiderskamp Auschwitz in petto hebben...

De verzetsbeweging in Gaza

Enschede, 25 jan. 2020. Gisteren een belangrijk debat bijgewoond in Amsterdam met een lid van de verzetsbeweging in Gaza. Zij streven - zoals iedere Palestijn en veel anderen zijn het daar mee eens - naar de bevrijding van heel Palestina. Een land voor joden, 'moslims' ('Arabieren') en christenen. Het volksbevrijdingsfront bestaat uit diverse geledingen. Absoluut niet alleen uit Hamas, zoals de media ons willen doen geloven, maar ook communisten (PFLP), socialisten (op de Baath-partijen georienteerden) en diverse andere seculiere groepen. De organisatie was in handen van het het Ned. Palestina Komitee en FFIPP.

Belangrijk - voor ons Nederlanders - is te weten dat 'de moslims' in Gaza momenteel aan het kiezen zijn of ze in het 'soenitische kamp' (met Saoedi Arabie, Turkije en Aljazira) willen blijven of dat ze kiezen voor het 'sjiitische kamp' (met Syrie, het anti-Amerikaanse Irak, Iran en Hezbollah). Dit kwam in het debat slechts zijlinks aan de orde. De spreker hield zich hierover op de vlakte. Hoewel hij gelovig - en in god geloofde - zei te zijn. Duidelijk is wel dat de bevrijding van Syrië van het moslim-extremisme de ogen van vele moslims en Arabieren in het algemeen, wel heeft geopend...

De Koerdische kwestie

Enschede, 18 okt. 2019. Er zijn vier verschillende soorten van bewegingen die zich met landen, volkeren, minderheden of minderheden en identiteiten bezig houden: 1. bevrijdingsbewegingen, 2. verzetsbewegingen, 3. afscheidingsbewegingen en 4. emancipatiebewegingen.

Bevrijdingsbewegingen (zoals de PLO, PFLP, Fatah, ANC) en verzetsbewegingen (zoals Hannie Schaft deed en zoals in Gaza momenteel) mogen WEL geweld gebruiken. Emancipatiebewegingen en afscheidingsbewegingen daarentegen mogen en kunnen geen geweld gebruiken op straffe van eeuwigdurende oorlogen. En omdat ze dan minderheden of meerderheden discrimineren.

Autonomie is een andere kwestie. Dat kan via conferenties en de VN. Dat kan zeker ooit eens vreedzaam en via emancipatiebewegingen hersteld worden. Dat is hier nu niet aan de orde. Wij veroordelen de inval van Turkije in (noord) Syrie natuurlijk wel. Want voor ons - communisten - geldt: Syrie is van de Syriers en Geen inmenging in Syrie.
Met ethiek kom je in dit soort vraagstukken niet zo ver. Minderheden zijn geen meerderheden. In Noord Syrie wonen nu eenmaal ook niet-Koerdische Syriers. Wil je dat die zich ook weer gaan afscheiden. Net zoals in Kosovo ook nog Serven wonen. Die zijn NU daar de lul, en worden NU gediscrimineerd in Kosovo. Net als in Catalonie ook gewone Spanjaarden wonen en in Turkije ook gewone Turken. In Vlaanderen wonen ook heel veel mensen die gewoon bij Belgie willen blijven. In Limburg en Friesland idem dito. Laat je niet opfokken door de leus eigen volk eerst. Gewoon emanciperen; gewoon een stuk autonomie eisen. Maar nooit wapens gebruiken of het imperialisme c.q. het fascisme - de USA en Israel - inhuren.

Met ethiek kom je inderdaad - helaas - niet zo ver in de wereld. De kwestie is en blijft dat de Koerden prima Noord Syrie van IS hebben bevrijd, maar dat stuk van Syrie nu met behulp van de USA army afgescheiden hebben van Syrie. Ingepikt. Gelukkig zijn ze op de valreep daar van teruggekomen en hebben ze zich over gegeven aan de wettige regering in Syrie. Nu gewoon een emancipatie-beweging opzetten voor een stukje autonomie. Daar zullen de Syriers geen bezwaar tegen hebben. Wellicht alleen de arabieren in Noord Syrie. Maar dat zal wel blijken. Zo moet het in Turkije, Irak en Iran ook gaan. Er is geen andere weg. Israel en de USA moeten opdonderen om te proberen Syrie, Irak, Iran en Turkije te destabiliseren en afscheidingsbewegingen op te tuigen. De USA en Israel willen elk vuurtje opstoken wat er maar op te stoken valt. Niet alleen daar, maar ook in de EU, in Rusland, in Azie en China.

'Democratie', 'vrijheid' en 'mensenrechten' brengen is altijd de vlag waarmee gewapperd wordt bij een interventie. Doorgaans voorafgegaan door het rijp maken van de geesten van het publiek door soft power van NGO’s. En áltijd is het werkelijke doel minder nobel.

De pensioenktie kent 4 verschillende strijdterreinen

Enschede, 10 okt. 2019. We moeten goed beseffen dat er vier heel verschillende strijdterreinen zijn waar we aktie op moeten voeren - en de woede die er is, moeten kanaliseren. Elke situatie kent zijn eigen problemen en elk probleem - daar - dienen we met specifieke argumenten te lijf te gaan:

1. De situatie rondom de AOW is heel iets anders dan de kwestie van de Pensioenfondsen.

2. De situatie van de pensioenfondsen (ABP, PMT, e.d.) is iets anders dan de situatie van de AOW.

3. De situatie van de ZZPers, flexwerkers en dergelijke is heel iets anders dan de problematiek die we hebben bij onze aanvullende pensioenen.

4. De situatie van de mensen die aangesloten zijn bij private verzekeringsmaatschappijen (AEGON e.d.) is niet te vergelijken met de situatie van de mensen die gewoon bij de pensioenfondsen zitten.

Wel heeft iedereen recht op zijn of haar AOW!

De kwestie is dus: Hoe treed je nu GEZAMENLIJK op? (En lopen de argumenten plus bijkomende woede in de ene situatie de ander argumenten - vanuit de andere situatie - elkaar niet in de weg?)


De vier verschillende strijdterreinen in de pensioendiscussie

We zijn nu op een punt beland dat we allemaal weten of ontdekken dat private verzekeringsbedrijven ons uiteindelijk op diverse terreinen met woekerpolissen hebben opgezadeld en dat voor de pensioenen ook in petto hebben (want dat doen ze systematisch) en dat onze mooie collectieve pensioenfondsen dat inmiddels ook blijken te doen. Ga maar na: giga bedragen (60 miljard per jaar opbrengst van het belegd kapitaal?) blijken niet onze richting op te vloeien. In welke richting dan wel in hemelsnaam?

Arbeiders & boeren

Enschede, 20 aug. 2019. Zoals Lenin, Stalin en Mao de arbeiders en de boeren uiteindelijk wisten te verenigen in de strijd voor socialisme, rond 1920 resp. rond 1950, moeten heden ten dage de communisten in Nederland de 2 tot 3 miljoen onvrijwillige en vrijwillige ZZPers, eenpitters en freelancers zien te verenigen met de 3 tot 4 miljoen laagbetaalde loonafhankelijken. Beide groepen zijn werkenden. De een werkt 40 tot 45 uur per week, de ander 50 tot 80 uur per week. Net als de boeren in Rusland en China vroeger. Vroeger zogenaamd zelfstandig op grond; tegenwoordig zogenaamd zelfstandig op kapitaal.

Het ABP is al rond 2002 geprivatiseerd

Enschede, 18 aug. 2019. De bedrijfstak pensioenfondsen is al geprivatiseerd en ook ABP is- in naar ik meen 2002 - geprivatiseerd. Tijdens dat proces heeft kabinet Lubbers/Kok er 32 miljard gulden 'uitgenomen'. Via de speciaal ingevoerde zogenaamde 'uitname-wet'. Er waren nog wel vrijwillige beheerders uit de sectoren. Wat er nu dreigt te gebeuren is verdergaande privatisering.Zonder vrijwilligers uit de sectoren. We worden rijp gemaakt voor overname door een verzekeringsmaatschappij zoals AEGON (een commissaris zit er al bij ABP), NN, ASR of anderen. Laten we dat maar de tweede fase van de privatisering noemen. Richting het privaat groot-kapitaal: 'Privatisering2.0'. Lubbers/Kok kreeg toen als vergoeding "voor 50 jaar beheer van de pensioengelden" die 32 miljard gulden. Zou ik ook gedaan hebben als iets van mij zou worden afgepakt.

Pensioenen zijn heel makkelijk te bedrijpen

Enschede, 16 juni 2019. Ons pensioensysteem is eigenlijk heel simpel en makkelijk te bedrijpen. Toch heerst er een grenzeloze verwarring over waar Rutte en Koolmees dankbaar gebruik van maken.
Een mens krijgt net zo veel pensioen als dat je aan premie hebt betaald. Mensen die geen premie of weinig premie hebben betaald, krijgen geen of weinig pensioen. Dat heet 'aanvullend pensioen' en komt uit de pensioenfondsen. Daarentegen krijgt iedereen AOW. Iedereen evenveel. Zelfs als je je leven lang bijna geen belasting hebt betaald, krijg je – net als alle anderen in Nederland – evenveel AOW. De rijken die veel belasting hebben betaald, krijgen ook evenveel AOW - iedereen het zelfde bedrag - als degene die nooit hebben betaald. Die bedragen komen uit de Algemene Middelen. Beide systemen zijn anders. Volstrekt anders. Samen vormen zij een degelijk, goed en redelijk eerlijk systeem. Allen de kwestie is en blijft van wie alle reserves in de pensioenpotten is. De regeringen, de politiek en de politieke partijen denken dat zij er de beschikking over hebben over onze pensioenpotten (1500 miljard euro). NIETS IS MINDER WAAR. Het geld is van de werkende bevolking, degene die premie betaald hebben voor een aanvullend pensioen. Daarom: handen af van onze pensioenpotten.

Naar aanleiding van een artikel in het Eindhovens Dagblad van een zekere Petra Bies.

Belegd vermogen van 1500 miljard euro (5)

Enschede, 7 juni 2019. Moet er iets veranderen aan "het beste pensioensysteem ter wereld"? En moet de FNV meedoen met 'het pensioenakkoord' dat Rutte III met de PvdA en GL sloot?

Hooguit mogen de PvdA en GL de pensioengaten-problematiek in de Tweede en Eerste Kamer oplossen. Dat is namelijk een apart probleem; los van de pensioenfondsen (en feitelijk los van de vakbonden). De AOW is OOK een apart probleem. Dat moeten (mogen) de politieke partijen - PvdA en GL samen met Rutte III - ook oplossen. En de zware beroepen - dus vervroegd uittreden - moeten (mogen) de politieke partijen ook oplossen. Juist zij. En s.v.p. niet wachten op de vakbonden. Dat is zo laf. Zo jaren zeventig. Zij - de politieke partijen in de Tweede en Eerste Kamer - gaan immers geheel en al over de Algemene Middelen c.q. AOW en bijstand. De FNV heeft welliswaar ook belang, maar principieel hele andere dingen op te lossen: het eigendomsrecht van de pensioenpotjes veilig te stellen voor privatisering. Wij, de werkenden, de werklozen en gepensionerden, plus de vakbonden - de arbeidende klasse - gaan over onze eigen potjes geld en ons eigen belegd kapitaal dat van ONS, de werkenden c.q. de loontrekenden, is. Want over die potjes - inclusief de WW-potten, de arbeidsongeschiktheids-potten - gaat in principe de politiek juist NIET! Hoewel ze dat claimen. (Geheel ten onrechte.) Dat is geld immers dat uitsluitend door de werkenden is opgebracht. Anderen hebben er geen cent voor betaald. Ook de werkgevers - met al hun trucjes over zogenaamde 'werkgeversaandeel' - niet.

Juist daarom - rondom die potjes van 1500 miljard euro belegd kapitaal van ons en onze voorouders, en het eigendomsrecht daarover - moeten we Rutte en zijn akkoord met de PvdA en GL een halt toeroepen. Al die regelingen waar PvdA-leden en GL-leden nu in schijnen te trappen zijn de spreekwoordelijke spiegeltjes en kraaltjes.

Dus op de komende ledenraadpleegbijeenkomsten moeten we de aanwezigen zeggen en oproepen geen ja te zeggen en dus NIET in het voorliggende 'akkoord' te trappen. Want PvdA en GL willen samen met Rutte III en met deze lokkertjes als spiegeltjes en kraaltjes, ons pensioensysteem en de zeggenschap over die 1500 miljard euro belegd kapitaal afpakken...

Belegd vermogen van 1500 miljard euro (4)

Enschede, 6 juni 2019. Vakbondsleden die voor het pensioenakkoord stemmen beseffen niet dat het gaat om het eigenaarsschap en de zeggenschap over die 1500 miljard euro belegd vermogen. Het essentiële punt ontbreekt in dat zogenaamde pensioen akkoord waarom de aktie ooit begonnen is en waarom de massale akties gevoerd zijn. Kernpunt is: die gigantische potjes, die al jaren opgebouwd zijn. We raken nu de zeggenschap blijkbaar helemaal kwijt. (Rekenrente = worgwet; moet van tafel) Inmiddels is in pakweg 60 jaar het onvoorstelbare bedrag van 1500 miljard euro opgebouwd. Er komt jaarlijks circa 32 miljard binnen, terwijl er ongeveer slechts 28 miljard per jaar uit gaat. Geen woord daarover in het akkoord. Daar bovenop komt er nog een gigantisch bedrag per jaar bij uit de opbrengsten van het belegde kapitaal (1500 miljard). Die waanzinnige hoeveelheden ruim voldoende geld zijn immers het belangrijkste argument waarom actie eisen WEL gerealiseerd kunnen worden. Zijn dergelijke potjes dan nog wel nodig? We vragen ons al 10 jaar af wie er van dit geld profiteert? Het bedrijfslevn? Het kapitalisme? De Wallstreet-boys?
Circa 9 a 10 jaar is dit in behandeling. Wij hebben niet om een nieuw pensioen systeem gevraagd. Wij willen juist dat iedereen deel kan nemen in ons systeem. ZZPers, flex-werkers, etc. En dat pensioenfondsen niet als banken onzinnige buffers moeten aanhouden [Basel 1, 2, 3 en 4]. Immers pensioenfondsen kunnen geen bankrun ontketenen. Mocht er een kink in de kabel komen, kunnen premies altijd bijgestuurd worden. No problem.
De laatste 2 jaar is er actie gevoerd, maar de FNV heeft leden te weinig in de inhoudelijke benadering en standpuntbepaling c.q. verandering betrokken. Nu moet met binnen een week met stoom en kokend water dit besluit erdoor geramd worden. Informatie aan leden is onvoldoende. In de media dreigt de FNV zelfs bij monde van Tuur Elzinga de hoofdonderhandelaar dat dit het maximale resultaat Is, als leden meer willen c.q. tegen stemmen stapt hij op!!! Chantage van de top is onacceptabel.

Belegd vermogen van 1500 miljard euro (3)

Enschede, 5 juni 2019. Ik hoor niemand over de pensioenen! Alleen maar over dit en dat en zus en zo; en AOW dit, AOW dat, 65 jaar, 66 jaar, 400 miljoen of 800 miljoen kosten per jaar. Allemaal flauwekul. Weet iemand wel dat met een pennenstreek en zonder kosten (per jaar!) ALLE kortings- en indexerings-leed bij de pensioen-fondsen van de baan is? Die ene wurgende absurditeit van een of twee nitwits die het begrip 'rekenrente' (nota bene voor banken bedoelt; NIET voor pensioen-fondsen!) hebben bedacht; gewoon om ons geld te onteigenen!

Belegd vermogen van 1500 miljard euro (2)

Enschede, 4 juni 2019. Het ging ons - aktivisten - in onze akties helemaal niet om die 66 of 65 of ZZPer of 'de AOW'. Het ging om het feit dat we niks meer te vertellen hebben over onze 1500 miljard euro in de pensienpotjes. Die miljarden zijn van ons, de werkende / loontrekkende klasse. Net als de WW-gelden en de arbeids-ongeschikheids-gelden. De politiek (VVD, D66, PvdA, GL, CDA en CU) gaat uitsluitend over de Algemene Middelen. (Waar de AOW en bijstand uit wordt betaald.) Dus VVD, D66, PvdA, GL, CDA en CU handen af van het geld van de werkende klasse! Ons geld. De SP, NCPN en 50+ zijn de enige die echt solidair zijn met de Nederlandse vakbond en hun strijd voor een beter inkomen voor de werkende klasse (en tegen onderkruipers die onze loonstrijd ondermijnen door voor 8 euro per uur of minder bij de Jumbo of in de tuinbouw werken; of als vrijwilliger onze banen in de zorg inpikken).

Belegd vermogen van 1500 miljard euro (1)

Enschede, 3 juni 2019. De huidige werkenden betalen tegenwoordig maar 18% van het bruto loon. Wij ambtenaren betaalden 40 jaar lang 20%. Dus krijgen ze minder aanvullend pensioen en dat is hun eigen schuld. Deze 'jongeren' trapten er dus in. Ze betalen daardoor dus veel te weinig voor een goed pesnsioen. Omdat ze hier voor in de plaats - volgens Rutte - zogenaamd "2% meer koopkracht kregen". Dom, dus - die 20ers, 30ers, 40ers en 50ers - als je Rutte geloofd. Later heb je een probleem. Typisch een smoesje van Rutte dus. Jongeren, let voortaan beter op uw zaak!

Het schelden op links komt ergens vandaan

Enschede, 4 april 2019. PvdA, GL en SP maken er een potje van. Ze gooien het links-zijn te grabbel. Hen moet je de schuld geven van de slecht naam van links. Niet de communisten. We missen Marcus Bakker-, Roel Walraven- en Fre Meis-types. Daarom gaat 50% van de mensen niet meer stemmen. Het slechte 'aanzien van links' (ook en m.n. in het VWO-onderwijs) heeft alles te maken met dat gapende gat op links vanwege de PvdA, SP, IS en GL, vooral op het gebied van geo-politieke vraagstukken, Rusland, Poetin, de tweede oostzee gaspijplijn afzeiken, Syrie, Oekraine, identiteit en LHBT-gekte, klimaat-gekte, CO2-gekte, holocaust-gekte, geen godsdienst-kritiek durven te geven, Israel-gekte, etc. Maar ook op het sociale vlak. Geen klassenstrijd, loonstrijd en koopkracht-strijd meer en het geld zien te halen bij de aandeelhouders-klasse, de uitbuiters, de winsten-graaiers in 't Gooi, Bloemendaal en Wassenaar.

Milieu, natuur en klimaat

Enschede, 19 maart 2019. Milieu, natuur en klimaat zijn drie aperte dingen. Alles wat ze over milieu en klimaat vertellen is natuurlijk waar. Alleen een paar dingen - in de oplossingensfeer - zijn grotendeels niet waarschijnlijk. Communisten zijn geen klimaatontkenners en ook geen wegkijkers bij plastic soep, ontbossing, ozonlaag, fosfaat-probleem, mestprobleem, verzuring, vervuiling, opslag van radioaktief materiaal en ander chemisch spul, zure regen, scheepscontainers die bij de Waddeneilanden over boord slaan, etc. etc. De mensen zijn zeer verontrust. Wij ook. Ik ook. Logisch dat kinderen hier angstdromen om hebben. De klimaat demonstraties waren natuurlijk geweldig, niet op de laatste plaats om mensen weer eens goed aktie leren te voeren. Maar net als in de neutronenbom- en kruisraketten-campagne hebben slimme mensen, o.a. van IKV en Mient Jan Fader, de vredesakties op het verkeerde spoor laten uitkomen. Als zouden de Sovjet Unie en de USA even veel schuld aan de kernwapenwedloop hebben. Later deed Greenpeace er nog een schepje bovenop dat kern-energie net zo slecht is als atoomwapens. Dat is de kwestie.
De Nederlandse bevolking wordt misleidt. De groei van Wall Straat komt niet bij ons terecht. Terwijl wij met onze arbeid, onze handen en ons hoofd het geld voor de heren daar, hebben verdient. Onze kinderen willen het milieu redden. Prima. Maar waar is hun toekomst? Hun loon blijft gigantisch achter bij hun prestatie. Alles wordt duurder. De BTW en de woonlasten zijn een gigantische kostenpost. Jongeren moeten zich allemaal in de schulden steken. Die misleiding en die uitbuiting moet gestopt worden. En de uitbuiting van de aarde ook.

Ondernemer zijn in socialistisch China

Enschede, 5 jan 2019. In een socialistisch land zoals China kunnen ondernemers heel rijk worden, maar zijn de grote ondernemers geen eigenaar van hun onderneming. De hele kleine ondernemers vaak wel. (Die werken vaak met familiekapitaal.) Maar andere ondernemers hebben hun kapitaal van hun aandeelhouders toegewezen gekregen. En die aandeelhouders zijn de bevolking met hun miljarden aan spaargeld en de overheid met de miljarden uit de algemene middelen. Het beheer van dat kapitaal heeft de overheid. De overheid heeft de beslissing genomen geld van de bevolking of geld van de overheid in specifiek die of in een ander onderneming te investeren. Bijvoorbeeld in Ali Baba. De bevolking en/of de staat in tweede instantie - en dus ook weer de bevolking - is dus de eigenaar van de meeste grote ondernemingen. De ondernemer mag en kan dus ondernemen, kan en mag dus zijn eigen inkomen verdienen (rijk worden) en kan en mag personeel in loondienst aannemen. Maar is dus niet de directeur/eigenaar zoals wij die bijvoorbeeld kennen zoals Steve Jobs en Bill Gates. De winsten gaan in China dus naar de aandeelhouders, d.w.z. dus naar de bevolking. De bevoking en de overheid zijn dus de kapitalist (en krijgt de revenuen) en niet de ondernemer. Het kapitaal investeert in ondernemingen Ondernemers

Stop met al die aftrekposten

Enschede, 2 jan 2019. Het probleem van al die aftrekposten bij belastingen, zoals hypotheekaftrek, kinderbijslag, isolatie-toeslag, ziektekostentoeslag, woonwerktoeslagen en andere aftrekposten en toeslagen, is dat de sociaal-democratie dit mede allemaal bedacht heeft om geen loonsverhoging (aan de bron bij bedrijven) te hoeven eisen. Daardoor is wel de gewone belasting in Nederland vrij hoog geworden. En dat is nu een probleem aan het worden. Dat zie je in de USA en bij andere neoliberalen dat die hierop gaan zitten hameren. Terwijl die rechtse figuren juist weer niet bezuinigen op het leger, de politie, aftrekposten en veiligheidsdiensten. De bezem moet dus eigenlijk door dit systeem.

Bijna alles is gelogen of uit zijn verband gerukt

Enschede, 13 okt. 2018. Wat het westen allemaal over Stalin en Mao heeft geschreven is bijna allemaal gelogen of los van de context gehaald, net zoals bijna alles wat het westen schreef over Soekarno, Ho Chi Minh, Castro, Lenin, Arafat, Mandela of Lumumba was gelogen, misplaatst of uit zijn verband gerukt.

Het voeren van een bevrijdingsstrijd tegen het kapitalisme, imperialisme, kolonialisme of feodale syteem is namelijk geen kinderspel. De jonge sovjet staat in de peride 1917-1924, de latere Sovjet Unie tussen 1937 en 1945, China met zijn lange mars in 1948 en Cuba met zijn revolutie in 1957 hebben dat geweten. Nog immer is het westen kwaad dat die staten met wapens en via de gewapende strijd een socialistisch systeem hebben ingevoerd. Vandaar hun gebetenheid - tot op de dag van vandaag - op hun leiders.

Bijna alles wat je leest over Stalin is propaganda, leugens en haat. Al 100 jaar. Dat komt omdat Stalin 3 maal een revolutie heeft gewonnen. Dus 3 maal het imperialisme heeft verslagen. Eerst in 1918, toen in 1945, en daarna door zijn toedoen en zijn wapens in 1948 kon Mao en zijn communistische partij China bevrijden van het juk der armoede en het juk van de feodale tijd. Daarom haten de burgelijke partijen Stalin en schrijven ze samen met de burgelijke pers - tot op de dag van vandaag - de meest absurde dingen over hem.

Er klopt iets niet aan sociale verzekeringen en verplichtstelling.

Enschede, 2 okt. 2018. Waarom moet de werkende klasse - en m.n. de loonafhankelijken - zich al 70 jaar lang verplicht verzekeren? We noemen dat sociale verzekeringen. Als we premiebetalen gaan verplichten voor iedereen - nu ook voor flex, uitzendwerk en zzpers - zowel bij premie voor arbeidsongeschikheid, werkloosheid, pensioen, ziekteverzekering, trainingen, e.d. dan laten we de werkende bevolking dus alles zelf betalen i.p.v. dat de aandeelhouders dit soort gigantische kosten betalen. Weliswaar gebeurt het collectief. Dat moet er nog bij komen dat dat niet het geval is, en we aan de private verzekeringen moeten, maar ik noem dat systeem van verplichtstellen en eigen potjes niet sociaal, laat staan socialisme. Het is sociaal-democratisch denken uit de 60er, 70er en 80er jaren. Van het denken waar we ooit vanaf moeten. Er moeten juist meer rechten komen. Gratis onderwijs, gezondheidszorg, goedkoop reizen en wonen, e.d. De werkgevers hebben er zelfs belang bij dat er sociale verzekeringen zijn met verplichte premie-betaling. Want dan vallen mensen niet zo snel terug in de bijstand. Immers de bijstand is wel een recht. Bijstand wordt betaald uit de Algemene Middelen en is dus ook geld van de rijken. Daar willen ze zo veel mogelijk vanaf. Daarom dwingen ze de werkers richting (collectieve) verzekeringen, want dat is hun geld en NIET het geld van de werkgevers, d.w.z. de aandeelhouders. De aandeelhouders - de kapitalisten - de bezittende klasse - blijven/blijft al 70 jaar buiten schot.

Hoe ontstaan godsdiensten, religies, etc.?

Enschede, 2 okt. 2018. De oorsprong van religies en godsdiensten ligt - naar mijn mening - als je bij het graf van staat van een geliefde. Daar sta je dan opeens met je mond vol tanden. Je fantasie slaat op hol. Mensen gaan dan van alles zeggen of roepen. Tegen kinderen zeg je - bijvoorbeeld - "hij/zij leeft voort" ergens "in een hemel". Volkomen onnozel, maar dat soort dingen ga je dan zeggen tegen kinderen als ze op zo'n moment een pijnlijk verdriet hebben. Ook zijn er mensen die er een soort ritueel van maken, zand op de kist gooien of een lied aanheffen. Die voormannen gaan zich als priester opwerpen en zeggen uw geliefde leeft voort of zo iets geks als "later zien we elkaar weer allemaal". Mensen troostende woorden opzeggen en bij elkaar klonteren. En dan heb je op een gegeven moment een soort religie. Uiteindelijk gaan die personen ook optreden bij geboortes of huwelijken.

Godsdiensten, religies, etc.

Enschede, 2 okt. 2018. Gelovig zijn of religeus is gekte. Het heeft hooguit iets te maken met respect voor je voorouders en komt vooral voor bij Turken en Marokkanen maar ook op de bible-belt. Maar door voortschrijdend inzicht zou je alles moeten achterlaten. Probleem is dat je dan het idee van een veilig huis vaak mist. Daarom moet er een links culturele vervanging voor komen. En die is er eigenlijk nog steeds niet goed. Daarom vluchten sommige mensen weer terug naar vroeger. Toch maar niet doen. We moeten de weg vervolgen van niet-weten naar wel weten, dus wetenschap, scholing en techniek om de armoede van de onderlaag - wereldwijd - te bestrijden. Dus goede boeken lezen; en vooral geen verkeerde, rechtse boeken of rechtse filosofieën gaan aanhangen.

De kern van het dividentdebat

Enschede, 21 sept. 2018. De heer De Waard vroeg deze week in de Volkskrant of 5 procent meer loon te veel of te weinig is? Vijf procent is natuurlijk niet veel in het licht van de hoeveelheid geld dat door de CFO's en CEO's elk jaar of elk half jaar naar de aandeelhouders wordt weggesluisd. Die hoeveelheden geld moeten omgebogen worden naar de loonafhankelijken. Nota bene de mensen die het met hun arbeid, hoofd of hand, hebben verdiend. Maar dat is een hele kunst in het westen.

  Vroeger werden directies of ondernemers gezien als kapitalisten, maar dat is tegenwoordig uitzonderlijk. Tegenwoordig zijn dat de aandeelhouders de kapitalisten. Ondernemingen zijn - mede door de ervaringen van de Chinese communistische partij - dingen om geld te verdienen.

De kwestie is dus naar welke groep mensen die geldstromen, die de CFO's en CEO's moeten doorsluizen, gaan. Dan kom je op het eigendomsrecht. In het westen zijn dat een handjevol aandeelhouders in China is dat de gehele bevolking. Immers socialisme ('socialisme 2.0'). Het geld kan niet verdwijnen uit China. In het westen wel. Daar kan het geld zodra het is overgemaakt naar die ene 'kapitalist', gestald worden in een belastingparadijs. Inderdaad dat geld verdwijnt uit een land waar het werd verdiend, schreef de heer De Waard goed. Daarom hinken westerse regeringen altijd op twee gedachtes: belasting heffen bij de bron, bij de onderneming, via vennootschapsbelasting of bij de ontvanger bij hun inkomstenbelasting, 'in box 3', bij de kapitalisten in Engeland, België, de USA, Wassenaar, Bloemendaal of het Gooi. Nederland doet dat nog steeds bij alle twee. Maar dat is in feite min of meer onhoudbaar, immers dubbelop zullen 'ze' dan schreeuwen; en dat hoor je dan ook; vooral de laatste tijd. Immers de aandeelhouders in Wassenaar, Bloemendaal en 't Gooi kun je wel pakken, maar de rest niet.

Er moet dus een goed en eerlijk Europees of internationaal systeem komen. Maar hoe? De overheid is zelf ook werkgever. Zit ook in zo'n soort dilemma. De CEO's en CFO's van bedrijven worden met dikke salarissen, bonussen, aandelen of opties door de aandeelhouders omgekocht via de raad van commissarissen (die ook meestal zwijgen). Die CEO's en CFO's zullen - in het westen - geld blijven doorsluizen naar de aandeelhouders en never nooit geld gebruiken voor salarisverhogingen.

Het Rijnlands-model, het Derde Weg-model en de sociaal-democratie komen er niet uit. Blijft over: het socialisme. Leren van China; van het socialisme 2.0: ondernemers zijn geen kapitalisten. De werkenden horen samen met de bedrijfsleiding de opbrengst van een onderneming te krijgen. Het kapitaal moet weer gewoon een kostenpost worden. Kapitalisten bestaan dan niet meer. Alleen spaarders. Spaarders krijgen 3, 4 of 5 procent. Meer hebben ze toch niet nodig?

De kern van het pensioen debat

Enschede, 21 sept. 2018. Het gaat erom dat er iets niet klopt met die pot van 1400 miljard in Nederland. Omdat er maar 28 miljard uitbetaald wordt per jaar en er per jaar 32 miljard binnenkomt [Omtzigt en Ulenbelt (ex-CPN)]. Ra ra waarom is die 1400 miljard er dan? Iemand eet die ruif leeg. Wij krijgen niks. Verdeel die 1400 miljard dan als het beheer zo moeilijk of duur is.

De Volkskrant en de pensioenen

Enschede, 17 sept. 2018. Waar haalt de Volkskrant vandaag de opmerking vandaan "dat de jongeren indirect de 45-plussers subsidiëren bij hun pensioenopbouw" [p.4] en dat "de premie voortaan ten goede moet komen aan de premiebetaler" [p.4]? Dat tweede is toch logisch en is toch al het geval! Wat zeurt de Volkskrant. Of bedoelen ze met die opmerking iets anders? En die eerste opmerking is (ook) gewoon niet waar. Waar haalt de Volkskrant deze onzin toch vandaan?

De Volkskrant schrijf vandaag nog meer. Namelijk "dat de FNV in 2010 een akkoord sloot met Rutte I" [17/9/18, p.4]. Maar "dat akkoord werd naar de prullenbak verwezen". De FNV "gokte" - volgens de Volkskrant - "liever op rentestijging die de pensioenfondsen zou redden i.p.v. te kiezen voor fundamentele hervorming".

Ik herken me daar niet in. Wat ik wel weet is dat we niks aan de aanvullende pensioenen wilden veranderen. We wilden alleen gewoon geld zien uit de potje van 1400 miljard euro. Wij vonden dat je makkelijk kon indexeren!

Ten tweede wilde we een goed pensioensysteem voor flexwerkers, uitzendkrachten en ZZPers die nu nul komma nul premie betalen. Maar dat moet je los zien van ons huidige geweldige aanvullende pensioensysteem. Die twee dingen staan los van elkaar. Moeten en kunnen gewoon los van elkaar worden opgelost. Dat kan gewoon een nieuwe pot worden met en iets andere regeling van betalen en uitkeren. (Dat moeten de ZZPers dan verder zelf oplossen.) (Daar hebben ze geen anderen bij nodig.) Mensen die die twee dingen willen koppelen, moeten beseffen dat ze geld van ons premiebetalers, 1400 miljard euro dan aan het verkwanselen zijn of bezig zijn het voor iets anders te gebruiken dan voor onze uitkeringen.

Ten derde willen we gewoon stoppen met het verhogen van de AOW-leeftijd. Want daardoor hebben de pensioenfondsen een cadeautje gegeven van ongeveer 32 mijlard euro - zie elders - wat ze niet aan ons hebben hoeven uit te betalen...

Iran, Irak en Syrie (een stukje geschiedenis)

Enschede, 15 sept. 2018. Toen in 1979 de communisten samen met de moslim-wereld (in Perzie, maar ook elders) de hegonomie van de USA begonnen aan te tasten, kwamen de USA bijna onmiddelijk in aktie om haar hegonomie in het Midden Oosten (m.n. ook in Iran en Afghanistan) terug te winnen. Dat deed ze niet zelf maar liet het vuile werk doen door anderen. Wat ze deden met opgefokte moslims en daarvoor in het leven geroepen moslim-extremisten in 1979, in Afghanistan, is genoegzaam bekend. In Iran deed men dat via Irak. Irak werd opgestookt om de ayatolla's in Iran te verdrijven en de ayatolla's zelf werden opgestookt om een kleine 1 miljoen communisten - die mede geholpen hadden de Sjah te verdrijven - te vermoorden. Door de Iran-Irak-oorlog - waar bij om de beurt de partijen satellietfoto's kregen van de posities van 'de vijand' - werden beide landen economisch volledig uitgeput en grotendeels beiden verwoest. De USA was de lachende derde. Daarna moest Irak zelf nog verwoest en uitgeschakeld worden, en in het hok van het neo-liberalisme en het westen gedreven worden. Dat gebeurde in twee stappen. Eerst de Golf-oorlog en daarna de via Koeweit uitgelokte tweede oorlog die Saddam Hoesein uiteindelijk de kop kostte. Toen Iran en Irak waren uitgeschakeld, was Syrie aan de beurt. Wederom werd het moslim-extremisme opgetuigd en uit alle delen van de wereld bij elkaar geharkt (Bosnie, Kosovo, Afghanistan, Tsjetsjenië en andere delen van de moslim-wereld waar het extremisme onder jongeren aanhang kreeg). Hierbij kregen de soenieten uit Irak die door de USA waren vernederd, de gelegenheid zich te revancheren. Dit bonte gezelschap werd van af de eerste minuten als "de gematigde oppositie tegen Assad" voorgesteld. In werkelijkheid waren het allemaal pionnen van het westers imperialisme die de laatste hindernis in dit deel van de wereld moesten opruimen. Ze werden wederom vorstelijk betaald uit alle delen van de westerse wereld. Uoor de USA, de UK, de EU, Saoedi Arabie en Qatar.

MAAR DIT MISLUKTE COMPLEET.

Niet alleen Syrie hield 7 jaar stand, ook Iran werd sterker en sterker. Zelfs in Irak wordt de USA stapje voor stapje teruggedrongen. Idem in Afghanistan. Het eindspel (in Idlib) zal bloedig worden: een pandimonium in de psychologische oorlog (bij ons in de media) en een pandimonium (op het slagveld in Syrie), in die laatste provincie die nog bevrijd moet worden.

Zie over Syrie ook mijn stukjes van 2 mrt. 2011, 10 aug 2012, 30 dec 2012, 17 juni 2014, 23 okt 2015, 27 dec 2016 en 3 mrt 2018.

Het dividendbelastingsdebat

Enschede, 10 sept. 2018. Vroeger werden ondernemers 'de kapitalisten' genoemd. Toen we eenmaal doorhadden dat we op het nationaal en internationaal financieringskapitaal, de kapitaal bezitters en de aandeelhouders, moesten focussen, begrepen we de rol van de ondernemers beter. Ondernemers zijn niet 'de kapitalisten'. Dat was en is het nieuwe inzicht. 'De kapitalisten' zijn de mensen die geld met geld maken door niets te doen. Zij zijn de mensen die de winst en de meerwaarde uit arbeid opstrijken. De onderneming is voor hen slechts een vehikel. Nu is ook beter de situatie in Nederland met de ondernemer, de ZZPer en de situatie in China met 'hun' ondernemers te begrijpen. (Wordt vervolgt en zie verderop.)

Niemand pakt het hoofdprobleem aan in het dividendbelastingsdebat

Enschede, 31 aug 2018. Het gaat om de verhouding in het totale bedrag van de vennootschapsbelasting (van Shell en Unilever) en het inkomen van Nederlandse belastingplichtigen in box 3 van de inkomstenbelasting. Wie betaalt wat aan de staat der Nederlanden. De verhuizing van hun hoofdkantoren naar Nederland kost ons - juridisch en belastingtechnisch - nu eenmaal zo veel geld. Omdat buitenlandse aandeelhouders nu eenmaal niet twee keer willen betalen. PvdA, GL en SP horen nu het principiële debat aan te gaan over hoe ze de winsten van multinationals in het algemeen willen aanpakken, en niet bij dat bedrag van 1.4 of 2 miljard blijven steken. Want dat bedrag is feitelijk peanuts vanwege de kwestie waar het echt om gaat: er moet iets gebeuren om geld terug te krijgen van de factor kapitaal (k) terug richting de factor arbeid (a) [Picketty, blz. 37]. Maar ja PvdA, GL en SP hebben het liever over miljoenen dan over honderden miljarden waar ze het eigenlijk over zouden moeten hebben. Ze denken klein i.p.v. groot. (En de VVD lacht.) Mede omdat links in de Tweede Kamer geen verstand van verhoudingen meer heeft; en ook geen durf om de aandeelhoudersklasse aan te pakken. Het doet me sterk denken aan die 300 gemeentes in Nederland die allemaal miljoenen en miljoenen gemeenschapsgeld besteden aan subsidies om bedrijven te trekken en uiteindelijk krijgt maar een van de 300 Nederlandse gemeentes dat bedrijf. Kassa.

Het zogenaamde werkgeversaandeel

Enschede, 28 aug 2018. De FNV heeft ontdekt dat de werkgevers in Nederland hun ‘werkgeversaandeel’ niet meer betalen. Notabene een belangrijk onderdeel van ons gewone brutoloon. Vorig jaar hebben de werkgevers zodoende samen al 6 miljard euro uitgespaard. Die mensen die het betreft, komen er dan op hun 65ste, 66ste of op hun 67ste achter dat ze onvoldoende aanvullende pensioen krijgen. Kassa. Het gaat dus alleen maar beter voor de werkgevers met al die flexwerkers, uitzendkrachten en zzpers die onvoldoende premie-inleg hebben voor een volwaardig pensioen. En ook niet bij de pensionado's die al 10 jaar geen indexatie (prijscompensatie) hebben gehad. Terwijl de potjes van de pensioenfondsen barstens vol zitten. Het geld - het kapitaal - klotst in feite tegen de plinten. Weliswaar allemaal belegd, maar wij zijn er toch de aandeelhouders van? De potjes van onze pensioenfondsen worden door de politiek, de EU, de EU-bank in Frankfurt en de Nederlandse bank kunstmatig klein gehouden. Schande.

Wij hebben - gewoon - een grote aandelenportefeuille

Enschede, 28 aug 2018. Dat de Nederlandse Bank de Nederlandse spaarbanken grote buffers aan laat houden is prima te snappen. Terwijl ze aandeelhouders met grote bezittingen niks verbieden. We leven in een kapitalistisch landje waar alle private aandeelhouder uit het Gooi en Wassenaar met giga-grote portefeuilles, vol met aandelen, onroerend goed en obligaties alle opbrengsten (de 'revenuen'), haast belastingvrij - en soms nog met subsidies erbij - kunnen aanwenden om er de gekste dingen mee te doen. Maar nu wij - via ons pensioenfonds - eigenaar zijn van een portefeuille met 1400 miljard aan aandelen en obligaties mogen we daar opeens van de Nederlandse Bank geen vruchten van plukken. Terwijl iedere aandeelhouder met een aandelenportefeuille dat wel mag!

Drie manieren om tegen de kapitaal-bergen van de pensioenfondsen (ABP, PGGM, FME, etc) te kijken

Enschede, 22 aug 2018. Je kunt als communist - marxist - op drie verschillende manieren naar de pensioenpotten kijken die samen 1400 miljoen euro waard zijn; verdeeld over de circa 200 grote en kleine pensioenfondsen:

Ten eerste: Het aanvullend pensioensysteem van Nederland is “een ordinair kapitalistische systeem”. Alleen de kapitalisten worden hier rijk van. Immers al het geld is naar ondernemingen gegaan. Er is geen geld in kas. Alles is in waardepapieren gestopt. En hebben die t.z.t. nog wel waarde? Ze staan wel op de balans, maar wie zegt dat ze de waarde niet al reeds in 2008 verdampt is en binnenkort oninbaar blijken te zijn. Ten tweede: Dat “kapitaal is nergens voor nodig” want er komt per jaar meer aan premie binnen dan er per jaar als uitkering uit gaat. Bijvoorbeeld: in 2014 alleen al IN=32 miljard en UIT=28 miljard [Bron NRC 2015]. Ten derde: “Die 1400 miljard is kapitaal van de werkende klasse”. Beter gezegd: van de loonafhankelijke klasse, de arbeidersklasse in de ruimste zin van het woord. Alle revenuen zijn dus van ons! D.w.z. net als in een socialistische systeem, waar de revenuen uit het kapitaal (het nationale financieringskapitaal) ook RECHTSTREEKS ten gunste van de totale bevolking komt.

Alle drie deze manieren zijn plausibel. Maar de ene manier is meer plausibel dan de ander. Manier 3 is eigenlijk de manier waarop je als communist moet kijken. Het is kapitaal van alle loontrekkenden die de afgelopen 70 jaar (en langer) hebben ingelegd. En dat kapitaal rendeert met gemiddeld 7% per jaar. De neoliberalen van D66 en VVD willen met die fondsen aan de haal. Sterker nog: het internationale kapitalistische systeem vinden de meeste pensioenfondsen voor een deel nuttige idioten. Die ze graag van alles aansmeren. Vooral rotzooi. Duur betaalde aasgieren vreten ook nog eens onze winst van de beleggingen op. Uit onze ruif. Bestuurders krijgen soms exorbitante jaarlonen en premies om daarover te zwijgen. Maar de opbrengsten komen ons toe en niet die duur betaalde extern ingehuurde deskundigen. Die vaak helemaal niet zo deskundig zijn.

Door de ingewikkeldheid van het aanvullend pensioensysteem - en vooral door zienswijze 2 - is het vertrouwen van de loonafhankelijke bevolking - de premiebetalende pensioenopbouwers en gepensioneerden - behoorlijk ondermijnd. Dat komt niet door het systeem op zichzelf. Iedereen voelt nattigheid. Instinctief heeft iedereen liever een omslagsysteem. Ook bij de aanvullende pensioenen. Want dan betalen de inleggers naar koopkracht van het moment; en de uitkeringsgerechtigden van het moment krijgen dan ook naar koopkracht van dat moment. Zoals de AOW. Dat is veel eerlijker. Iedereen voelt wel dat een systeem dat op kapitaal gebaseerd is iets met kapitalisme te maken heeft. En dat er gewone aasgieren zijn, met dure uurlonen, en dat er naast die ‘gewone’ aasgieren ook nog buitengewone aasgieren zijn. Die de hele pot willen beheren.

Het gekke is dat ondanks dit enorme vermogen, de pensioenen de laatste 10 jaar niet zijn geïndexeerd! Met dit vermogen waarmee zelfs zonder nieuwe inkomsten aan premie en rendement, onze pensioenuitkeringen 40 jaar kunnen worden uitgekeerd. Daarvoor is immers jaarlijks ca. 30 miljard nodig. Pure diefstal dat er bij het ABP pensioenfonds al 10 niet geindexeerd is en bij sommige pensioenfondsen al 12 en bij kleine pensioentjes en kleine pensioenfondsen - o.a. klein electrometaal - zelfs al 33% gekort is. Door de plannen tot herziening van het pensioenstelsel, met bijv. individuele potjes, plaveien de neo-liberalen de weg om de fondsen te kunnen liberaliseren c.q. verder te kunnen privatiseren en daarmee dit enorme bedrag te ontfutselen aan de huidige eigenaars - de premiebetalende deelnemers en gepensioneerden - (ongeveer 8 miljoen betrokkenen) met schending van hun zeggenschap over het door hen opgebouwde vermogen! De werkgevers willen lastenverlichting door het zogenaamde 'werkgeversaandeel' af te stoten. Dat is nu al stilzwijgend per jaar 6 miljard geworden. Maar het woord ‘werkgeversaandeel’ is al decennia een misleidende term. Aan die term ontlenen de werkgevers het recht mee te doen in de onderhandelingen met de overheid in de SER. Het begrip is net zo misleidend als het begrip 'werkgeversaandeel' bij de arbeidsongeschiktheidswet en de werklozenuitkeringen. Immers het gehele ingelegde bedrag aan premies is verdient door arbeid. Het geld is daardoor niet meer van de werkgevers. Het begrip gebruiken ze om ons psychologisch te misleiden, zeg maar om onwetenden wat een brutoloon is te chanteren. Al die potjes die er in Nederland zijn, is niet het geld van de werkgevers, maar geld van ons (de loonafhankelijke klasse)!!

Het internationale grootkapitaal heeft uiteindelijk meer te vertellen dan 'de democratie'

Enschede, 16 aug 2018. Wij communisten weten wel dat onze regeringen de afgelopen jaren alles hebben geprobeerd om het idee van socialisme kapot te maken. Niet alleen in de Koude Oorlog, maar ook daarna, in een niet aflatende psychologische oorlog. Dit om te trachten de harten en de positieve gevoelens van de bevolking die er voor onze ideeën zijn, om te polen. Dat alles betaalt met het belastinggeld dat de werkende klasse zelf ieder jaar maar weer via belastingen en BTW alles moet ophoesten. Zo krijgt de bevolking allerlei smerigheid over zich uitgestort die ze zelf betaalt. Over iets dat in principe goed is: een socialistische maatschappij die de chaos in de wereld die de economische en financiële crisis die het kapitalisme heeft veroorzaakt, prima kan opvolgen.
In 2015 verscheen er in de burgerlijke pers een artikel over een boek dat er een bevestiging van was. Het boek is vertaald en heet in de Nederlandse vertaling ‘Gekochte tijd, de uitgestelde crisis van het democratisch kapitalisme’. Geschreven door een zekere Wolfgang Streeck, een Duitse professor, en met een voorwoord van Ewald Engelen.
Schokkend is zijn uitleg hoe de democratie om zeep wordt geholpen. Omdat regeringen geld lenen op de internationale kapitaalmarkt en staatschulden een grote rol spelen bij bezuinigingen hebben niet de burgers van een land meer zeggenschap over de begrotingen van dergelijke landen, maar de kapitaalschieters. En die kapitaalschieters is de wereldwijde kapitalistenklasse. Ook laat hij – in een hoofdstuk getiteld van belastingstaat naar schuldenstaat - zien hoe overheden op een gegeven moment niet meer in staat zijn om van een samenleving die bestaat uit particuliere bezitters de middelen los te krijgen die zij nodig heeft ter vervulling van haar groeiende takenparket. Mede om de kosten te betalen om de bevolking koest te houden en hen via dure en slimme psychologische middelen van socialistische ideeën ‘af te helpen’.
Dit leidt bij regeringen tot machteloosheid jegens de internationale financiële markten bij staten die na de neoliberale ommekeer dan alleen nog in naam soeverein zijn. Een voorbeeld is de huidige situatie Turkije. Erdgogan heeft wel zijn schulden bij de wereldbank en het IMF geminimaliseerd, wat slim was, maar niet zijn schulden bij de wereldwijde kapitalistenklasse. Dat maakt dat Turkije nu moet opboksen tegen de aanval op zijn geldeenheid, de Lira. De binnenlandse democratische instrumenten van de Turken zijn hierbij machteloos. Het internationale kapitalisme bepaalt voortaan het beleid in kapitalistische democratieën. Regeringen worden volledig in beslag genomen door bezuinigingen en leningen omdat anders hun begrotingen niet meer op orde zijn te krijgen en er alsnog de pleuris in hun land kan uitbreken.
Het internationale grootkapitaal heeft uiteindelijk meer te vertellen dan 'de democratie'. Ze spelen het spelletje via de begroting, die door hun eisen dus nooit sluitend is te krijgen.
[Zie Wolfgang Streeck. Gekochte tijd; de uitgestelde crisis van het democratisch kapitalisme. Leesmagazijn. 2015. Pagina 67, 103, 121, 141 en 169]

Boerenbedrijven

Enschede, 22 juni 2018. Ik denk dat de tijd voorbij is en dat boeren met een gezinsbedrijf moeten gaan nadenken dat het zo niet langer meer kan dat alles in de landbouw op de nek van één persoon terecht komt. De investeringen en de uitdagingen die het hoofd moeten worden geboden zijn te groot geworden voor eenmansbedrijven of gezinsbedrijven. Het is uitbuiting geworden op een schaal die we in de zestiger jaren niet voor mogelijk hebben gehouden. Het komt er op neer dat dit soort bedrijven hun hele leven in de schulden blijven zitten en er ook nooit meer uitkomen. Zeker in ons soort kapitalistisch neoliberale maatschappijen. Misschien leuk voor de RABO-bank, maar niet voor de gezinnen. Van wie is het bedrijf uiteindelijk? Toen Sicco Mansholt in 1950 als eurocommissaris aantrad dacht hij meer in termen van cooperaties en keek hij zelfs naar de Sovjet Unie en wist hij blijkbaar dat je het individuele boeren in de moderne tijd eigenlijk allemaal niet aan kunt doen. Zeker met al die regeltjes. Toch ging hij met Nederland en de EU de weg in richting eenmansbedrijven. Daar zijn we nu duidelijk op grenzen gestuit. Wordt het niet eens tijd om dit individualisme en individualistisch geploeter achter ons te laten en de richting van cooperaties, sov-chozen of kol-chozen - als men nog weet wat het is - in te slaan. En de uitbuiting achter ons laten?

Alles wordt uit de duim gezogen, verkeerd beoordeeld en/of uit de context gehaald

Enschede, 19 juni 2018. Bijna alles wat ze over Stalin schrijven en bedacht hebben is valse informatie. Want alles wat ze over Lenin schreven was immers ook vals. De nu al honderd jaar durende psychologische oorlogsvoering tegen het socialisme (eerst tegen Lenin, toen Stalin en later Mao) komt allemaal uit de koker van onze meest meedogenloze tegenstander: het groot-kapitaal, het imperialisme, allerlei kapitalistische belangengroepen. Er wordt altijd op de man gespeeld. Want dat is het kwetsbaarste onderdeel in de strijd voor een betere en rechtvaardige wereld. De bezittende klasse met haar onmetelijke rijkdom, ingekochte slimmigheid en haar peilloos diepe haat bepaalt en betaalt en zet de lijnen uit voor alle anticommunistische laster.

Bijna alles over wat er aan anti-communisme is bedacht en uit de duim gezogen tussen vooral 1918 en 1940 (Hearst, Conquest, Getty en Trotsky) en ook alle rotzooi tussen 1945 en 2018 (Radio Free Europe, Solzjenitsyn, Radio Liberty, Timothy Snyder, e.d.).

Lakeman valt de Nederlandse Bank aan over hun bemoeienissen met het pensioensysteem

Enschede, 18 juni 2018. De afzonderlijke pensioenfondsen worden tegenwoordig gedwongen om langlopende staatsobligaties uit de eurozone (op-) te kopen. Deze langlopende waardepapieren hebben een rendament van onder de 1%. Ze zijn dus onrendabel. Als pensioenvoorzitters dit beleid van de Nederlandse Bank (en de Europese Bank) niet ondersteunen worden ze zwart gemaakt en vaak direct gewoon ontslagen. Lakenman vertelt dit op internet. En hij geeft als voorbeeld het pensioenfonds voor huisschilders. Niet alleen pensioenfondsen oeten die obligaties kopen maar ook verzekeringsbedrijven. Deze waardepapieren herbergen volgens Lakeman "dodelijke risico's".

Is ons pensioensysteem nou zo moeilijk?

Enschede, 16 juni 2018. Het pensioensysteem zit eigenlijk eenvoudig in elkaar. Je moet de grote lijnen even weten. Het is alleen duister gemaakt. Ten eerste wordt het duister gemaakt omdat de buffers (van pakweg 1400 miljard euro van de ongeveer 200 fondsen) niet worden leeggegeten door de uitkeringsgerechtigden maar door een leger hele dure externe deskundigen en profiteurs. (Vooral bij het ABP.) Ten tweede wordt het duister gemaakt omdat die buffers al 60 tot 70 jaar lang essentieel zijn voor de financiering van ons Nederlandse kapitalistische systeem. Ten derde omdat het publiek de AOW en de aanvullende pensioenfondsen steeds door elkaar haalt. De politici - als het ze uitkomt - trouwens ook. (Dat mistgordijn laat men in de media graag hangen.) Ten vierde zijn alle discussies over ouderen en jongeren eenvoudig uit te leggen. Ten vijfde omdat geen enkele politicus - behalve Omtzigt en Ulenbelt - maar die zijn monddood gemaakt of weg - in Nederland durft te zeggen dat er wellicht een grote crisis uitbreekt en dat dan de buffers verdampen. (En er dus lijken in de kast liggen.) Maar - ten zesde - ook niet omdat er de komende 40 jaar genoeg aan premie-gelden per jaar binnenkomen dan er per jaar aan uitkeringen betaalt moet worden. (Want dan moeten de beheerders met de billen bloot. [Namelijk vanwege het jaarlijkse IN-is-groter-dan-UIT-verhaal. Zie elders.]

Hierboven staat het negatieve verhaal. (Private verzekeingsbedrijven hebben er belang bij om ons pensioensysteem daarom af te kraken. Ik uiteraard niet.) Ik wilde alleen maar zes kanttekeningen plaatsen; ter leerling en ter vermaak. Er is namelijk ook een keerzijde. Daar gaan politici aan de linkerkant zelden op in. En dat is het meer positieve verhaal. Dat positiever verhaal is dat er meer dan 1300 miljard euro - sommigen spreken van 1700 miljard euro - in handen is van de arbeidersklasse! (Twee of drie maal zo groot als ons Bruto Nationaal Product BNP!) En dat is dus een vorm van socialisme. Immers het is geld van de arbeidersklasse. (Arbeidersklasse gedefinieerd in de ruimste zin van het woord.) Immers de meerwaarde (c.q. de winsten) komt in principe de arbeidersklasse toe. Zij zijn immers de bezitters van dat kapitaal! Net als in socialistische landen. Alleen de beheerders van de Nederlandse fondsen laten de opbrengsten - de 'revenuen' - van het kapitaal niet richting arbeidersklasse vloeien...

Weet men nog wel wat een diktator is?

Enschede, 16 juni 2018. Nederlanders weten niet eens mee wat een diktator is of wat een diktatuur is. (Ik had er vandaag weer eens zo een in de kroeg.) Ook denken velen in Nederland dat er geen verschil meer is tussen links en rechts. Dat wordt ze allemaal aangepraat. Vroeger gebeurde dat een een uurtje per week - op zondag - in de kerk; tegenwoordig gaat dat permanent via de media; en laten ze zich soms wel vier uur per dag op radio en TV hersenspoelen. Want er bestaan alleen maar rechtse dikators en rechtse dikaturen. En als je je laat aanpraten het verschil niet meer te hoeven weten tussen 'links' en 'rechts', snap je ook niks meer van staken en/of 'klassenstrijd'. Laat staan dat je met ons samen vakbondsmacht mee helpt opbouwen tegen onze rechtse regering.

Het basisinkomen

Enschede, 13 juni 2018. Een basisinkomen is per definitie socialisme. Daarom komt het er voorlopig niet. Want de bezittende klasse zal het niet vrijwillig gaan betalen. De werkende klasse ook niet.

De situatie met de pensioenen (I)

Enschede, 6 juni 2018. De vakbond heeft met haar 3 eisen - over de AOW-leeftijd, de indexering en de ZZPers - en met haar akties daaromtrent een belangrijke eerste overwinning behaald. De aanvullende pensioenen blijven collectief en sociaal. En de werkgevers hebben we aan onze kant kunnen krijgen. Blijkbaar snappen die ook wel dat het ons eigen geld is en dat iedereen daar af moet blijven.
De kranten blijven echter de meest onzinnige dingen over onze pensioenen zeggen. Ze herhalen haast iedere dag dat “de jongeren de klos zijn”. Deze schandalige leugen blijft maar verkondigd worden. Als de huidige werkenden minder premie dan de voorgaande generatie betaalt (18% i.p.v. 20%) en ZZPers niet zorgen dat ze uberhaupt aan hun oude dag denken, krijgen ze inderdaad een probleem. Zeker als je dan vlucht naar een private verzekering. Het ‘probleem’ ligt dus niet bij de ouderen! De huidige generatie werkenden wil blijkbaar hun koopkracht - nu ze nog werken - opeten. Dat heeft niks met “de voorgaande generatie te maken”, een generatie die altijd 20% premie heeft betaald en meestal geen pensioengat had. Het probleem van een pensioengat ligt ook niet aan de ouderen. Dat ligt aan de werkloosheid en aan de gigantische hoeveelheid flex-werk.
Zo schreef de Volkskrant afgelopen zaterdag – op de voorpagina nota bene - nog steeds de bekende leugens op. Allemaal uit de koker van D66. De partij die die leugens maar blijft verkondigen. Namelijk “krijgen de jongeren nog wel pensioen?”. Pure stemmingmakerij dus! Verderop in die krant iemand die zegt “Het is een feit dat de pot op gaat”. Wie heeft dat die jongen aangepraat? Volgens mij weet de geïnterviewde niet eens het verschil tussen AOW en een aanvullend pensioen. Weer even verderop in die krant: “ik ben in vast dienst bij een ICT-bedrijf maar bouw geen pensioen op”. Tsja, hoe stom kan je wezen. Hoe stom kan je zijn? Zijn baas lacht zich rot. Die betaalt dus ook geen premie voor hem. Hoe stom kan je zijn als ICTer? Dan volgt de grootste leugen: iemand zegt op en bloot in de Volksrant “door de vergrijzing moeten steeds minder werkenden het pensioengeld opbrengen voor een als maar grotere groep ouderen”. Heeft die persoon niet gezien dat dat alleen geldt voor de AOW maar niet voor een aanvullend pensioen, want het aanvullend pensioen is kapitaal gebaseerd en is gewoon ingelegd geld van de participant. Uitgesteld loon. Zelfs als niemand meer premie zou betalen, zouden de uitkeringen van de participanten geen cent omlaag gaan. Uiteraard wel de buffers. Maar dat is logisch. De buffers zijn nu eenmaal van de mensen die betaald hebben; niet van de mensen die niet betalen of niet betaald hebben.

Pensioenen II

Enschede, 6 juni 2018. De FNV heeft afgelopen week met de koppeling van haar 3 eisen een belangrijke eerste overwinning behaald in de publieke overtuigings-race dat individuele potjes een slecht plan is en een race naar de bodem. De werkgevers staan nu voorlopig aan onze kant. Immers zij zien – net als de vakbonden - ook wel dat je dan net zo goed het Amerikaanse systeem kan invoeren waarbij iedereen gedurende zijn werkzame leven zijn eigen aandelen koopt en hoopt op die manier eens een goede oude dag te hebben. In ieder geval zullen alle leden in ondernemingsraden in grote zowel als in kleine bedrijven zien en beseffen dat dat Amerikaanse systeem dat zo vurig bepleit wordt door D66 en sommige andere rechtse partijen, voor hen geen oplossing is. Ondernemingsraden kunnen hun bazen c.q. hun aandeelhouders best overtuigen dat een collectief systeem voor iedereen het beste is. Iedere loontrekkende heeft daarin hetzelfde belang. Zelfs de beter gesalarieerden. De pensioenpremie wordt maandelijks in een pensioenfonds overgemaakt en dat geld is daarna van de werknemer; ook het werkgeversaandeel is dan juridisch eigendom van de werknemer. Het beheer is in handen van de pensioenbesturen en – ik kan het niet genoeg benadrukken - zeker niet in handen van de overheid! Ook al is de overheid nog zo’n grote werkgever. Pensioenfonds-besturen mogen echter niet met de waan van de dag gaan meewaaien en hun zaak uit handen geven aan derden of aan private personen die zeggen dat “zij al die gelden van de werknemers wel even beter kunnen beheren”. Dat gevaar speelde de afgelopen 10 jaar enorm. De neo-liberalen van D66 liepen daarin voorop. Het werd zelfs op universiteiten en hogescholen door stafleden aan studenten verteld en vaak officieel geleerd dat dat de enige oplossing zou zijn voor het babyboomers-vraagstuk. En dat alle problemen door de ouderen kwam; ook en m.n. hun achterhaalde benaderingswijze om met individueel geld om te gaan. Gelukkig is dat tij nu voorlopig gekeerd. Maar waakzaamheid is nu geboden.
De vakbonden hebben drie eisen aan elkaar gekoppeld om sterk te staan: de 66 jaar of minder, de indexatie bij de aanvullende pensioenen en het probleem van de ZZPers. Die koppeling heeft gewerkt tot nu toe. Maar in deze nieuwe fase is het probleem van de ZZPer een blok aan de been. Er blijken weinig ZZPers lid van de vakbond te zijn en veel ZZPers moeten niets hebben van wat zij ‘betutteling’ noemen. De meeste ZZPers denken gewoon hun hele leven ZZPer te kunnen blijven en het wel redden tot ver na hun 65ste of 66ste. Ook denken ze zeer lichtzinnig - zoals de meeste middenstanders - over verzekeren. Niet alleen over “het regelen van een pensioen”, maar ook over het verzekeren tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid, denkt men nogal lichtzinnig. De strijd om de indexering van de aanvullende pensioenen kan dan wel eens helemaal in gevaar komen. Terwijl dat de drijvende kracht was in het hele pensioen-discussie en de pensioenstrijd van de afgelopen jaren. De senioren waren het kwaadste. Andere sectoren hoorde je niet. Immers het ging primair over miljarden euro’s die maar bleven vastzitten. Daar maakte de mensen zich kwaad om. Er blijkt zon verschrikkelijke hoeveelheid geld te gaan. Ons geld. Dat was de woede die afgelopen jaren eindelijk loskwam. Iedereen wist nu: er is geld zat bij de meeste pensioenfondsen. Wie of wat houdt ons dus tegen. Zou je zeggen. Doordat de discussie - plotseling - ook over het terugdraaien van de pensioengerechtigde leeftijd naar 66 jaar of lager ging, kwam de belangrijkste eis van de samenwerkende landelijke en regionale FNV aktiekomitees – daar waar de meeste woede en actiebereidheid over de indexering zat, zwaar onder druk.
Hoe moeten wij nu met ons eisenpakket strategisch en tactisch verder gaan. Moeten wij de drie eisen loskoppelen? Ik denk dat het beter is. De andere sectoren moeten maar hun strijd gaan leveren met de 66 of 65 jaar. En de ZZPers moeten maar strijd gaan leveren voor een goed aanvullend pensioen. Het is onmenselijk zwaar om dat de senioren te laten opknappen. We zijn uiteraard solidair met de andere sectoren, maar kunnen onmogelijk alles tegelijk behappen. Ook het FNV bestuur, de FNV-staf en de werkorganisatie kan dat in deze fase niet.

De Sovjet Unie is van buitenaf kapot gemaakt

Enschede, 1 juni 2018. De Sovjet Unie en haar socialisme is VAN BUITEN AF af kapot gemaakt door de grootste en smerigste psychologische oorlog die de wereld ooit gezien heeft. Die 'oorlog' begon al in 1917; daarna tussen 1937 en 1941 in alle hevigheid; en daar weer na 1946 op volle kracht. We stonden er bij en keken erna. De eurocommunisten (de Judassen in Italie, Spanje, Nederland en Frankrijk) gaven de Sovjet Unie de dolkstoot.

Sicco Mansholt was een bewonderaar van Stalin

Enschede, 31 mei 2018. Weten de Nederlanders wel dat Sicco Mansholt (euro-commissaris van landbouw in de jaren vijftig) heel erg keek naar de Sovjet Unie en naar hoe Stalin de landbouw had geregeld in cooperaties e.d.. [Bron Tubantia] Maar hij mocht het niet van de kapitalisten en van van de banken. Want dan kunnen de banken de boeren niet meer uitbuiten door hen miljoenen- schulden en miljoenen-investeringen aan te praten. Nu is het systeem in het westen van eenmansbedrijven helemaal op de klippen gelopen. Juist nu dus zou er gekeken moeten worden hoe Stalin het met al die kolgoses en sov-goses deed.

De drie grote linkse partijen hebben schuld aan geweld in Syrie

Enschede, 3 maart 2018. Ik snap niet waarom bepaalde mensen in de PvdA, SP, IS en GL (en VVD, CDA en D66) niet begrijpen dat alle ellende in het Midden Oosten voortvloeit uit regime changes die het Pentagon, de USA en Israel steeds plannen en uitvoeren en in Syrie 7 jaar geleden begonnen. Ze tonen zich nu slechte verliezers, net zoals hun lijf-bladen zoals De Volkskrant, Vrij Nederland en de NRC. Want ze willen maar niet begrijpen hoe het moslim-extremisme de Syrische wereld in de brand heeft gezet.

Banken hetzelfde als pensienfondsen?

Enschede, 1 febr 2018. De directeur van de Nederlandse Bank (Knot) moest deze week blijkbaar van Draghi, van Rutte en van Brussel komen zeggen dat het pensioenstelsel wel "hoge buffers moeten hebben omdat banken ook hoge buffers moeten aanhouden". Hij maakt bewust drie denkfouten (dus drie leugens): banken hebben geld. Fondsen niet. Fondsen hebben geen cash geld maar hebben aandelen, obligaties en vast goed. Dat is iets volkomen anders. Die 1700 miljard euro is geen gewone buffer in cash, maar zijn schuldpapieren. Die renderen gewoon gemiddeld met 7% per jaar. Het geld zelf is er niet meer, dat is al uitgegeven. Geld op een bank rendeert niet. Dat is (wel) een feit. Dat rendeert momenteel met nul komma nul per jaar. En de buffers van banken zijn wel erg laag. Te laag voor een bank-run. Slechts 7% ongeveer van al ons spaargeld is in voorraad. Dat is inderdaad gevaarlijk. Het 'probleem van de pensioenfondsen' daarentegen is totaal GEEN probleem. Daar bestaan geen bank-runs. De tweede leugen is dat het probleem van het aantal deelnemers - als er teveel zzpers komen - een probleem is. De derde leugen is dat 1700 miljard "onvoldoende is voor de jongeren" (en de ouderen)! Het probleem is juist dat de regering de premies voor jongeren verlaagd hebben van 20% naar 18%. Zogenaamd "om de koopkracht van hun groep - de premiebetalers - te verhogen". Door deze achterlijke en achterbakse wet bouwen de jongeren dus (veel) te weinig op voor later. En de ouderen kunnen (dus) makkelijk geindexeerd worden! Wat bezielt Knot?

Afscheiding

Enschede, 26 jan 2018. De Chinese communisten hebben het begrepen: Ondernemers zijn geen kapitalisten en kapitalisten zijn geen ondernemers. Lees alles in mijn nieuwe boek 'Socialisme 2.0'.

Vandaag in de NRC

Koerden/Catalanen

Enschede, 30 sep 2017. Over de Koerden en de Catalanen het volgende: stel je voor dat in Nederland of Belgie alleen de Brabanders zouden gaan stemmen...
Laat ik duidelijker zijn: de wapens oppakken om af te scheiden. Dat is onjuist. Dat is geen klassenstrijd. Dat veroordeel ik. Alleen gewapende bevrijdingsstrijd is zinvol. Nederland 1945, Angola, Portugal, Zuid Afrika, Indonsie, PLO/Fatah/PFLP, et cetera.. Dat is wel klassenstrijd.

Vluchtelingen

Enschede, 29 sep 2017. Het westen heeft van Afrika en m.n. noord Afrika een barbarij gemaakt. Men vlucht daarom daar naar toe waar men nog een baantje van 4.50 euro per uur hoopt te kunnen vinden. Schande schannde schande. Men wil immers kunnen leven, trouwen en een bestaan opbouwen. Dood aan het imperialisme. Het is een moorddadig systeem. Bush jr. en sr., Blair, Reagen, Kohl en de Clintons zijn de echte massamoordenaars met hun domme regime changes de afgelopen 70 jaar. Gelukkig zijn hun plannen in Syrie, Iran, Moskou (Poetin wippen), Peking (plein Hemelse Vrede) en Turkije (juli 2016) niet gelukt.

Race naar de bodem

Enschede, 28 sep 2017. De race naar beneden is de logica van het kapitalistische systeem. Het kent maar een richting. Vooral nu de dreiging van de Sovjet Unie is weggevallen. Mede omdat de sociaal-democratie ook daarom (om te dreigen) niet meer nodig is. Binnen dit systeem rennen we als lemmingen op de afgrond af. Het is nu inderdaad meer dan ooit: socialisme of barbarij.

Godsdiensten

Enschede, 27 sep 2017. Er zijn nu eenmaal mensen die denken dat een godsdient-aanhangen of (de) islam de oplossing is voor de problemen van een land of het punt op de horizon moet zijn. Dat is onzin. Socialisme als punt op de horizon is de enige oplossing.

exit Rutte

Enschede, 12 aug 2017. Laat CDA het premierschap op zich nemen - dwing Buma desnoods - en laat PvdA, 50+, SP, D66 en GL dat steunen. Dan zijn we van Rutte, de VVD en de hete adem van PVV af. Deze zeven partijen hebben 79 tot 83 zetels in Tweede Kamer! Doen dus! Eventueel PvD meenemen. Kabinet van zes - min of meer progressieve - partijen is dus mogelijk. Het is nu vakantie! Sla nu uw slag!

Het gaat om de bevolking

Enschede, 12 aug 2017. Je moet niet denken in termen van ras of volk, maar altijd (blijven) spreken van 'de bevolking van een land'. Want dat is wat geldt. Dat zijn alle ingezetenen. Van welke komaf dan ook. Net zoals je ook niet over Joden moet spreken, maar over joden (godsdienst). Dat mag wel: joden, moslims, christenen, ...

Noord Korea en de Trump

Enschede, 12 aug 2017. Niemand wil aanvallen en zeker Noord Korea niet. Maar als Noord Korea wordt aangevallen, willen ze zich min of meer kunnen verdedigen. Het zijn immers en soort luchtdoel raketten of raketten die vliegkampschepen kunnen treffen die ze inmiddels hebben. Dat recht heeft Noord Korea dan ALS hun steden worden gebombadeerd. Leuk is uiteraard anders. En het zal niet gebeuren. Maar dit is wel de volgorde.

Handen af van Venezuela, Noord Korea en Syrie

Enschede, 12 aug 2017. Handen af van Venezuela, Noord Korea (en Syrie natuurlijk)!! Eens zullen de regime changes weer als oorlogsmisdaad van het zwaarste soort, worden aangemerkt. Zoals inmenging in andermans aangelegenheden en een land binnen vallen of aanvallen op het Neurenberg-tribunaal wereldwijd juridisch is afgesproken. Is iedereen dat vergeten (behalve de SP en NCPN)?

NGO's en Amnesty in het bijzonder

Enschede, 12 aug 2017. Amnesty International (en andere NGO's) zijn al 40 jaar een onderdeel van de verwarrings-industrie. Lees mijn boek over 70 jaar leugens en bedrog. Daarin toon ik aan dat we al 70 jaar in de luren worden gelegd over alles wat met socialisme, communisme en hun leiders te maken heeft. Vergeet alles wat je de laatste 50, 60 of 70 jaar geleerd en gelezen hebt over communisten, Stalin, Lenin, Mao en Noord Korea. Niks was en is waar zoals het ons in de media decenialang verteld is en wordt.
Iemand schrijft: "Wil dat zeggen dat ieder land, politicus e.d. allemaal leugens vertellen?"
Mijn antwoord: Natuurlijk niet. Leugens zitten altijd verstopt in waarheden (m.n. verstopt tussen waarheden als koeien). Vooral bij vara, vpro, het historisch maandblad, de volkskrant en persbureau's zoals Reuters en AP.

Trump is in gevecht met de CIA, FBI, NSA en de Republikeinen

Enschede, 10 aug 2017. Trump is in gevecht met de CIA, FBI en met de republikeinen. En omgekeerd zij met hem. De deep state wil oorlog. Trump niet. Hoe dat gevecht afloopt weet ik niet. Gelukkig hebben we verstandige mensen in China en Rusland. Ik denk persoonlijk dat Trump met hen - in Syrie en Oekraine - toch mee wil doen. (Om de lieve vrede te bewaren?!) De deep state, de CIA, FBI, de tea-party en de Hillery-kliek willen dit niet. Die willen juist bepaalde zaken op de spits drijven.

We leven binnen het fascisme

Enschede, 29 juli 2017. Fascisme heeft altijd een vijand nodig, als de wereld onder controle van NATO is dan zullen er nieuwe terroristen opgeleid worden om tegen te strijden. Feitelijk zie je dat nu al met ISIS en daarvoor met Al Qaida. De eerste zet was al in de tachtiger jaren toen de VS Al Qaida in Afghanistan financierde en van wapens voorzag. We hebben : The War on Drugs, The War on Poverty, The War on Terror en The War on Radical Islam. Geen zorgen NATO maakt vijanden, het is een essentieel onderdeel van een fascistische ideologie

Ondernemers in China

Enschede, 28 juli 2017. Eindelijk snappen vandaag de jongens van de NRC en m.n. Oscar Garschagen, welliswaar heel laat, dat ondernemen in China heel anders is en gaat dan in de kapitalistische wereld. Ondernemers hebben namelijk enorme schulden, ongeveer 8000 miljard dollar, bij de staatsbank. En dat geld van de staatsbank is de som van alle spaartegoeden van 1.2 miljard Chinezen. Niet van de staat maar van de bevolking. De bevolking is dus eigenaar van de ondernemingen. Laat dat eens goed tot je doordringen. Oscar Garschagen snapt dat dus niet. Hij snapt sinds vandaag blijkbaar wel dat een socialistische maatschappij iets compleet anders is dan een kapitalistische maatschappij. Maar in de tekst van zijn hand van vandaag is het kwartje nog niet gevallen.

Hogere lonen

Enschede, 27 juli 2017. Rechtse mensen in Duitsland en Nederland schreeuwen moord en brand dat de koopkracht van de werkende bevolking te laag is. De Nederlandse vakbonden hebben - helaas - veel te weinig oog voor hogere lonen; maandelijks. Ze denken te veel - net als de PvdA - in termen van koopkracht en die een beetje te verhogen via belastingtoeslagen. (Via de jaar-opgaves.) Maar het probleem daarbij is dat belastingtoeslagen uit de Algemene Middelen komen. En die zijn voor 95 % ons eigen geld. Koopkracht kan DERHALVE maar op een manier verhoogd worden en dat is het weghalen bij de bedrijven zelf, de aandeelhouders, de winsten van de geldschieters en de aandeelhoudersklasse...

Rekenrente

Enschede, 30 juni 2017. Mensen - zoals sociaal-democraten - die denken dat het een complot is dat de rekenrente laag is, vergissen zich. De rente is laag omdat er wereldwijd te veel renteloosliggend kapitaal is. En waardoor de waarde van aandelen (enorm) overschat zijn. Dat kan klappen. Velen waarschuwen daarvoor. Marxisten al meer dan 20 jaar. [Mijn eerste ingezonden brief daarover scheef ik al rond 2002.]

Klassenvrede

Enschede, 29 juni 2017. Typische sociaal-democratische fouten zijn dingen als klassenvrede. Corperatisme noemen christen-democraten dat. Nu zitten we met een probleem dat 1700 miljard uitgezet kapitaal - min of meer - onbeheersbaar is. En het beheer van dat kapitaal (boven op het gewone beheer) 4 tot 5 miljard per jaar aan externe adviseurs kost. [Bron Omtzigt & Ulenbelt, vragen in de Tweede Kamer, 2014. Nooit antwoord op gekomen. Daarna elk jaar herhaald.]

Belegd vermogen wordt niet gebruikt voor uitkeringen. Waar voor dan wel? Er komt per jaar circa 29 miljard euro binnen bij de Nederlandse pensioenfondsen en er gaat (slechts) 24 miljard euro per jaar uit. Deze cijfers zijn bevestigd door Paul Ulenbelt (SP kamerlid woordvoerder pensioenen) en Omtzigt (CDA). Als je dat tot je door laat dringen is dat schrikbarend. Een buffer is dus eigenlijk nergens voor nodig. Dat geld hoort gewoon - en zeker nu - gewoon uitgekeerd te worden. De som van IN en UIT is eigenlijk al 50 jaar positief. Daarmee is een buffer in Nederlandse fondsen opgebouwd van op dit moment circa 1400 miljard. Bij het ABP circa 600 miljard. Dat geld zit grotendeels vast in 'belegd vermogen'. Maar waarvoor en voor wie? Daaraan kun je zien en merken dat er iets heel anders aan de hand is met onze pensioenfondsen. Die buffer is eigenlijk nergens voor nodig. Ons geld wordt voor iets heel anders gebruikt. Maar waarvoor? En door wie?

De Arabische landen wijzen een racistische staat af

Enschede, 15 juni 2017. Een staat alleen voor joden is racisme en de Arabische wereld wijst die gedachte af. Meer dan 95% van de wereldbevolking wijst die gedachte af. Het is achterhaald. Het is 100% institutionele discriminatie/racisme. Het lost antisemitisme niet op; integendeel. Het is ook nog eens - aantoonbaar gebleken - geen veilige haven voor joden, en kan op deze manier ook nooit worden gerealiseerd (immers er wonen andere mensen). Israel is voor iedereen, niet alleen voor joden. Een land voor christenen, moslims en joden. Gelijke rechten voor iedereen. Na 65 jaar is het geduld van zowel links als rechts op met Israel. Circa 180 staten steunen Israel al jaren niet meer. Alleen de PvdA, PVV, VVD en het Pentagon nog. Israël lapt al sinds 1949 elke resolutie aan hun laars. De enige resulutie die ze omarmden was die waarin een 'joodse staat' werd opgericht; die de zionisten onmiddellijk opvatten als een staat alleen voor joden.

Staten zijn iets anders dan volkeren

Enschede, 8 juni 2017. Ik schreef het al zo vaak: een staat is iets anders dan een 'volk'. Een staat is een verzekeringssysteem. Een 'volk' is een identiteit. Staten hebben een 'bevolking' en dat kan van alles zijn. Volkeren daar en tegen kunnen in verschillende staten leven. Grenzen lopen er vaak nu eenmaal dwars doorheen. Staten geven een ingezetene het recht op AOW, kindergeld en/of bijstand. Een 'volk' geeft je geen rechten; alleen een identiteit; als je het althans op prijs stelt.

Buffers van banken misbruikt om aandeelhouders te spekken

Enschede, 5 maart 2017. Miljarden euro's die de afgelopen jaren door overheden aan banken zijn gegeven (of beter gezegd uitgeleend, want dat is een juistere term c.q. benaming c.q. functie) zijn gebruikt om aan de aandeelhouders uit te keren! Terwijl dit geld uitsluitend 'gegeven' is (en m.n. in bruikleen gegeven is, om schokken op te vangen, om het over enige tijd weer - met rente - terug te ontvangen), hebben directies veel van deze gelden aan hun aandeelhouders gegeven - lees: weggegeven) (als dividend!). ONVOORSTELBAAR! Ik denk dat 99% van de Nederlanders en Europeanen dit niet wist en nooit beseft heeft dat dit zou (kunnen) gebeuren. En toch is het gebeurd! Het argument zal wel zijn: "kijk eens we doen het goed. We hebben de crisis overleefd".

De verzorgingsstaat in verval

Enschede, 28 febr 2017. De mensen beseffen niet dat de WW-gelden, de Pensioen-gelden en de Ziektekosten-gelden 100% van ons, de loontrekkende mensen zijn (de arbeidende bevolking). Alleen de bijstands-gelden en de AOW-gelden zijn niet van ons. Die worden uitbetaald uit de belasting opbrengsten. (En dat zijn wij ook; voornamelijk.) Daarom horen de werkgevers, de Nederlandse Bank en de regeringen (en zelfs de FNV) van deze gelden af te blijven!! En dat doen ze niet. Ze bedenken allerlei gekke regelingen van en met ons geld. Dat is dus diefstal. Onthoudt dat als u in Maart gaat stemmen. De WW-gelden, de Pensioen-gelden en de Ziektekosten-gelden zouden dus (weer) in handen moeten komen van de vakbond. De FNV of een echte, eengemaakte vakbond moet het volledige beheer krijgen.

Een basisinkomen?

Enschede, 29 dec 2016. Een goed en redelijk basisinkomen voor iedereen is per definitie socialisme. In een kapitalistisch systeem kan een basisinkomen never nooit gerealiseerd worden. Bijstand en AOW is een lapmiddel om mensen zoet te houden, dom en initiatiefloos. Boven op het basisinkomen kan je (omdat je voor een zestienmiljoenste deel eigenaar bent geworden van alle Nederlandse productiemiddelen en dus voor het eerst in duizenden jaren als mens een arbeidsloos inkomen hebt verkregen) dan naar hartenlust bijverdienen of luieren. Socialisme lost (dus) alle problemen (van het kapitalisme) op.

Schuldig aan de oorlog in Syrie

Enschede, 27 dec 2016. Een speciale door de USA in 1996 ingestelde task-force stelde dat "het verzwakken van Israels buren door middel van regime changes nu het belangrijkste is om te doen". En: "Het is te hopen dat wij nu de regio in een heksenketel kunnen omtoveren". Ook nog: "We moeten de terreurstaten (?) in Teheran en Damascus ten val brengen" [Bron Soemoed, het blad van het Palestina komitee, Sandy Tolan, pag. 14, december 2016]. Dan zijn toch alle oorzaken en gevolgen duidelijk? Ik snap niet waarom bepaalde mensen in de PvdA, SP, IS en GL (en VVD en D66) niet begrijpen dat alle ellende in het Midden Oosten voortvloeit uit regime changes. Ze tonen zich nu slechte verliezers (incl. hun lijf-bladen). Regime changes die men - allemaal zogenaamd met geweldloze methodes - heeft uitgevoerd (via misleidende eenzijdige mediacampagnes, events en tegen reacties uitvergroten, demoniseren, misleidend woordgebruik, leugens herhalen en herhalen en medialeugens verkondigen), komen uit een bepaalde hoek. De imperialistische hoek. Die wil de hegonomie over het Midden Oosten behouden. Meer dan vijf jaar geleden trapten veel mensen erg onbevangen in deze valkuil, zonder te beseffen dat 'het westen' midden in het hele aanjaag-circuit met nep-nieuws over Syrie zat en volledig bij die oorlog betrokken was. De tragedie in Syrie is in gang gezet door de USA en Israel. En was in hun belang. Deze twee - maar ook de EU - zijn verantwoordelijk vooral die 400.000 doden, de gewonden en die meer dan 12 miljoen vluchtelingen. Alle buurlanden van Israel liggen min of meer in puin (Libanon, Gaza, Westbank, Syrie, Egypte, Libie, Irak, etc.). Dat zegt veel. Wij van de NCPN, de Nieuwe Communistische Partij, moeten die moeilijke rol om dat uit te leggen, spelen. Soms op de achtergrond en soms op de voorgrond. Mythes doorprikken. Dingen die anderen blijkbaar niet durven te zeggen of te doen. (D.w.z. Nederland is schuldig; ook aan al die vluchtelingen.)

Amerika en Turkije: svp alle akties altijd afstemmen met de regering van Syrie

Enschede, 16 okt 2016. De USA dient haar akties in Syrie en Irak - als ze zo nodig willen helpen het moslim-extemisme te bestrijden - af te stemmen met de Russen. De Russen zijn gevraagd door het Syrische bevolking; de USA niet. Dus de Russen (samen met Assad, Iran en Hezbollah) zullen wel het bevel moeten blijven voeren. Nog beter is: weg te blijven uit Syrie. (En Irak!)

In Irak mogen van mij namelijk - desnoods - de soenieten winnen. (Omdat die schofterig zijn behandeld door Rumsfeld, Bush sr., Bremmer III, et cetera.)

Stalingrad / Leningrad

Enschede, 15 okt 2016. Oorlog is geen oplossing, maar de slag om Aleppo dient om Islamitische staat en het moslim-extremisme te verslaan. Het is vreselijk en Aleppo ziet er vreselijk uit. Zo zag Stalingrad en Leningrad er ook uit toen Hitler eindelijk verslagen werd. ISIS, El Quada en El Nusra laten nu eenmaal geen steen op de ander staan. De oostelijke staddeel is compleet ondertunneld en ondermijnd. De bevolking is gegijzeld. Het moslim-extremisme moet nu eenmaal verslagen worden. De seculiere staat moet overwinnen. Er zit niks anders op. Er zit dus niet veel anders op - nu de vijanden van Syrie geen conferentie willen organiseren met alle betrokken partijen.

Natanyahu oorlogsmisdadiger (II)

Enschede, 9 sep 2016. Natanyahu zegt in alle media vandaag dat Israel de "enige democratie is in het Midden Oosten". Dat is niet waar. Israel is slechts een democratie voor joden. Niet-joden zijn tweederangs burgers en worden in Israel al 68 jaar gediscrimineerd. Ook christenen en anders-gelovigen. Er zijn 24 discriminerende wetten waarin niet-joden van bepaalde rechten worden uitgesloten. [Zie elders op deze website.] Een grondwet bestaat niet. Dan ben je geen beschaafd land. En dat is Israel dan ook niet. Israel is een racistisch land met apartheid en systematische uitsluiting van anderen tot in de kleinste uithoeken van dat land. De Palestijnen zijn de dupe van deze mensonterende politiek. Niets is na de Tweede Wereldoorlog zo'n foute beslissing van de wereldgemeenschap geweest als de oprichting van een staat voor joden, de staat Israël. Niet alleen werden er zeer grote aantallen oorspronkelijke bewoners van Palestina slachtoffer van deze koloniale oplossing, maar ook theoretisch en volkenrechtelijk deugde er niet veel van. Het was een oplossing vanuit het koloniale denken van eeuwen geleden.

Dat heeft met democratie - d.w.z. gelijke rechten voor iedereen - niks te maken.

Er is door de westerse oogkleppen-politiek met z'n pappen en nathouden meer dan 70 jaar ellende voortgekomen. Het steunen van de politiek van Natanyahu kost de wereldgemeenschap - los van al die zinloze oorlogen daar ten gevolge van - geld als water. Miljarden en miljarden per jaar en onze nachtrust.

Natanyahu oorlogsmisdadiger (I)

Enschede, 8 sep 2016. Natanyahu is een oorlogsmisdadiger. En wel hierom: Natanyahu is immers de man van de standrechtelijke executies, politieke moorden, infiltraties, medialeugens, beramen van regime changes en inmenging in andermans binnenlandse aangelegenheden. Natanjahu heeft Bush en Blair Irak ingerommeld. Grotere smeerlapperij bestaat er niet. Ook speelt hij een grote rol bij het ontstaan van ISIS en het creëren van tegenstellingen tussen sjiieten en soennieten.

Het westen is schuldig aan alle ellende (in de wereld)

Enschede, 7 sep 2016. Alle vluchtelingen die Afrika en het Midden Oosten momenteel ontvluchten zijn de schuld van de westerse politiek van de afgelopen 100 jaar in die gebieden. Ook in Latijns Amerika. (Suriname, Antillen, etc.) De winsthonger van het kapitalisme/imperialisme/kolonialisme/neo-kolonialisme drijft deze wanhopige mensen naar ons toe in de hoop en de veronderstelling dat wij hen wel een korst brood toewerpen.

Is Noord Korea socialistisch?

Enschede, 9 aug 2016. Om te beginnen is Korea sowieso een vreemd land. Een land met vreemde gewoontes die wij vaak niet allemaal snappen of kunnen snappen. (Marseren, disipline, e.d..). Zuid Korea ook! (Massahuwelijken, rare sektes, e.d..) Ten tweede: die oorlog tegen Korea had nooit gevoerd mogen worden. Dan krijg je een oorlogs-economie. Veel verwoest en veel kosten dingen weer op te bouwen. Ten derde: santies en boycot is onvoorstelbaar smerige zaak. Heel moeilijk om danW dingen op te bouwen. Ten vierde: Noord Korea is nog steeds in oorlog. Ten Mensen dat zeggen, moeten het vinden wij Noord Korea dus - inderdaad - socialistisch. Het imperialisme dient er zijn handen vanaf te houden. De Noord Koreanen hebben dus ook het recht zich te weer te stellen.

Hoe moet je de situatie PvdA (zetelverlies) versus SP (zetelwinst) op links beoordelen?

Enschede, 10 juli 2016. Ik gun de SP veel, maar door hun taktiek, strategie en methodes loopt alleen de PvdA leeg. Daar schiet links niet mee op. Wij moeten CDA, VVD, PVV en D66 leeg laten lopen. We moeten rechtse mensen die gewoon tot de werkende klasse behoren, dus middenstanders, zzpers, witte boorden-mensen, werklozen, armen, AOWers, etcetera, zien te overtuigen van het socialisme. En dat het derde-weg-denken van de sociaal-democraten binnen het kapitalistische systeem niet werkt.

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel

Enschede, 7 juli 2016. Tony Blair mag dan wel zijn ontmaskerd als grote leugenaar in dienst van de Amerikaanse systeem [Volkskrant, 7 juli 2016]; er zijn nog veel meer leugenaars te ontmaskeren. Wat te denken van Bush sr. (Irak I), Bush jr. (Irak II), Genscher, Kohl (Joegoslavie), Kok (Srebrenica), maar zelfs Drees was aangaande Indonesie en Soekarno een leugenaar.
Ze moesten allemaal zo nodig onzin over Saddam Hoessein, Kadaffi en Milosevic vertellen. Ze moeten zo nodig - overal waar in hun imperialistisch ogen onwelgevallige regeringen zijn - regime changes doorvoeren. Zo logen hun voorgangers het ook over de Sovjet Unie (1918 - 1941 en 1946 - 1989), over Polen (1985 - 1989), over de DDR (1953 en 1989), over Roemenie (1988), maar nog eerder in de tijd, over Hongarije (1956) en Tsjechoslowakije (1968). Ooit komen die leugens die ze hebben verkondigd om hun doel te bereiken allemaal uit. Alles wat ze over Stalin en Mao aan onzin hebben verteld en nog steeds vertellen - dat ze "erger dan Hitler" zijn - ook. De enige die in het geweld van medialeugens en alle pogingen tot een regime change stand houdt is Assad. Hier keert (na tientalen illegale regime changes) het tij!

Uitzettingen, nationaliteit en gelijke rechten voor iedereen

Enschede, 12 mei 2016. Recent schreef de Volkskrant een artikel over een Nederlandse vrouw die uit Israel werd gezet. Deze Nederlandse vrouw werd begin deze maand de toegang tot het land ontzegd. Omar Barghouti, een in Israël wonende voorvechter van de boycot van goederen uit Joodse nederzettingen, kreeg deze week een uitreisverbod. In het betreffende artikel wordt ook één der mythen weer eens herhaald over 'de Israelische nationaliteit'. Niet alleen Omar Barghouti heeft die niet, maar niemand in Israel heeft die! In Israel wonen dus geen Israëliërs. Dat heeft te maken dat men in Israel alleen maar jood kan zijn of niet-jood. En de Palestijnen dan? Die worden gediscrimineerd in eigen land, zijn gevlucht of gedeporteerd. Een uitdrukking als "Israel voor de Israeliërs" kan je zelfs in de gevangenis doen belanden. Tegelijkertijd is in Israel de vraag: "wie is joods?" een zeer prangende vraag. Wordt het gedefinieerd door religie? Door taal? Door etniciteit? Het zionisme - het streven naar een joodse staat alleen voor joden - was en is een oplossing die niks oplost! De staat Israel creëerde in 1948 alleen maar meer andere problemen. Er is uit het zionisme meer dan 70 jaar ellende voortgekomen. De VN heeft zionisme meermalen gelijk gesteld met racisme [VN, 1975]. Het zionisme en een joods staat is een oplossing die niet stabiel is. Niets is na de Tweede Wereldoorlog zo'n foute beslissing van de wereldgemeenschap geweest als de oprichting van een staat voor joden. Zeer grote aantallen oorspronkelijke bewoners van Palestina werden slachtoffer van deze koloniale oplossing. Zelfs buurlanden konden vanaf dat moment geen normale gezonde ontwikkeling doormaken. Er kwamen uit deze 'oplossing' 8 waanzinnige oorlogen voort. Tot aan nu toe. Het was een 'oplossing' vanuit het koloniale denken van eeuwen geleden, toen men nog grote delen van Amerika, Azie en Afrika kon 'innemen' en de oorspronkelijke bevolkingsgroepen kon koloniseren; en als burger met burgerrechten volledig kon negeren. In 1948 kon kolonisatie al niet meer. De zionisten drukte hun joods staat toch door. Zogenaamde 'linkse zionisten' gaven er een sociaal tintje aan. Israël is - zeggen ze - een 'democratie'; maar dan wel "slegs vir joden". Dat heeft dus met democratie, d.w.z. met gelijke rechten voor niet-joden, en m.n. de Palestijnen, niks te maken. Daarom is de enige oplossing voor een stabiele regio gelijke rechten voor iedereen. Palestijnse vluchtelingen, hun kinderen en kleinkinderen moeten terug kunnen keren. Israel is niet alleen voor joden, maar voor iedereen. Weg met het zionisme.

Nederland is geen rechtsstaat

Enschede, 11 mei 2016. Nederland is geen rechtsstaat. Er is slechts recht voor bepaalde groepen en bepaalde personen. De enige twee rechten die de gewone bevolking heeft is de AOW en de Bijstand. Ook als je nog nooit belasting of een premie hebt betaald. Recht op werk bestaat niet. Het zogenaamde 'recht op gezondheidszorg' is omdat je zelf de premie betaald hebt. Recht op een betaalbare woning bestaat ook niet. Kinderen hebben tot een bepaalde leeftijd wel recht op onderwijs, maar omdat de ouders dat - indirect - via het belastingssyteem betalen.

Nederland is een verzekerings-staat. Voor alles moet de bevolking premies betalen. Je krijgt alleen maar een WW-uitkering als je sociale premies hebt betaald. De gezondheidszorg wordt via torenhoge premies en eigenbijdrages getijsterd. Ongevallen en arbeidsongeschiktheid worden alleen maar vergoed als je de ongevallenverzekeringspremie hebt betaald. Als je iemands auto in de prak rijdt en schade berokkend moet je all risk verzekerd zijn. Anders heb je een groot probleem. Een aanvullend pensioen krijg je alleen maar als je je pensioenpremis hebt betaald. Heb je dat niet 40 jaar achter elkaar gedaan, dan word je doodgewoon verhoudingsgewijs gekort. De bevolking betaalt en betaalt; en betaalt zich ook nog eens scheel aan BTW.

We staan er niet dagelijks meer bij stil dat alles in Nedrland wordt betaald van ons geld; het geld van de werkenden (de working class). Doordat de werkloosheid enorm is en dagelijks toeneemt gaan de premies ongezien ook jaarlijks omhoog. Op een gegeven moment kan de werkloosheid, de WW, de bijstand en de AOW niet meer door ons betaald worden. De rijken in Nederland weten hun aandeel immers op alle mogelijke manieren te minimaliseren of te ontlopen. Ze weten zich ook beter loonvoorwaarden te stellen en regelingen te treffen.
Daarom is het geen fabeltje dat de verzorgingsstaat eens op de klippen kan lopen als de crisis van het kapitalisme niet ophoudt en de steeds maar toenemende aantallen werkzoekenden niet stopt. Twee tot drie miljoen Nederlanders zoeken goed en echt werk. Alle werklozen en bijna alle werkzoekenden uitkeringsgerechtigden en ZZPers! De werkenden betalen de crisis. Dat kan niet goed blijven gaan. Dat eens over hard te stellen heeft niks met conservatief, paniekzaaien of met rechts te maken. Het is juist populistisch om te zeggen dat "we toch verzekerd zijn". Iedereen kan zien dat het kapitalisme alle kosten van de crisis verhaald op de werkenden. Niet op haar zelf. De verzorgingstaat is een verzekeringsstaat en de premies betalen jij en ik. Jij en ik betalen dus onze uitkeringen en de crisis van het kapitalisme. De bezittende klasse heeft al tientallen jaren de baten en wij de lasten. Op een gegeven moment kan de werkende bevolking de premies niet meer ophoesten en komen ze in opstand. Het is aan ons om dan het alternatief - socialisme - te gaan propageren. Want anders kiest de hard werkenden bevolking populisten of wellicht - uit frustratie of rancune dat zij steeds harder, langer en voor steeds minder geld moeten werken voor de niet-werkenden - zelfs fascisten.

De angst voor islamisering wordt aangewakkerd

Enschede, 11 mrt 2016. De angst voor islamisering wordt aangewakkerd door Wilders en de Israelische ambassades overal in Europa, omdat ze dan de rechtvaardige strijd van de Arabieren tegen Israel in een kwaad daglicht kunnen zetten. En de strijd van Israel tegen de arabische volkeren (inbegrepen de Palestijnen) in een positief daglicht.

De werkende klasse

Enschede, 3 mrt 2016. De werkende klasse zal wereldwijd een kleine 6 miljard mensen groot zijn; de kapitalisten klasse waarschijnlijk niet meer dan 200.000 personen. Marx dacht rond 1850 dat - vanwege deze gigantische aantallen werkenden, namelijk 99% van de wereldbevolking - de werkende klasse in een democratie de bezittende klasse makkelijk de baas zou kunnen. Anno 21ste eeuw blijkt daar niets van waar te zijn. Hoe kan dat? Loontrekkenden zijn er veel minder. Vakbonden schatten het aantal loontrekkenden wereldwijd slechts op 900 miljoen. De vakbonden behartigen de belangen van alleen deze 900 miljoen! De communisten behartigen de belangen van de gehele werkende klasse! Zeven keer meer!
Recent melde facebook dat slechts 1850 miljardairs: meer dan 50% van alle bezittingen op de wereld bezit; d.w.z. 50% van alle aandelen, nog los van al het geld dat deze bezittende klasse ergens wereldwijd in kluizen heeft opgeslagen. Een klein groepje van de werkende klasse heeft ook nog wat geld en aandelen, maar dat speelt voor het betoog geen doorslaggevende rol. Ook het bezit van een huis speelt in dit betoog geen doorslaggevende rol. (Zie daarvoor het recente boek van Piketty, 2014)
De werkende klasse heeft - los van de staat en los van belastingen - allerlei eigen systemen gecreeerd om ziekte, werkloosheid en ouderdom op te vangen, d.w.z. sociale verzekeringssystemen en (aanvullende) pensioensystemen. Waarvan de loontrekkenden - via vakbonden - het best georganiseerd zijn. Van die sociale systemen (van al die potten met geld) zijn de loontrekkenden eigenaar. Die hebben met hun arbeid de premies betaald. Daar heeft de bezittende klasse geen cent aan bijgedragen. De zelfstandig werkenden, boeren, tuiners, winkeliers, middenstanders, freelancers en ZZPers zijn minder georganiseerd. Zijn individueel bij een privaat verzekeringsbedrijf verzekerd. Daar anderen geen cent aan bijgedragen.

Toch moeten al deze groepen met arbeid hun brood verdienen, zelfstandigen alsmede loontrekkenden. Alle werkenden onderhouden wel iemand, zijn het geen kinderen, vrouw of werkloze man, dan is het wel een zwakbegaafde of iemand 'zonder talent om te werken'. Schattingen lopen uiteen. Daarom verbaast het iedereen nog steeds dat mensen in een democratie niet kiezen voor een partij die socialisme in haar vaandel heeft. 99% van de wereldbevolking heeft geen andere keus dan met arbeid zijn brood te verdienen. Als men geld nodig heeft moet men het lenen. Daar is die rijkdom en macht van die 1% van de wereldbevolking dan ook volledig op gebasseerd.

Het enige wat de staat betaalt zijn bijstandsuitkeringen en de AOW. Daar betaalt de bezittende klasse - via belastingen - voor een deel aan mee. Voor de rest betaalt de werkende klasse bijna alle belastingen. De werkende klasse betaalt dus alle kosten in de hele wereld, zowel de gigantische werkloosheidskosten, de gigantische bewapeningskosten zowel als de kosten van het gigantische politie-apparaat dat de werkendeklasse er onder moet houden!

Het wordt tijd dit te doorbreken! En het geld terug te halen waar het zit.

De Volkskrant eindelijk om?

Enschede, 11 febr 2016. Na vijf jaar klakkeloos aangaande Syrie achter de Amerikaanse persbureaus gelopen te hebben, begint de Volkskrant vandaag eindelijk in te zien dat ze ZELF eens aan waarheidsvinding, diepte- interviews en fact-finding moet gaan doen. Vandaag is het op de voorpagina wel weer even raak, daar wordt Kelly en Obama als laf neergezet, en Rutte met zijn 5 F16's als held, maar op pagina 5 laten ze dan toch eindelijk een Syrier aan het woord. Harde woorden over de oppositie. "De oppositie voert geen oorlog voor vrije Syrie, zij voert een oorlog tegen burgers". "Dat gaat al 5 jaar zo". Dat hoorde ik nog niet eerder in de kolommen van de Volkskrant... Ook Kerry zegt openlijk op de voorpagina: "dat de Syrische oppositie de schuld is dat de vredesbespekingen zijn mislukt" (en dat daardoor de bevolking van Alleppo nu hier het slachtoffers is)". Kelly: "Willen jullie, criticasters van ons, soms dat ik - met Obama samen - oorlog tegen Rusland ga voeren"?

Eerste Kamer afschaffen?

Enschede, 20 jan 2016. Vandaag willen sommige mensen de Eerste Kamer afschaffen. Die mensen snappen niet dat de Eerste Kamer opgericht is om regionale belangen te behartigen. Toen Nederland nog een eenheid moest worden. De Tweede Kamer is voor de inkomens-verdeling. Omdat er nu eenmaal in de politiek twee dimensies zijn: regio-belangen en inkomens-belangen. Regio-belangen kunnen (soms) wel eens belangrijker blijken te zijn dan men denkt. Regio's met veel werkloosheid willen bijvoorbeeld graag investeringen. De verkiezingen voor de Eerste Kamer zit ook anders in elkaar dan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat de Eerst Kamer zichzelf nog andere taken heeft gesteld of heeft gekregen, is bijzaak.

Keynes stimulerings-theorie klopt niet. Hij had moeten weten dat je private partijen moet dwingen hun geld uit te geven; niet overheden.

Enschede, 14 jan 2016. Robert Wendt van de Wetenschappelijke Raad van Regering (WRR) en Marian de Rijk, voormalig voorzitter van GroenLinks (publiciste) hielden deze middag ieder een zeer inspirerend college in het vakbondshuis 'De Burght' te Amsterdam over economie, globalisering en de waanzin van het neoliberalisme. Voor een volle zaal met kaderleden van zowel de vereniging (40% van de aanwezigen) als wel van de werkorganisatie (60% van de aanwezigen). Eindelijk eens geen 'standaard' PvdA-sprekers met een versleten standaard verhaal over 'de' economie of 'de vreemde wereld van de pensioenen'. Niet dat ik het met alles wat ze de revue lieten passeren eens was, maar hun openheid om alles over de crisis en de stagnatie eens van twee of drie kanten te bekijken en 'in de groep te gooien', sprak me erg aan. Er was opvallend veel ruimte voor moeilijke discussies. Daardoor heb ik een aantal dingen kunnen brengen die eens gezegd moesten worden in dit gezelschap economie-deskundigen van de bond. Ik vroeg me af waarom bijna niemand de crisis van 2008 - waar we nu nog steeds inzitten - aan heeft zien komen? (Behalve marxisten.) En waarom bijna niemand van de vakbond ziet dat het geheel van alle losse aparte financiële en Europees-financiële crisissen een klassieke overproductie-crisis is; met een groot tekort aan koopkracht? (Waarbij je het begrip overproductie en koopkrachttekort uiteraard relatief moet zien.) Waardoor het supporten van jongeren om meer producten op de markt te gooien, feitelijk een zinloos advies is! De kwestie is dat het geld zich ophoopt bij private partijen, personen en bij sommige bedrijven. Dus niet bij overheden. Daarom heeft Keynes (en regeringen die dit 60 jaar hebben geloofd) met het stimuleren van overheidsgeld uitgeven - achteraf gezien - ongelijk. Keynes had juist regeringen moeten adviseren om bij stagnatie private partijen te dwingen hun opgepotte geld te investeren. Want daar zit het probleem; niet bij het geld in een overheidsschatkist. De ophoping van miljarden en miljarden aan cash geld - juist bij private partijen - is het probleem! Het loswoelen van het opgepotte geld bij private parttijen is de oplossing van het probleem van deze tijd. De sociaal-democraten - PvdAers, GLers en SPers - in de zaal hadden hier geen antwoord op.

=== oudere weblog-teksten: 2015 ===
=== oudere weblog-teksten: 2010 ===
=== oudere weblog-teksten: 2008 ===
=== oudere weblog-teksten: 2007 ===
=== oudere weblog-teksten: 2006 ===
=== overige commentaren Rik Min ===

Al deze commentaren - op al deze sites - zijn op persoonlijke titel geschreven.


Politiek Rik Min
Ingenieur Rik Min

U kunt schrijven: Schopmanlanden 22, 7542 CN Enschede.
U kunt bellen: 06 - 51.00.49.51 (kantoor) 053 - 4.763.881 (thuis).
U kunt mailen: r.min@hetnet.nl

=== andere politieke teksten: analyses & artikelen ===

== andere politieke teksten: ingezonden brieven ==